Gündem Yılbaşı gecesi İDO ve İETT tüm birimleriyle çalışacak

Yılbaşı gecesi İDO ve İETT tüm birimleriyle çalışacak

30.12.2009 - 18:30 | Son Güncellenme:

.

Yılbaşı gecesi  İDO ve İETT tüm birimleriyle çalışacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimleri ile İDO, İETT ve Ulaşım A.Ş’nin, yeni yıla halkın huzur ve güven içinde girmesi için bazı tedbirler aldığı açıklandı.

İBB’den yapılan yazılı açıklamada, eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere işletmelerin, Zabıta görevlileri tarafından denetleneceğini, yılbaşını eğlence mekanlarında kutlayacak vatandaşların, evlerine güvenle ulaşması için toplu ulaşım araçlarının gece saatlerinde de çalışmaya devam edeceği bildirildi. Bu kapsamda İETT’nin, yılbaşında mevcut seferlerin yanı sıra Taksim’den Yenibosna’ya, Bostancı ve Sarıyer, Kadıköy’den Üsküdar Ortaçeşme’ye gece saatlerinde ek sefer konulacağı, 24 saat esasına göre hizmet veren Metrobüs hattında gece sefer sayısının artırılacağı bildirildi. Şişhane ? Taksim ? 4.Levent metrosu, Taksim ? Kabataş Füniküler işletmesi, Zeytinburnu ? Kabataş tramvay hattının ise saat 02.00’ye kadar İstanbulluların hizmetinde olacağı bildirildi.

İDO’nun yılbaşı seferlerinde düzenlemeye gittiği belirtilen açıklamada, "İDO yılbaşında iç hat deniz otobüsü ve vapur seferlerinde hafta sonu (Pazar günü) tarifesi uygulayacak. Belli hatlarda gece saat 21.30 ile 01.30’a kadar ek seferler olacak. Dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribotların sabah ilk seferleri ise iptal edildi. 1 Ocak 2010 Cuma günü, iç hat deniz otobüsü seferlerinde, Hafta sonu (Pazar günü) tarifesi uygulanacaktır" bilgisine yer verildi.