Gündem Zümrete’yi kardeşine öldürttüler

Zümrete’yi kardeşine öldürttüler

31.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da evden kaçan 20 yaşındaki Zümrete Eker, 30 Temmuz 2015’te Sur ilçesinin Konak köyünde kardeşi C.B. tarafından tüfekle başından vurularak, öldürüldü.

Zümrete’yi kardeşine öldürttüler

Cinayeti işlediği öne sürülen C.B. ise tutuklandı. Savcılık, eşinden bir süre önce ayrılan ve çocuğunu köyde bırakarak Malatya’ya giden Eker’in ailesi tarafından bulunarak, zorla köye geri getirildiğini tespit etti.
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Eker’in kayınpederi Ş.E., kayınbiraderi S.E., eşi M.E., kayınvalidesi N.E., ağabeyi S.B., babası N.B. ve annesi N.B. hakkında “kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı. Cinayeti işlediği sırada 17 yaşında olan C.B.’nin ise “kasten öldürmek” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Savcı, şüphelilerin ifadeleri arasındaki çelişkilere dikkat çekti. Zümrüte’nin öldürülmesinden bir gün önce iki ailenin Diyarbakır’da buluşup görüştüğünü kaydeden savcı, cinayetin ardından yapılan telefon dinlemelerinde de damadın ailesinin genç kadının ailesine para verdiğinin tespit edildiği vurguladı.
Dinlemeye takıldılar
İddianamede cinayet ardından mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemesinin kayıtları da yer aldı. Eker’in kayınvalidesi N.E.’nin kardeşi ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Onlara 50 milyar vereceğiz dedik. Bu avukatı tutmuşsa 25 milyar veririz artık. Bak nereden nereye, o para neye kısmet oldu” dediğini belirten savcı, kayınvalide N.E.’nin başka bir kişiyle yaptığı görüşmede ise “Zümrüt’ü öldürdük” dediğini vurguladı.
C.B. hakkında hazırlanan iddianame Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde, diğer 7 şüphelinin iddianamesi ise 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, davalara önümüzdeki günlerde başlanacak.