Gündem Yine tur minibüsü devrildi: 3 ölü

Yine tur minibüsü devrildi: 3 ölü

08.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da tur minibüsü yağmurdan kayganlaşan yolda refüje devrildi. Kazada 3 Alman turist öldü, 1’i ağır 11 kişi yaralandı

Yine tur minibüsü devrildi: 3 ölü

Antalya’da sürücü Ömer A. dün öğleden sonra tur minibüsüyle havalimanından Alman turistleri aldı. Turistleri Manavgat’a götürmek üzere yola çıktı. Saat 15.00 sıralarında yönetimindeki minibüsle Manavgat’a bağlı Çolaklı Mahallesi’ndeki kavşağa gelirken, yağışın etkisiyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan minibüs ters dönerek refüjdeki palmiye ağacına çarptıktan sonra durdu. Kazada 3 Alman turist öldü, 1’i ağır 11 kişi de yaralandı.
Keserek kurtardılar
Minibüsün hurdaya döndüğü kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Yaralılar aracın kesilmesiyle dışarı çıkarıldı. Yaralılardan birinin 1 yaşında olduğu belirtildi. Ölenlerin cenazeleri yapılan incelemeden sonra Manavgat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Minibüs sürücüsü Ömer A. gözaltına alınarak karakola götürüldü.
Kazada ölenlerin Alman Heike Mendler, Frank Fauth ve Heike Fauth olduğu belirtildi. Michael Höner, Tanja Höner, Emily Höner, Heike Bessert, Meike Bunze, Heike Berrerich, Alexander Berrerich, Jörg Manfred Reinhard, Britta Buch ve Ute Stöbel Kurz ile Türk asıllı Alman vatandaşı Mahmut Ertuğrul’un ise yaralandığı kaydedildi.

Bu ilk değil

Turizm kentleri Antalya ile Muğla’da bu yıl başka ölümlü tur aracı kazaları da meydana gelmişti. Antalya’nın Kumluca ilçesinde 17 Eylül’de sosyal medyada organize olup geziye gidenlerin bulunduğu tur midibüs virajı alamayarak şarampole yuvarlanmıştı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetmiş, 27 kişi yaralanmıştı. Muğla’da ise 13 Mayıs’ta bir tur midibüsü Sakargeçidi’nde uçuruma devrilmiş, kazada 24 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan bilirkişi raporunda bu kazanın, uygun olmayan fren kullanıldığı için yaşandığı kaydedildi.