Gündem Yayalar dışında herkes kullanıyor! İstanbul kaldırımları işgal altında...

Yayalar dışında herkes kullanıyor! İstanbul kaldırımları işgal altında...

24.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da cadde ve sokaklarda yayaların kullanımında olan kaldırımlar, otomobillerin, scooterların, motosikletlerin ve esnafın işgali altında.

Yayalar dışında herkes kullanıyor İstanbul kaldırımları işgal altında...

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Zaman zaman yürümek imkânsız hale gelirken özellikle bebek araçlı evebeynler ve engelli vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Kaldırımlara park edilen araçlardan veya kurulan tezgâhlardan yürümeyen vatandaşlar, caddeden yürümek zorunda kalıyor. Milliyet, Beşiktaş, Kadıköy, Fatih, Bakırköy, Kağıthane, Eminönü, Şirinevler, Beyoğlu’nu dolaşarak, yapılan kaldırım işgallerini görüntüledi. İlçelerin veya semtlerin isimlerim farklı olsa görünen tablo aynı. Kaldırımlar işgal altında. Vatandaş yürüyemez halde. Park bulamayan sürücülerin araçları, moto kuryelerin motosikletler, seyyarın ve esnafın tezgahı, restoranların masa-sandalyeleri kaldırımlarda. Kaldırım almayınca bazı tezgahlar yola kurulmuş vaziyette. Hatta bazı kaldırımlarda, yemek yenilen masaların arasından geçmek zorunda kalınıyor. Vatandaşlar, İstanbul’da son zamanlarda kaldırımlarda yürümekte zorlandıklarını belirterek buna izin verdiği için tek sorumlunun belediyeler olduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

Yayalar dışında herkes kullanıyor İstanbul kaldırımları işgal altında...

TRAFİĞE KAPALI AMA...

Metro, metrobüs, otobüs, minibüs gibi çok sayıda ulaşım aracının aktarma noktası olan ve gün içerisinde binlerce insanın yolunun düştüğü Şirinevler’de, trafiğe kapalı Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki restoranların kuryeleri tehlike saçmakta. Cadde trafiğe kapalı fakat esnafa ait park halindeki motosikletlerden yürümek imkansız. Moto kuryelerin, siparişlerini yetiştirmek için de caddede araç kullanması da işgalin yanında, tehlike de arz ediyor. Tarihi Eminönü’nde de durum pek farksız değil. Kaldırımlarda yine park halinde araçlar, masa sandalyeler, tabelalar. Turizmin gözbebeği Eminönü’nde esnaf kaldırımı o kadar sahiplenmiş, yeşil halı sermiş durumda. Kaldırıma sığmayan tezgahların yarısı da yola serilmiş. Seyyar satıcıların kurduğu tezgâhlarda bunlar arasında.

Haberin Devamı

MANZARA AYNI

Kadıköy ve Beşiktaş. Kentin en önemli işlek ilçelerinden. Durum oralarda da pek iç açıcı değil. Kaldırımlarda, yayadan başka her şey var. Kaldırımda yürüyemeyince yoldan yürümek zorunda kalıyosunuz. Bu durum hem seyir halindeki sürücülere hem de yürüyen vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kaldırım işgallerine tepki gösteren vatandaşlar ise bazı belediyeler işgaliye parası alarak buna izin verdiğini söylüyor.