Gündem ‘Zirve Davası’nda paralel iddiası

‘Zirve Davası’nda paralel iddiası

16.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Malatya’da üç kişinin öldürülmesiye ilgili Zirve Yayınevi katliamı davasının dünkü duruşmasında söz alan tutuklu sanık emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, cinayetin “Paralel yapılanma” tarafından jandarmanın üzerine yıkılmaya çalışıldığını söyledi.

‘Zirve Davası’nda paralel iddiası


17 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi’nde biri Alman vatandaşı olmak üzere üç kişinin boğazlarının kesilerek öldürülmesiyle ilgili olarak dün 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 96. duruşma yapıldı. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un katılmadığı duruşmada, Mahkeme Başkanı Vedat Koç, Ergenekon Davası ile ilgili gerekçeli kararın kendilerine ulaştığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan talep edilen Kozmik Oda soruşturmasından ise istenilen belgelerin halen gelmediğini söyledi.
‘Dava kumpas’
Duruşmada savcı Zafer Hazar, tutuklu sanıklar Emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, İstihbarat Binbaşı Haydar Yeşil, öğretim görevlisi Ruhi Abat ve Varol Bülent Aral’ın tutukluluk hallerinin devam etmesini talep ederken söz alan sanık avukatı Saim Tuğrul, “Davanın bir kumpas olduğu açık ve net olarak ortadır. İlker Çınar’ın hiçbir beyanı dikkate alınmamalıdır. Hatta İlker Çınar bile, ‘Beni paralel yapı kullandı’ diyecek duruma gelmiştir” dedi.
Duruşmada söz alan emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, jandarma personelinin Zirve Yayınevi olayına “Paralel devlet yapılanması” tarafından dahil edildiğini iddia ederek kendisinin 2. Ordu Komutanlığı ve Elazığ 8. Kolordu ve çevresindeki jandarma personelini fişleme faaliyetini ortaya çıkardığı için hedef alındığını ileri sürdü. Kendisine yönelik iftiraların cemaatin polisleri tarafından yapıldığını iddia eden Ülger, Malatya’daki görevi sırasında paralel devlet yapılanmasının işadamlarından haraç toplamasına müsaade etmemesi nedeniyle de hedef gösterildiğini öne sürdü.