Gündem Yatağan, lazerle hedefi bulacak

Yatağan, lazerle hedefi bulacak

03.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Meskûn mahal çatışmalarında kullanılmak üzere geliştirilen lazer güdümlü Yatağan füzesi, piyade tüfeği ile atılabiliyor.

Yatağan, lazerle hedefi bulacak

ROKETSAN, meskûn mahal çatışmalarında kullanılmak üzere lazer güdümlü minyatür füzesi Yatağan’ı geliştirdi. Bombaatar silah ya da piyade tüfekleri ile tek personel tarafından atılabilecek Yatağan hafifliği ve küçük boyutu ile mini insansız hava araçları, insansız kara ve deniz araçlarına da entegre edilebilecek. Lazer güdüm ile hedefe kitlenen Yatağan, 1 kilometre menzile sahip. Türkiye’nin füze ve roket sistemlerinde öncü firması ROKETSAN, füze ailesine bir üye daha kattı. “Yatağan” ismi verilen, lazer güdümlü minyatür füze, güvenlik güçlerinin operasyonel kabiliyetini artıracak. Yatağan, tek er tarafından kullanılan mevcut bombaatar silah ve piyade tüfeklerinin yanı sıra insansız kara (İKA), insansız deniz aracı (İDA) ve insansız hava araçları (İHA) üzerinden de atılabiliyor. Bu sayede Yatağan, insansız araçlara yerleştirilerek, bu araçların muharip (savaşan) birer unsura dönüştürecek. İHA veya başka araçlardan koordinatları alıp, işaretleme yapabilen Yatağan, yarı aktif lazer arayıcı başlığı ile yüksek vuruş hassasiyeti sunuyor. Yeni nesil 40 mm. bombaatar silahlarca atılabilen Yatağan, mevcut bombaatar mühimmatının sahip olduğu yaklaşık 400 metrelik azami menzilin çok daha ötesinde etkili bir menzile sahip.

Yatağan, lazerle hedefi bulacak

Haberin Devamı

Robot, Soylu’ya çiçek verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl 14’üncü kez düzenlenen IDEF 2019 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nı ziyaret etti. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı stantlarını da gezen Soylu, buradaki personelin teknik teçhizatları hakkında bilgi aldı. Bu sırada bir arama robotu, Soylu’ya gül verdi. - AA

Yazarlar