Milliyet Sanat’ta Büyük Gözler
Milliyet Sanat’ta Büyük Gözler Milliyet Sanat dergisi, şubat ayında Tim Burton’ın gözünden 1960’lı yıllarda ressam Margaret Keane ve kocası Walter Keane’in mahkeme salonlarında kozlarını paylaşmalarını Türk kadın sanatçıların yorumuyla inceliyor
2.02.2015 Gündem
Zenne'den sonra 'Çekmeceler'le tabuları zorluyorlar
Zenne'den sonra 'Çekmeceler'le tabuları zorluyorlar Yönetmenler M.Caner Alper ve Mehmet Binay, ikinci uzun metraj filmleri “Çekmeceler”de; bir kez daha kışkırtıcı bir konunun üzerine giderek yine ezber bozmayı deniyorlar.
2.02.2015 Kültür Sanat
Kaçırılmayacak beş film
Kaçırılmayacak beş film 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 12 Şubat’ta başlıyor. Nil Kural zengin bir programa sahip olan festivalin kaçırılmaması gereken beş filmini Milliyet Sanat dergisinde yazdı
30.01.2015 Cumartesi
10’da 10’luk  !f filmleri
10’da 10’luk !f filmleri Bağımsız sinema festivali !f İstanbul’un programı açıklandı. Gözden kaçmaması gereken filmler arasında ‘Birdman’ dikkat çekiyor...
24.01.2015 Gündem
!f İstanbul’un 2015 beklenen tanıtım filmi; “Kalbine Bak, Yerinde mi?”
!f İstanbul’un 2015 beklenen tanıtım filmi; “Kalbine Bak, Yerinde mi?” İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin Tanıtım Filmi,yayınlanmaya başladı.
23.01.2015 Kültür Sanat
Oscar'ın en güçlü adayı Birdman ilk kez !f İstanbul’da uçuyor
Oscar'ın en güçlü adayı Birdman ilk kez !f İstanbul’da uçuyor !f İstanbul’un gala filmlerinden “Birdman”, 2015 Akademi Ödülleri’nde toplam 9 dalda adaylık alarak Oscar’ın en güçlü adaylarından biri olduğunu kanıtladı. Animasyon dalının tek animesi “The Tale Princess of Kaguya/Prenses Kaguya Masalı” da Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek!
19.01.2015 Kültür Sanat
!f İstanbul Tim Burton’la açılıyor!
!f İstanbul Tim Burton’la açılıyor! Fantastik öykülerin usta yönetmeni Tim Burton’ın merakla beklenen son filmi “Big Eyes/İri Gözler”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.
6.01.2015 Kültür Sanat
!f İstanbul Tim Burton’la açılıyor!
!f İstanbul Tim Burton’la açılıyor! İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi belli oldu. Fantastik öykülerin usta yönetmeni Tim Burton’ın merakla beklenen son filmi “Big Eyes/İri Gözler”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.
6.01.2015 Kültür Sanat
Yılın indie gözdesi !f İstanbul’da!
Yılın indie gözdesi !f İstanbul’da! İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin gala filmlerinden biri de, Sundance ve Berlin başta olmak üzere festivallerin 2014 indie gözdesi “Love is Strange/Aşk Başkadır”.
30.12.2014 Kültür Sanat
Yılın animesi !f İstanbul'da
Yılın animesi !f İstanbul'da İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenecek 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, anime tutkunlarını mutlu edecek iki filmle geliyor.
11.12.2014 Kültür Sanat
İran'ın ilk vampir filmi !f İstanbul'da
İran'ın ilk vampir filmi !f İstanbul'da İran sinemasının ilk vampir filmi olan “A Girl Walks Home Alone at Night”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.
28.11.2014 Kültür Sanat
!f İstanbul için geri sayım başladı
!f İstanbul için geri sayım başladı Gelecek yıl Maximum Kart partnerliğiyle düzenlenecek 15. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’ne başvurular başladı
15.08.2014 Cadde
“İzleyemedim filmi, başka yerlere bakmaya çalıştım”
“İzleyemedim filmi, başka yerlere bakmaya çalıştım” Altın Portakal ödüllü “Mavi Dalga”nın başrol oyuncusu Ayris Alptekin ilk sinema deneyimi için “Biliyordum başıma geleceği. İlk seferinde izleyemedim, başka yerlere bakmaya çalıştım” diyor
14.03.2014 Cumartesi
Bağımsızlık sırası Ankara ve İzmir’de!
Bağımsızlık sırası Ankara ve İzmir’de! İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde düzenlenen !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nde şimdi sıra Ankara ve İzmir’de!
26.02.2014 Kültür Sanat
!f İstanbul’da ödüller İran filmi Balık ve Kedi’ye gitti!
!f İstanbul’da ödüller İran filmi Balık ve Kedi’ye gitti! !f İstanbul’un merakla beklenen yarışması Keş!f’in “ilham veren” yönetmeni belli oldu.
24.02.2014 Kültür Sanat
Michel Gondry !f İstanbul’daydı!
Michel Gondry !f İstanbul’daydı! Günümüzün en önemli yönetmenlerinden Michel Gondry, !f İstanbul’un konuğu olarak Türkiye’ye geldi!
18.02.2014 Kültür Sanat
Otosansür uygulamış
Otosansür uygulamış Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’in tartışmalı filmi Türkiye’de bazı sahneleri buzlanarak gösterildi. Özen Film ve Umut Sanat Film, ‘İtiraf’ın buzlanarak gösterilmesini yönetmenin bizzat kendisinin istediğini belirtti.
14.02.2014 Gündem
!f İstanbul  başladı!
!f İstanbul başladı! 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, önceki akşam ‘Sınırsızlar Kulübü’ filminin gösterimi ve partiyle başladı.
13.02.2014 Gündem
Kontrol dışına çıkan cinsellik: Nemfomani
Kontrol dışına çıkan cinsellik: Nemfomani Lars von Trier’nin yönettiği “Nymphomaniac” nemfomani konusunu gündeme getirdi... Tıbbi açıdan nemfomani nasıl tanımlanıyor? Uzmanlar aşırı seks isteğinin nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı
8.02.2014 Pazar
Şehre festival gelir mevsim değişir
Şehre festival gelir mevsim değişir 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 13 Şubat’ta başlıyor. Festival sadece film gösterimleriyle değil; etkinlikleri, partileri ve yarattığı atmosferle de şehre hareket getirecek
7.02.2014 Cumartesi
!f İstanbul’dan Boyhood sürprizi!
!f İstanbul’dan Boyhood sürprizi! !f İstanbul’un kapanış filmi belli oldu:
7.02.2014 Kültür Sanat
Nymphomaniac ve Rüzgâr Yükseliyor’un biletleri tükendi!
Nymphomaniac ve Rüzgâr Yükseliyor’un biletleri tükendi! !f İstanbul’un 31 Ocak’ta başlayan ve 3 gün boyunca süren ön satışlarında rekor satış yaşandı
3.02.2014 Kültür Sanat
‘Nymphomaniac’ !f İstanbul’da
‘Nymphomaniac’ !f İstanbul’da 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin dün açıklanan programında Lars Von Trier’in merakla beklenen yeni filmi ‘Nymphomaniac’ bulunuyor. 13-23 Şubat’ta İstanbul’da, 27 Şubat-2 Mart’ta Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek festivalde, ‘Nymphomaniac’in iki bölümü bir arada gösterilecek.
25.01.2014 Gündem
Michel Gondry, !f İstanbul’un konuğu
Michel Gondry, !f İstanbul’un konuğu “Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Sil Baştan”la tanınan Fransız yönetmen Michel Gondry, !f İstanbul’un konuğu olarak Türkiye’ye geliyor.
22.01.2014 Gündem
!f’in 9 ‘bağımsız’ filmi artık belli
!f’in 9 ‘bağımsız’ filmi artık belli Bu yıl 13. kez düzenlenecek olan !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nde yarışacak olan filmler belirlendi.
17.01.2014 Gündem