Gündem Yılbaşında sevdiklerimize ne hediye almalıyız?

Yılbaşında sevdiklerimize ne hediye almalıyız?

31.12.2014 - 10:42 | Son Güncellenme:

2015'e sayılı saatler kaldı! Yarından sonra 2014 yılını geride bırakıp 2015 yılına gireceğiz. Herkesin telaşa düştüğü bu özel gün için sizlerin işini biraz olsun kolaylaştıracağız. Sevdiklerinizin yeni yılını kutlamak için yapılması gerekenleri ve hediye önerilerini sizler için haberimizin devamında hazırladık.

Yılbaşında sevdiklerimize ne hediye almalıyız

Yılbaşı, sevdiklerinize hediye almanın onları mutlu etmenin ve de şaşırtmanın en uygun olduğu zamanlardan biri. Yapılan araştırmalar ve hazırlanan 'Özel Günler Tavsiye Listesi' bütçemizin sınırlarını aşmadan sevdiklerimizi sevindirmenin ve mutlu bir yılbaşı geçirmenin yollarını gösteriyor.

Özel bir gün yaklaşıyor ve sevdiklerinize ne hediye alacağınızı henüz bilmiyorsunuz… Ya da alacağınız hediyeyi seçtiniz ancak bu hediye için yapacağınız harcamanın bütçenizi aşmasından endişe ediyorsunuz… Araştırma sonuçlarına göre hazırlanan 12 öneri bu süreci nasıl daha iyi yönetebileceğinize dair ipuçları veriyor:

Para yerine zaman harcayın

Sevdiklerinize belli bir bütçe karşılığında hediye almak yerine duyarlı oldukları bir alanda faaliyet gösteren bir hayır kuruluşunda ya da dernekte gönüllü olarak çalışabilir ve bu konuda harcadığınız zamanı ve emeği onlara hediye edebilirsiniz. Türkiye'de eğitim, sağlık, çevre ve sosyal gelişim gibi konularda gönüllülük esasına dayalı çalışılabilen çok sayıda dernek ve kuruluş bulunuyor.

Paylaşma hissi yaşatarak mutlu edin

Araştırma, başkaları için yapılan harcamanın insanları kendisi için yapılan harcamadan daha fazla mutlu ettiğini gösteriyor. Hediye vermek istediğiniz kişi adına bağış yapabilir, ağaç dikebilir veya ihtiyaç sahibi birinin ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Bunu dernekler ve hayır kurumları aracılığıyla yapabileceğiniz gibi kendi çabalarınızla da gerçekleştirebilirsiniz.

Hediye alırken nakit kullanmaya dikkat edin

Özel günlerin yaklaştığı dönemlerde hediyeler için yapılan harcamalar artar. Bu dönemde harcamalarınızın kontrolden çıkmaması için kredi kartı yerine nakit kullanmayı tercih edin. Araştırma 'kredi kartı diyeti' uygulamanın harcama ile tüketim arasındaki zamanı kısalttığını ve ne kadar harcama yapıldığına dair farkındalığın arttığını gösteriyor.

Evdeki hesap çarşıya uysun

Satın alacağınız ürünün gerçek fiyatından emin olun ve nakliye, aparat, ek ürün gibi detaylar olup olmadığını kontrol ederek beklenmedik bütçe aşımlarını önleyin.

Hediyenizi kendiniz yapın

Araştırmaya göre sevdiklerinizi mutlu edecek hediyenin yüksek bir fiyat taşıması şart değil. O güne özel bir pasta yaparak, el yapımı kartlar ve dekoratif eşyalar hazırlayarak ya da örgü yaparak da onları sevindirmeniz mümkün… Nesnelere kattığınız değer sizi de hediye sunduğunuz insanları da daha fazla mutlu edecektir.

Bütçe limitinizi belirleyin

Alışveriş eğlencelidir ancak temel bir bütçe oluşturmak ve sınırlarınızı bilmek sizi istenmeyen sürprizlerden koruyacaktır. Harcamalarınız için önceden plan yapın ve bütçenizi hesaplayın.

Süslü paketler hediyenin keyfini artırır

Araştırmaya göre hediyenizi nasıl paketlediğinizin hediyeyi alan kişinin aldığı keyfi artırmada önemli bir etkisi var. Güzel paketlenmiş bir hediye, açana daha fazla keyif vermenin yanı sıra daha özel bir hediye olduğu hissini de yaşatıyor.

Sevdiklerinize vakit ayırın

Aileniz ve dostlarınız olmadan özel günler özel olamaz. Araştırma, sevdiklerinizle zaman geçirmenin mutluluğa doğrudan bir katkısı olduğunu kanıtlıyor. Araştırmada, ailesini ve arkadaşlarını haftada bir iki kez yerine daha sık gören kişilerin yılda 50 bin TL'lik ücret zammı almaya eşdeğer bir mutluluk artışı sağladığı belirtiliyor.

Yeni şeyler yapın

Pek çok mutluluk ekonomisti, insanların hediye olarak bilgisayar gibi fiziksel bir ürün yerine konser bileti veya tatil gibi yeni ve özel bir deneyimi tercih ettiğini belirtiyor ve birlikte yaşanan yeni deneyimlerin yaşattığı mutluluğun değerine vurgu yapıyor.

Plana sadık kalın

Özel günlere dair bir eylem planı belirleyin ve bu plana riayet edin. Kendinize hedefler belirleyin ve bu hedefler için zaman sınırı koyun. Böylelikle planlarınız daha elle tutulur hale gelecek ve sürüncemede bırakma ihtimaliniz azalacaktır.

Sürpriz yapmak isterken hayal kırıklığı yaratmayın

Araştırma, insanların çoğunlukla sürpriz hediyeler yerine sahip olmak istediklerini dile getirdikleri bir şeyi hediye olarak almaktan mutlu olduklarını gösteriyor. İşin sihrini tümden kaçırmamak istiyorsanız, hediyeyi alacak kişiye istediği şeylerin kısa bir listesini yaptırıp onlardan birini seçme yoluna gidebilirsiniz.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın

Yılbaşı ve özel günlerde başkalarının yaptığı harcamaları ve aldıkları hediyeleri ölçü kabul etmeyin. Kendinize harcama limitleri koyun ve bu limitlerin üzerine çıkmayın.

Kadına yılbaşı hediyesi En güzel yılbaşı hediyeleri

Yılbaşında kadınlara hediye edilebilecek birbirinden güzel ve anlamlı hediyeler... İşte bayanlar için en güzel yılbaşı hediyeleri...

1-Parfüm (ilk sırada parfüm var, aslında kızların çoğu sizin seçtiğiniz bir kokuyu kullanmak istiyorlar beyler)

2-Çiçek (çiçek sevmeyen alerjisi olan kızlar olabilir ama bu tarz ekstrem durumlar dışında çiçek genellikle beklenen hediyeler arasında)

3-Yüzük (yüzükten kastımız öyle düz bir yüzük değil, anlamlı olması bekleniyor)

4-Yemek Organizasyonu (bu hediyeden çok süprize giriyor aslında ama kızlar hediye olarak sizden şık bir yerde ayarlanmış, ortamı güzel olan bir mekanda romantik bir yemek bekliyorlar)

5-Kolye (kolye de yüzük gibi düz değil anlamlı olmalı. Yani üstünde sizin için anlamlı bişeyler yazmalı ya da içinde fotoğraflarınız olmalı)

6-Fotoğraf Albümü (ikinizin beraber çekindiğiniz, güzel mutlu anlarınızla dolu bir fotoğraf albümü gerçekten iş görecektir)

7-Çikolata (Tabiki de size gidip marketten çikolata alın demiyoruz. Süslü, farklı renklerde tatlarda ve farklı çeşitlerde çikolataların satıldığı bir çok pastacı var.)

8-Kendi yaptığınız müzik CD si (İçinde birbiriniz için anlamı olan şarkılar varsa tamamdır.)

9-Film (sevgilinizin tarzını biliyorsanız, onun daha önce izlemediği ve izlerken zevk alacağı bir film güzel bir hediye olabilir)

10-Ayakkabı (sanırım bu seçenek için kız arkadaşınızın ayak numarasını bilmeniz ve sevdiği tarzı yakalamanız gerekiyor beyler)

11-Çanta (Ayakkabı için geçerli olan kurallar çanta için de geçerli. Eğer sevgilinizin hoşuna gitmeyecek bir çanta alırsanız ya sizi kırmamak için onu değiştirmez ama kullanmaz, ya da değiştirir ve siz üzülebilirsiniz)

12-Kozmetik Mağazasından Hediye Çeki (Kızların makyaj malzemelerine düşkün oladuklarını, olmasalar bile illaki kullandıklarını hepimiz biliyoruz. Yani aslında çok işlevli bir hediye.)

13- Vücut Bakım Setleri (Kadınlar güzel kokulara ve güzel kokmaya bayılırlar, vücut losyonları ve kremleri içinde olan bir set işinizi görür.)

Yazarlar