Gündem Yurt dışı yapılanmasına 143 gözaltı kararı çıktı

Yurt dışı yapılanmasına 143 gözaltı kararı çıktı

28.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ üyelerine yönelik yapılan soruşturma kapsamında; örgütün yurt dışı yapılanması içerisinde yer alan 36 kuruluşun yönetici ve temsilcileri ile bu kuruluşlara Türkiye’den bağış adı altında para transfer eden veya bu kuruluşlara Bank Asya’dan çektikleri kredileri ödeyen 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Yurt dışı yapılanmasına  143 gözaltı kararı çıktı

Gözaltı kararı üzerine başlatılan operasyonlar kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına çalışılıyor.
Aksaray merkezli 3 ilde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamın aralarında mesleğinden ihraç olanların da bulunduğu öğretmenlere yönelik yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ‘ByLock’ kullandıkları ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında işçi, memur, iş adamı ve örgütün okullarında öğretmenlik yapanların da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.
Samsun’da düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında ihraç edilen doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.
Edirne’de FETÖ üyeliğinden yargılanan 6’sı asker 7 kişiden etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyleyen, tutuklu 2 asker ilk duruşmada tahliye edildi.

Haberin Devamı