Gündem Yol kesip, "Afrin işgaline son" pankartı açan 5 MLKP'li gözaltına alındı

Yol kesip, "Afrin işgaline son" pankartı açan 5 MLKP'li gözaltına alındı

23.02.2018 - 13:19 | Son Güncellenme:

TSK tarafından düzenlenen sınır ötesi "Zeytin Dalı Harekatı" nı, İstanbul'da yol kesip pankart açarak protesto eden 5 terör örgütü MLKP üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerinde yapılan aramalarda silahlar ele geçirilen 5 MLKP'linin gerçekleştirdiği olay sırasında yanlarında bulunan 3 şahıs ise aranıyor.

Yol kesip, Afrin işgaline son pankartı açan 5 MLKPli gözaltına alındı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, PKK/KCK-PYD-YPG terör unsurlarına yönelik olarak Suriye’nin Afrin bölgesine başlattığı operasyonları protesto etmek amacıyla geçtiğimiz 31 Ocak Cuma günü saat 19.15 sıralarında Kadıköy Marmaray Caddesi’nde toplanarak ESP imzalı “AFRİN İŞGALİNE SON” yazılı pankart ile yolu keserek trafiği durduran 8 MLKP terör örgütü mensubunun yakalanmasına yönelik olarak sürdürülen çalışmalarda önce yol kesme eylemine katılan şahısları tek tek belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri, kimlik ve adres tespitlerinin ardından dün gece 02.00 sıralarında harekete geçti.

Haberin Devamı

Eyleme katıldıkları belirlenen gruptan D.O.G., Ö.B., M.T., A.A. ve B.Y. isimli 5 şüpheli şahısı adreslerine yaptığı eş zamanlı baskınlarla yakalayarak gözaltına alan TEM ekipleri, basılan adreslerde yaptığı aramalarda ise 2 ruhsatsız pompalı tüfekle bu tüfeklere ait çok sayıda fişek ve örgütsel dijital malzemeler ele geçirdi. Terör örgütü MLKP üyesi olduğu belirlenen şahısları Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüp sorguya alan TEM ekiplerinin adreslerinde bulunamayan ve olaya katıldıkları belirlenen 3 MLKP üyesini yakalama çalışmaları devam ediyor.