Gündem Yurttaki dolap Zerrin’i öldürdü

Yurttaki dolap Zerrin’i öldürdü

13.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ardahan’da bir yatılı okulun pansiyonunda elbise dolabının altında kalarak can veren Zerrin Koç’un ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı. Yatılı okulun müdürü de açığa alındı...

Yurttaki dolap Zerrin’i öldürdü

Antalya’da sınıfta üzerine dolap devrilerek yaralanan Y.A.’nın (7), önceki gün taburcu edilmesinin ardından Türkiye’yi yasa boğan bir başka olay da Ardahan’da yaşandı. Ardahan’daki Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu’nun pansiyonunda meydana gelen olayda beşinci sınıf öğrencisi Zerrin Koç (9), iddiaya göre arkadaşlarıyla oynarken odada eşyalarını ve kitaplarını koydukları elbise dolaplarından biri üzerine devrildi. Zerrin’in dolap altında kaldığını gören arkadaşları, durumu yetkililere bildirdi. Ancak pansiyona gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Zerrin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada, Koç’un üzerine dolap düştüğü için hayatını kaybettiğini belirtti. Acı olayı duyarak yaşadıkları Samanbeyli köyünden hastaneye gelen küçük kızın yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis, öğrencilerin ve yurttaki yetkililerin ifadelerini aldı. Zerin’in hayatını kaybettiği odada polislerce inceleme yapıldı ve o oda kapatıldı.

Küçük kızın cenazesi Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen adli soruşturma çerçevesinde otopsi için Ardahan Devlet Hastanesi’nden alınarak Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Buradaki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere karayoluyla Ardahan’a götürüldü.

Müdür açığa alındı

Zerin’in hayatını kaybetmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı da olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için inceleme ve soruşturma başlattı. Acı olayla ilgili Ardahan Valiliği tarafından yürütülen idari soruşturma kapsamında Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Tahir Koçak, Ardahan Valiliği’nce açığa alındı.

Haberin Devamı

Köyünde okul yoktu

Ölümüyle Türkiye’yi yasa boğan Zerrin’in üç kardeşinin olduğu öğrenildi. Halil ve Özlem Koç çiftinin ikinci çocuğu olan Zerrin’in oturduğu köydeki evlerinin okula uzak alması nedeniyle yatılı olarak eğitim gördüğü belirtildi.

TEDAVİSİ EVİNDE SÜRECEK

Antalya Korkuteli’nde Osman Önal İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Y.A’nın (7) üzerine de 3 Ekim’de sınıftaki kitap dolabı devrilmişti. Bunun üzerine öğretmenleri 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Y., Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda beş gün uyutulan Y., pazartesi uyandırıldı. Bir süre yoğun bakımda kalan Y., önceki gün taburcu edildi. Y.’nin durumunun iyi olduğu ve tedavisine evde devam edileceği belirtildi.