Gündem Yollar kapandı! Vatandaşlar mahsur kaldı...

Yollar kapandı! Vatandaşlar mahsur kaldı...

29.11.2016 - 08:12 | Son Güncellenme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sel felaketi  yaşandı. Selde mahsur kalanları AFAD botlarla kurtardı.  İzmir Çanakkale karayolu sel nedeniyle trafiğe kapandı.

Yollar kapandı Vatandaşlar mahsur kaldı...

Çanakkale-İzmir karayolunun Balıkesir'in Ayvalık ile İzmir'in Dikili ilçeleri arasındaki kesiminin sağanak nedeniyle kapanmasının ardından yolun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Edremit Körfezi'nde dün sabah başlayan ve gece etkisini artıran şiddetli yağış, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

Çanakkale'yi İzmir'e bağlayan karayolunun Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in Bergama ve Aliağa ilçelerine ulaşımın sağlandığı kesimi, su baskınları ve yoldaki çökmeler nedeniyle çift yönlü araç trafiğine kapandı.

Biriken araçlar, yolda uzun kuyruk oluşturdu. Onlarca tır, kamyon ve otomobil, sel sularından etkilenerek yolda mahsur kaldı. Yol kenarında bulunan ev ve iş yerlerini de su bastı.

Jandarma, polis, karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ), AFAD, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile çevre ilçelerin zabıta görevlileri, iş makineleriyle yolda temizlik çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Karayolunun Ayvalık-Dikili bölümünde ekiplerin yol açma çalışmaları ise devam ediyor.

OKULLAR TATİL OLDU

Ayvalık'ta sağanak yağmur ile birlikte etkili olan rüzgar, ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Olumsuz hava şartları yüzünden ilk ve orta dereceli okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Ayvalık'ta geçen pazar gününden itibaren aralıklarla devam eden sağanak yağmur, rüzgarla birleşince ev ve işyerlerinde maddi hasara neden oldu. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılardaki kiremitler uçtu. Ayvalık'ın merkez caddeleri yağmur sularıyla kaplanırken, bazı ara sokaklar göle dönüştü. İlçedeki birçok ağaç devrilirken, altında kalan bazı araçlar da hasar gördü. Ayvalık Belediyesi ekipleri, ilçede yaşamı normale döndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, olumsuz hava şartları yüzünden ilk ve orta dereceli okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

YAŞLI ÇİFTİ BOTLA KURTARDILAR

Bu arada Ayvalık ilçesinde yaşlı bir çift karayolu kenarındaki evlerinde mahsur kaldı.

Çevresinde su birikintileri oluşan ve alt katı sulara gömülen evde yaşayan Ali ve Fatma Alan çifti, AFAD ekiplerince şişme bot yardımıyla kurtarıldı.

Ali Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaç saattir evde mahsur kaldıklarını hatırlamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Suların bir anda evine dolduğunu belirten Alan, "Evin üst katına sığındık. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

Jandarma aracına alınan çift, sağlık kontrolü için Ayvalık Devlet Hastanesine götürüldü.

MOBİLYALAR KARAYOLUNA SÜRÜKLENDİ

Gömeç'te ise yol kenarında bulunan çok sayıda zeytinyağı fabrikası ile Ayvalık'ta bir benzin istasyonunu su bastı. Şehirler arası otobüsle seyahat eden yolcular benzinlikte mahsur kaldı.

Benzinlikte yarısına kadar suya gömülen bir otomobil de dikkati çekti.

İstasyonun yanında bulunan mobilya sergi alanı ise sel sularıyla doldu. İş yerlerinden çıkan koltuk, dolap ve sandalye gibi eşyalar, karayoluna sürüklendi.


Yollar kapandı Vatandaşlar mahsur kaldı...

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR OTELE YERLEŞTİRİLDİ

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede metrekareye yaklaşık 200 kilogram yağış düştüğünü tahmin ettiklerini söyledi.

Belediye ekiplerinin yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Gençer, "Mahsur kalan vatandaşları kurtardık ve belediyeye ait bir otelde ağırlıyoruz. Henüz herhangi bir can kaybı yok ancak Altınova Mahallesi'ne ulaşamıyoruz. Orada can kaybının olup olmadığına ait bilgiye henüz ulaşamadık. İlçe merkezindeki pek çok iş yeri ve evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Bu yağış, ilçede son yılların en büyük felaketlerinden biri oldu." diye konuştu.

Haberin Devamı

BERGAMA-AYVALIK KARAYOLU HEYELAN NEDENİYLE TRAFİĞE KAPATILDI

İzmir'in Bergama İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda Bergama-Ayvalık Karayolu trafiğe kapatıldı.

Kozak Mahallesi İncecikler Mevkii'nde bugün akşam saatlerinde sağanak yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Bergama-Ayvalık Karayolu oluşan heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ekiplerinin yolu trafiğe açmak için başlattığı çalışma sürüyor.

İZMİR'DE DE YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

İzmir'de dün gün boyunca süren sağanak yağış, kentte sakinlerine zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yolda kaldı, rögarlar taştı, ördek ve kazlar yollarda yüzdü.

Haberin Devamı

Otomobilinin suya batması yüzünden Buca ilçesinde davetli olduğu düğüne gidemeyen Önder Bezirgan, "Arabaların geçmesi gereken yerde kazlar, ördekler yüzüyor. İzmir gittikçe köye benziyor" sözleriyle isyan etti.