Gündem YKS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM YKS tercih sonuçları sorgula

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM YKS tercih sonuçları sorgula

27.08.2018 - 14:28 | Son Güncellenme:

YKS tercih sonuçları için artık heyecan dorukta. Milyonlarca üniversite adayının gözü ÖSYM'den gelecek açıklamada. Üniversite kayıtlarının 3 Eylül'de başlaması nedeniyle YKS tercih sonuçlarının kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

YKS tercih sonuçları açıklandı mı ÖSYM YKS tercih sonuçları sorgula

YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı. YKS'ye giren binlerce öğrenci merakla YKS sonuçları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 2018 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

7-14 Ağustos tarihleri arasında tercihleri alınan YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu binlerce Üniversite adayı tarafından yakından takip ediliyor. YKS tercih sonuçlarının ÖSYM'nin resmi sitesi olan ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden ilan edilmesi bekleniyor. Adaylar YKS tercih sonuçları açıklandığı andan itibaren ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek tercih sonuçlarını öğrenebilecek. Sonuçların açıklanacağı tarih ile ilgili net bir bilgi henüz yayınlanmadı.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için
başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Haberin Devamı

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların
mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.