Gündem Yeni üniformalar mahkûmlardan

Yeni üniformalar mahkûmlardan

07.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ankara Eğitim Merkezi’nde düzenlenen infaz koruma memurlarının yeni üniformalarının tanıtım programına katıldı.

Yeni üniformalar mahkûmlardan

İnfaz koruma memurlarının yazlık, kışlık ve dış giyim olarak üç ayrı kategoride yeni kıyafetlerin tanıtıldığı toplantıda Gül, “Arkadaşlarımız botlardan şikayet ettiler. Bir de kıyafetlerin renklerinin çabuk solduğunu ve iyi durmadığını, daha kaliteli olması yönünde taleplerini ilettiler. Tüm bu modeller de çalışanlarımızın görüşüne sunuldu. Bugün bu kıyafetler de iş yurtlarımızda, cezaevlerinde dikilecek, üretilecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Toplumun parçası’

Cezaevlerinde bugün 50 bine yakın hükümlünün meslek sahibi olduğunu ifade eden Gül, “Bu kıyafetler cezaevinde dikilecek. Amaç dışarı çıktıktan sonra da topluma entegre olmasıdır. Meslek bilenlerin o mesleğini ifa etmesi, bilmeyenlerin meslek öğrenmesi ceza infaz politikamızın önemli bir parçasıdır” dedi. Adalet hizmetinde temel vazifelerinin insana dokunmak, hakkaniyeti gözetmek ve adaleti sağlamak olduğunu söyleyen  Bakan Gül şunları söyledi: “Bu sürecin son aşaması infaz aşamasıdır. Suçu ne olursa olsun hükümlüye insanca muameleden asla taviz vermeyen bir sistemin hukuk sınavında sınıfı geçmesi anlamına gelmektedir. Mahkûmların hâlâ toplumun bir parçası olduğunu ve insan onuruna uygun şekilde muamele görmeleri gerektiğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Suç, infaz kurumlarının dışındadır. İçeride bir insan vardır. Artık o kişi topluma yeniden kazandırılacak, iyileştirilecek bir hükümlüdür.” 

Haberin Devamı

Montlar aynı renk

Açık mavi penye kumaştan imal edilen mevcut yazlık tişörtlerin rengi koyu mavi olarak değiştirildi. Yazlık ve kışlık kıyafetlere reflektif şeritler ve sırt bölgesine, “infaz koruma” yazısı eklendi. Kışlık tişörtlerde lacivert renk korundu, modelde estetik görünüm sağlandı. Eski modelde olduğu gibi montlarda yine lacivert renk kullanıldı. Ancak pamuklu ve polyester karışımı kumaş yerine orta katmanı mebranlı, astarında ısı izilasyonlu kumaş tercih edildi. Dış kumaş ve izolasyon katmanlı iki kat kumaştan üretilen kabanlar da su geçirmez ve ısıya dayanıklı özelliğe sahip.