Gündem YKS ek tercih sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak? YKS ek tercihlerde yerleşen öğrencilerin üniversite kayıtları ne zaman?

YKS ek tercih sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak? YKS ek tercihlerde yerleşen öğrencilerin üniversite kayıtları ne zaman?

24.09.2020 - 10:31 | Son Güncellenme:

YKS ek tercih işlemleri sona erdi. 2020-2021 Eğitim yılında üniversiteye gitmek isteyenlerin başvurduğu YKS ek tercih sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak? ÖSYM'nin yayımladığı kılavuz YKS ek tercihlerde yerleşen öğrencilerin üniversite kayıt tarihleri açıklandı. Peki YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

YKS ek tercih sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak YKS ek tercihlerde yerleşen öğrencilerin üniversite kayıtları ne zaman

17-23 Eylül 2020 tarihleri arasında alınan YKS ek tercih işlemleri ardından sonuç heyecanı başladı. Hangi üniversitye yerleştiğini öğrenmek isteyenler sabırsızlanıyor. Üniversite kayıt tarihleri belli oldu. Peki ÖSYM tarafından açıklanacak olan YKS ek tercih sonuçları tarihi belirlendi mi?

Haberin Devamı

YKS EK TERCİH SONUÇLARI 2020 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz duyurulmadı. ÖSYM konuya ilişkin duyuru paylaştığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

YKS EK TERCİHLERDE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 5-7 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2020- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Yazarlar