Gündem Yozgat'a şehit ateşi düştü

Yozgat'a şehit ateşi düştü

02.06.2021 - 11:23 | Son Güncellenme:

Bitlis'in Tatvan ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Baki Koçak'ın (29) naaşı Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde toprağa verildi. Şehit Teğmen Koçak’ın babası Şevket Koçak, "Konuşmalarımızda şehit olacağını söylemişti. Vatan sağ olsun" dedi.

Yozgata şehit ateşi düştü

Jandarma Teğmen Baki Koçak'ın şehit olduğu haberi, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Söylemez köyünde yaşayan babası Şevket ve annesi Keziban Koçak çiftine askeri yetkililer tarafından verildi. 1'i kız, 4 çocukları olan çift, büyük üzüntü yaşadı. Acı haberi alan yakınları ve komşuları, taziye için Türk bayrağı asılan eve akın etti.

Haberin Devamı

Baki Koçak’ın babası Şevket Koçak, "Vatan sağ olsun, bir ölür bin diriliriz. Konuşmalarımızda şehit olacağını söylemişti. Milletimiz sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Jandarma Teğmen Baki Koçak'ın cenazesi Bitlis'te düzenlenen törenin ardından hava yolu ile Kayseri'ye, ardından kara yoluyla Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Şehit Koçak için Barboros İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi.

Yozgata şehit ateşi düştü

Törene; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Yozgat Valisi Ziya Polat, Jandarma Personel Daire Başkanı Tümgeneral İsmail Balıbek, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sadef, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, ailesi ve yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Cenazede taziyeleri kabul eden baba Şevket Koçak'ın, güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Şehidin eşi Rabia Burçin Koçak ile annesi Keziban Koçak ise kendilerine ayrılan alanda cenaze törenini takip etti. İl Müftüsü Ali Gülden tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, şehit için helallik alındı. Şehit Koçak'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi ilçeye bağı Söylemez köyüne götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.