Gündem ‘Yoğunlaştırılmış dinamik denetim’

‘Yoğunlaştırılmış dinamik denetim’

16.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, “yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetleri” konulu genelge gönderdi.

‘Yoğunlaştırılmış dinamik denetim’

Genelgede öne çıkan başlıklar özetle şöyle:

Haberin Devamı

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süre ve günlerde, kolluk kuvvetlerinin katılım gösterdiği denetimler gerçekleştirilecek. 17-18 Nisan 2021 cumartesi ve pazar günlerinde ilk uygulama yapılacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde dışarıda bulunan kişiler tek tek durdurularak, kısıtlama muafiyetinin bulunup bulunmadığı kontrol edilecek.

Turistik amaçla, kısa süre için Türkiye’de bulunanlar dışındaki yabancıların, turist muafiyetini kullanılıp kullanılmadığı denetlenecek.

Şehirler arası seyahat kısıtlamasının denetlenebilmesi için iller arasında gerekli koordinasyon sağlanarak, valiliklerce şehirlerin tüm giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturulacak. Şehirler arası seyahat edilen tüm araçlar durdurularak, içerisinde bulunan kişilerin seyahat izin belgelerinin olup olmadığı, varsa muafiyetleri kontrol edilecek.

Haberin Devamı

Konaklama yerlerine girişte HES Kodu sorgulaması yapılıp yapılmadığı, lokanta veya restoranlarda bulunan müşteriler kontrol edilecek. Sahte rezervasyon ve benzeri hileli yolların önüne geçilecek.

17 Mayıs’a kadar faaliyetlerine ara verilen hamam, sauna, güzellik merkezi/salonları, halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, lunaparklar ve tematik parklar, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler ile internet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri ve bilardo salonlarının kapalı durumda olup olmadıkları takip edilecek.