Gündem Yozgat ve Osmaniye'de iki eve şehit ateşi düştü

Yozgat ve Osmaniye'de iki eve şehit ateşi düştü

27.10.2016 - 16:37 | Son Güncellenme:

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın acı haberi Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.. Şehidin babası Selim Dargın, 2-3 gün önce görüştüğü oğlunun hal hatır sorduğunu belirtirken; ağabeyi Recep Dargın ise Diyarbakırlı ve Kürt olduklarını belirterek, "Biz bu bayrağı, vatanımızı seviyoruz. Vatan sağ olsun" dedi. Bir şehit ateşi da Osmaniye'ye düştü. Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın acı haberi baba evine ulaştı.

Yozgat ve Osmaniyede iki eve şehit ateşi düştü

Şehidin acı haberi Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hamdi Erdal ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım tarafından, şehidin Mevlana Mahallesi'nde ikamet eden baba Selim ve annesi Seva Dargın'a verildi. Şehit ailesinin oturduğu mahalleye ve evine Türk Bayrağı asıldı. Acılı baba Selim Dargın, oğluyla 2-3 gün önce telefonda görüştüğünü ve oğlunun hal hatır sorduğunu söyledi. Şehidin abisi Recep Dargın ise kendilerinin Diyarbakır ve Kürt olduklarını belirterek, "Diyarbakır Silvanlıyız ama biz bu bayrağı seviyoruz. Vatanımızı seviyoruz. Kardeşim vatan için gitti. Vatan sağ olsun” dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden 22 yıl önce tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat’a gelen Dargın ailesi Boğazlıyan ilçesine yerleştiği alenin Yozgat’a göç ettiğinde 4 yaşında olan ve 10 kardeşin 6’ncısı Şehit Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın, 8 ay önce uzman çavuş olduğu ve 4 aydır Bingöl’de görev yaptığı öğrenildi.Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın’ın cenazesi bu gün akşam saatlerinde Boğazlıyan ilçesine getirilerek, yarın Cuma namazından sonra, Boğazlıyan Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞEHİT İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Jandarma Uzman Onbaşı Lokman Dargın için Bingöl Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Ak Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu, İl Müftüsü Mecit Can, Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, kurum amirleri, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl'de son 5 günde 4 güvenlik görevlisinin şehit düştüğünü ifade ederek, şöyle dedi:"Bu hafta bizim için tam bir hüzün haftası. Gam, hüzün, kederimiz dağlardan büyük. Son 5 günde 4 vatan evladını Bingöl'de şehit verdik. Şehitlerimizin ikisi Diyarbakırlı, biri Tokatlı, biri de Maraşlıydı. Bu kahpeler, bu vatana kast eden alçaklar milletin herhangi bir kesimi ile ilgili bir kaygıları yok. Bunlar, kendilerini maşa olarak kullanan emperyalist güçlerin çıkarı dışında başka hiçbir şeye hizmet etmiyorlar."Vali Köşger'in konuşmalarının ardından İl Müftüsü Mecit Can, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Lokman Dargın ve tüm şehitler için dua okudu. Diyarbakır'dan Bingöl'e getirilen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağına bindirilen Şehit Dargın'ın cenazesi toprağa verilmek üzere ailesinin oturduğu Yozgat'a havalandı.

Haberin Devamı

BİR ŞEHİT ATEŞİ DE OSMANİYE'YE DÜŞTÜ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Ahmet Yılmaz'ın Osmaniye'deki baba evine ateş düştü.Merkeze bağlı Rahime Hatun Mahallesi'nde oturan şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın ailesine acı haberi, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Yarbay Mustafa Aslan verdi. Oğullarının şehit haberini alan TCDD'den emekli babası İrfan ve annesi Kezban Yılmaz, gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi alan baba İrfan Yılmaz, fenalık geçirmesi üzerine sağlık görevlilerince Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Acı haberden sonra fenalaşan anne Keziban Yılmaz ile şehidin diğer yakınları, sağlık görevlileri tarafından sakinleştirildi. Evli ve 3 aylık bir kız çocuğu babası olan Yılmaz'ın 5 kardeşi bulunduğu öğrenildi. Şehidin baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, şehidin yakınları taziyeleri kabul etti.