GündemYolcular camlara vuruyor ‘kurtarın’ diye bağırıyordu

Yolcular camlara vuruyor ‘kurtarın’ diye bağırıyordu

27.02.2009 - 02:22 | Son Güncellenme:

Kazadan yara almadan kurtulan işadamı Mustafa Bahçecioğlu, “Herkes büyük bir panikle camlara vuruyor, ‘kurtarın’ diye bağırıyordu. İnsanların ağzı, yüzü kan revan içindeydi” dedi

Yolcular camlara vuruyor ‘kurtarın’ diye bağırıyordu

Demiryollarına teknik hizmet veren bir firmanın sahibi olan Bahçeçioğlu, uçağın orta bölümündeki 19F numaralı koltukta oturduğunu belirterek, kaza anını şöyle anlattı: “Önce bir sarsıntı hissettik. Sonra uçak kalkar gibi oldu. Ne olduğunu anlamadan yere çakıldı. Herkes bağırıyordu. Birden ‘exit’ kapısı dışarıdan açıldı. Birkaç kişiyle acil iniş kapısından indirildik. Teknikten anladığım için hemen uçağa baktım. Üçe bölünmüştü ancak yangın yoktu.”

‘Herkes çocuklar için ağlıyordu’
“Bunun üzerine içerdeki yolcular aklıma geldi. Hemen uçağa döndüm. İki kişiyle birlikte, birkaç yaşlı ve genç kadın ile çocuklara yardımcı olarak dışarı çıkardık. En az 15 kişi kurtarmışızdır. Çocukların gözlerindeki korkuyu size anlatamam. Herkes zaten çocuklar için ağlıyordu. Ben de korkudan ağladım. Uçağın ön tarafı çok kötüydü. Kendisini kurtaramayanlar camlara vurup, ‘Bizi kurtarın’ diye çığlık atıyorlardı. Koltuklara sıkışıp kalmışlardı. Yüzleri, gözleri kan içindeydi. Uçaktan indiğimde yerde yatan birini gördüm. Baktım, ölmüştü.”
Türkiye’ye Başbakan Erdoğan’ın mitinglerini izlemek için gittiklerini, ilkyardım ekiplerinin kendisini kaza yerinden uzaklaştırdıktan sonra Erdoğan’ın aradığını anlatan Bahçecioğlu, “Başbakanın sesini duyunca çok şaşırdım. Geçmiş olsun dileklerini iletti” dedi.

KEŞFETYENİ
Şok sözler! 'Survivor tarihinin açık ara en leş takımı'
Şok sözler! 'Survivor tarihinin açık ara en leş takımı'

Cadde | 09.05.2025 - 09:45

Survivor All Star 2025'te finale sayılı günler kala yarışmada heyecan giderek artıyor. Survivor macerası sona eren Senem Genç, sosyal medya hesabından olay bir paylaşımla adından söz ettirdi.

Yazarlar