Son dakika... Çayönü Höyüğü'nde 5 bin yıllık sandık mezar bulundu!
Son dakika... Çayönü Höyüğü'nde 5 bin yıllık sandık mezar bulundu! Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 12 bin yıllık olduğu tahmin edilen ve neolitik çağın izlerini taşıyan Çayönü Höyüğü'nde, 5 bin yıllık sandık mezar bulundu. Arkeolojik alanda incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, "Kazı başkanı hocam bir müjde verdi, 'Sandık tipi bir mezar açtık ve Çayönü'nü 3 bin yıl daha yaklaştırdık' dedi. Biz de heyecanlandık, geldik, gördük. İçinde pişmiş ve farklı formlarda kapların bulunduğu, çok ince, zarif, estetik kapların olduğu bir mezar" dedi.
17.09.2021 Gündem
Kastamonu'da Kahin Tepe kazıları heyecanlandırdı!
Kastamonu'da Kahin Tepe kazıları heyecanlandırdı! Kastamonu'nun Araç ilçesinde yürütülen Kahin Tepe kazısında, günümüzden 12 bin yıl öncesine ait yapılara ulaşıldı.
11.01.2021 Gündem
12 bin yıllık Hasankeyf'te corona virüs görülmedi!
12 bin yıllık Hasankeyf'te corona virüs görülmedi! Batman’ın 12 bin yıllık tarihi ilçesi Hasankeyf'te şu ana kadar corona virüse rastlanılmadı. Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, antik kente ziyaretçileri kabul etmemeleri ve aldıkları önlemler sayesinde corona virüsün görülmediğini ifade ederek, "Çok çabuk bulaşan bir hastalık olduğu için de izolasyona önem verdik. Şimdiden yaklaşan Ramazan Bayramı için de uyarılarda bulunuyoruz. Kimsenin misafir kabul etmemesini istiyoruz" dedi.
11.05.2020 Gündem