1 Milyar Dolar

1 Milyar Dolar

Son dakika 1 milyar dolar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 1 milyar dolar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 1 milyar dolar haber sayfamızda...

1 Milyar Dolar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 34.706 1 milyar dolar haberi bulunmuştur.
NATO'nun iklim değiştiren silahı! Bloomberg duyurdu: Savaş sadece füzelerden ibaret değil
NATO'nun iklim değiştiren silahı! Bloomberg duyurdu: Savaş sadece füzelerden ibaret değil Onlarca firmanın ortak olarak geliştirdiği ve iklim ve enerjide doğrudan etkisi olacağı belirtilen NATO'nun yeni projesine 1 milyar dolar bütçe ayrıldı. Uzmanlar ise proje hakkında "Çok derin bir şey geliyor" değerlendirmesinde bulunuyor.
26.03.2024 Dünya
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
TikTok’u Suudi sermayesi istiyor
TikTok’u Suudi sermayesi istiyor ABD’deki faaliyeti, ABD’li bir şirkete satılmazsa yasaklanacak olan Çinli TikTok’a, Suudiler talip oldu.
21.03.2024 Teknoloji
ABD'den ocak ayında sermaye çıkışı yaşandı
ABD'den ocak ayında sermaye çıkışı yaşandı ABD Hazinesi, 2023 yılının son iki ayında yaşanan net girişin ardından 2024 yılının ilk ayında ülkeden net sermaye çıkışı olduğunu açıkladı.
20.03.2024 Uzmanpara
Net UYP açık verdi
Net UYP açık verdi Net Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP), 2023 yıl sonunda eksi 284,7 milyar dolar iken 2024 Ocak sonunda eksi 300 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
19.03.2024 Uzmanpara
Promosyon sektörü fuara hazırlanıyor
Promosyon sektörü fuara hazırlanıyor Informa Markets tarafından PROMASİAD’ın destekleriyle düzenlenen PROMOGIFT İstanbul’un yeni tarihleri açıklandı. Firmalara tanıtım ve promosyon çözümleri sunan fuar, 31 Ekim 3 Kasım tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleşecek.
19.03.2024 Kobi
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Terminal İstanbul projesi ile İstanbul’un binlerce girişimciye ev sahipliği yapan bir çekim merkezi olacağını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘‘Terminal İstanbul Türkiye’nin teknoloji geliştirme iddiasının bir üst lige taşındığı bir merkez olacak. Yeni girişimlerin yetişeceği bir girişimci fabrikası inşa ediyoruz. 400 bin metrekarelik Atatürk Havalimanı Terminalini dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getiriyoruz’’ dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Spot Bitcoin ETF'lerine 1 milyar dolar girdi
Spot Bitcoin ETF'lerine 1 milyar dolar girdi Spot Bitcoin ETF'lerine toplam net giriş dün 1 milyar dolara ulaştı.
13.03.2024 Uzmanpara
1 milyar dolarlık ihracat hedefi! 'Japonya'ya gıda ihracatı arttı'
1 milyar dolarlık ihracat hedefi! 'Japonya'ya gıda ihracatı arttı' Japonya'ya 1 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan Türk gıda ihracatçılarının Foodex Japan Fuarı'ndan 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacak ticari bağlantılarla döndükleri belirtildi. Gıda sektörünün Japonya'ya ihracatı 2024 yılının iki aylık döneminde yüzde 42'lik artışla 69 milyon dolardan 98 milyon dolara çıktığı ifade edildi.
13.03.2024 Ekonomi
Bakan Bolat'tan cari açık açıklaması: 37.5 milyar dolara geriledi
Bakan Bolat'tan cari açık açıklaması: 37.5 milyar dolara geriledi Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2024 yılı ocak ayında cari açıkta tarihi düşüş yaşandı. Cari açık, Mayıs 2023'te 60,1 milyar dolar yıllık açıktan Ocak 2024'te yıllık 37,5 milyar dolara geriledi" dedi.
12.03.2024 Ekonomi
İstanbul’un yeni metrosu bugün açılıyor! Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek
İstanbul’un yeni metrosu bugün açılıyor! Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek İstanbul’un yeni metro hattı için geri sayım başladı. Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek olan Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Açılış öncesi detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk canlı yayında anlattı. İşte detaylar...
10.03.2024 Haberler
İstanbul’un yeni metrosu bugün açılıyor! Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek
İstanbul’un yeni metrosu bugün açılıyor! Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek  İstanbul’un yeni metro hattı için geri sayım başladı. Günde 1 milyon yolcuya hizmet verecek olan Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Açılış öncesi detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk canlı yayında anlattı.
10.03.2024 Ekonomi
Bakırköy-Bağcılar Kirazlı metro hattı yarın açılıyor
Bakırköy-Bağcılar Kirazlı metro hattı yarın açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,4 km uzunluğundaki Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılışa hazır hale getirildiğini belirterek, “Sadece bu hattın hizmete açılması ile ülkemizin ekonomik kazancı 6,1 milyar dolar olacak. Projemizi hizmete açarak Bakanlığımızın İstanbul’a kazandırdığı raylı sistem hatlarının uzunluğunu 147,7 km’ye çıkarmış olacağız. Bakanlığımızın yapımı devam eden projeleri bittiğinde ise İstanbul’un raylı sistem uzunluğunun 394,2 kilometreye çıkacak” dedi.
9.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul'da iki metro hattının açılış tarihi belli oldu
Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul'da iki metro hattının açılış tarihi belli oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dün geçrekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının açılış tarihini duyurdu. Öte yandan "Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattını da bu ay içinde açacağız" dedi.
5.03.2024 Ekonomi
İstanbul'a bir metro hattı daha! Açılış için gün sayıyor
İstanbul'a bir metro hattı daha! Açılış için gün sayıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı’nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, “Projemizi çok kısa bir zaman içerisinde hizmete açarak İstanbul’a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.
4.03.2024 Ekonomi
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran'dan Bangladeş açıklaması
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran'dan Bangladeş açıklaması Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Bangladeş arasındaki dış ticaret hacminin 1 milyar dolar eşiğini aştığını belirterek, "Bangladeş ile ülkemizin ticaretini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 3 milyar dolar seviyesine yükseltmek için Ankara Ticaret Odası olarak çalışmaya hazırız" dedi.
28.02.2024 Ekonomi
Bakan Bolat: Eximbank’ın sermayesi 35 milyar 700 milyon liraya çıkarıldı
Bakan Bolat: Eximbank’ın sermayesi 35 milyar 700 milyon liraya çıkarıldı Ümraniye’de, Türk Eximbank yeni hizmet binası açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, “Eximbank’ın sermayesi Temmuz ayından bu yana 7 ay içerisinde üçüncü defa artırılmış oldu. Bugün biz iki müjdeyi birden yaşıyoruz. Hem yeni binaya geçiş, hem de Eximbank’ın sermayesi 11,8 milyar lira artırılarak 35 milyar 700 milyon liraya çıkarılmış oldu. Bu 11,8 milyar lira sermaye arttırmanın anlamı 120 milyar lira ilave kredi imkanı demektir. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.
21.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yüksek yargı” için anayasa değişikliği mesajı: İhtilafı gidermek mecburiyetindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yüksek yargı” için anayasa değişikliği mesajı: İhtilafı gidermek mecburiyetindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek yargı kurumları arasındaki hiyerarşi tartışmasına dikkat çekerek “Yüksek yargı kurumlarımız arasındaki ihtilafı gidermek mecburiyetindeyiz” dedi.
21.02.2024 Gündem
Arnavutluk ile önemli anlaşmalar imzalandı! Erdoğan: İlişkilerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceğiz
Arnavutluk ile önemli anlaşmalar imzalandı! Erdoğan: İlişkilerimizin zehirlenmesine fırsat vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesine değinerek "İlişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen şer şebekesine fırsat vermeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
21.02.2024 Gündem
Microsoft, İspanya'ya yatırım yapacak
Microsoft, İspanya'ya yatırım yapacak Microsoft, İspanya'ya yapay zeka ve bulut altyapısı için 2,1 milyar dolar yatırım yapacak.
20.02.2024 Uzmanpara
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu Kısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024 Ekonomi
Cam ihracatı hızlı büyüyor
Cam ihracatı hızlı büyüyor 4 milyon tonun üzerinde kapasitesiyle dünyanın üretim üssü haline gelen Türkiye cam sektörü, yüksek kaliteli ve katma değerli ihracatla büyüyor.
17.02.2024 Ekonomi
Bakan Bolat: Türkiye'ye kimse yan bakamayacak
Bakan Bolat: Türkiye'ye kimse yan bakamayacak Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türkiye savunma sanayinde ilerledikçe, Türkiye'ye ambargo uygulayanlar sıra sıra bu ambargoları kaldırdı. Son 1 ay içinde 3- 4 önemli ülke bu ambargoları kaldırdı. Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısı tek bir alana da hapsolmuyor. Kara, hava, deniz, her unsur bu alanlarda yer alıyor. Bütüncül bir politika izleniyor. Hepsinin gereği olan alanlar var. Güçlü, gelişmiş, savunma sanayisi olan, güçlü ekonomisi ve ihracatı olan Türkiye'ye Allah'ın izniyle kimse yan bakamayacaktır” dedi.
16.02.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan kredi ve banka kartı 'komisyon' oranı açıklaması
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan kredi ve banka kartı 'komisyon' oranı açıklaması Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi- banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklamasında, “Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
16.02.2024 Ekonomi
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu belli oldu
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu belli oldu Aralık sonu itibarıyla özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, 2022 yıl sonuna göre 6,5 milyar dolar artarak 164,4 milyar dolar oldu.
16.02.2024 Uzmanpara

Benzer Haber Etiketleri

1 Milyar Dolar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.