2. İstanbul Tasarım Bienali

2. İstanbul Tasarım Bienali

Son dakika 2. İstanbul Tasarım Bienali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2. İstanbul Tasarım Bienali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2. İstanbul Tasarım Bienali haber sayfamızda...

2. İstanbul Tasarım Bienali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 62 2. istanbul tasarım bienali haberi bulunmuştur.
Tasarım Bienali’ni 100 binden fazla kişi gezdi
Tasarım Bienali’ni 100 binden fazla kişi gezdi İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Zoe Ryan küratörlüğünde ‘Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil’ başlığıyla düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, 14 Aralık’ta sona erdi. Bu yıl ücretsiz olarak gezilebilen bienal, 6 hafta boyunca sergi ve etkinlikleriyle 100 binin üzerinde izleyiciye ulaştı.
16.12.2014 Gündem
Kumanda icat edildi sinema sanatı öldü!
Kumanda icat edildi sinema sanatı öldü! 2. Tasarım Bienali kapsamında İstanbul’a gelen, uzun yıllardır sinemanın öldüğünü ilan eden İngiliz sanat tarihçisi, ressam ve yönetmen Peter Greenaway sorularımızı yanıtladı
21.11.2014 Gündem
Bu Bilgisayar Yumruk Atılarak Çalışıyor!
Bu Bilgisayar Yumruk Atılarak Çalışıyor! Çalışmayan bir ürüne vurarak çalıştırmak biz Türklerin vazgeçilmez alışkanlıklarından bir tanesi. Ancak bu sefer olay tamamen bizlerin lehine gelişti. Bu ilgisayar vurmazsanız çalışmıyor!
19.11.2014 Teknoloji
Tasarım Bienali'nde bu hafta neler var?
Tasarım Bienali'nde bu hafta neler var? 2. İstanbul Tasarım Bienali, ana serginin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmalarına da ev sahipliği yaparken, Tasarım Rotaları ve film gösterimleriyle kentin farklı noktalarında izleyicilerle buluşuyor.
12.11.2014 Kültür Sanat
2. İstanbul Tasarım Bienali'nden teşekkür!
2. İstanbul Tasarım Bienali'nden teşekkür! 2. İstanbul Tasarım Bienali‘nin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara 11 Kasım Salı günü İstanbul Modern Restoran’da özel bir davetle teşekkür plaketleri sunuldu.
11.11.2014 Kültür Sanat
Çocuklar için Tasarım Bienali
Çocuklar için Tasarım Bienali Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sanat fuarında çocuklar için atölye açan Yıldız Holding, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’ni gelenekselleştirdi.
3.11.2014 Gündem
Tasarım Bienali sorularınızı bekliyor
Tasarım Bienali sorularınızı bekliyor 2. İstanbul Tasarım Bienali bu yıl ‘Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil’ başlığıyla düzenleniyor. Gündelik hayat ve toplumsal meseleler ekseninde birçok konuya odaklanıyor
30.10.2014 Gündem
Artık kokunun da bir sözlüğü var!
Artık kokunun da bir sözlüğü var! 2. İstanbul Tasarım Bienali için tasarımcı Sissel Tolaas ve Cansu Şekular bir koku sözlüğü hazırladı. Bu sözlüğün amacı kokuları tarif etme alışkanlıklarımızı değiştirmek
24.10.2014 Cumartesi
İstanbul tasarım kentine dönüşüyor!
İstanbul tasarım kentine dönüşüyor! 2. İstanbul Tasarım Bienali, bu yıl da etkinlikleriyle İstanbul’u bir tasarım kentine dönüştürüyor. Bu ilginç deneyimi kaçırmayın...
15.10.2014 Kültür Sanat
Ünlü yönetmen ve ressam İstanbul'a geliyor!
Ünlü yönetmen ve ressam İstanbul'a geliyor! Filmleri kadar resimleriyle de adından söz ettiren İngiliz yönetmen ve ressam Peter Greenaway, 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Koç Üniversitesi Design Lab tarafından düzenlenen etkinlikle İstanbul’a geliyor.
26.11.2014 Kültür Sanat
Piccinini bu kez ‘ellenebiliyor’
Piccinini bu kez ‘ellenebiliyor’ Balmumundan yaptığı garip yaratık eserleriyle tanınan Patricia Piccinini, ArInternational Fuarı’nın konuğu. 3 yıl önce İstanbul’daki sergisinde işlerine dokunmak yasaktı, bu kez fuarda dilediğiniz gibi Piccinini eserlerini elleyebilirsiniz.
27.09.2014 Gündem
2. İstanbul Tasarım Bienali’nde 75 proje!
2. İstanbul Tasarım Bienali’nde 75 proje! 2. İstanbul Tasarım Bienali, 9 Nisan Çarşamba günü Milano’daki Gallery at Exits’de, bienalin küratörü Zoë Ryan ve İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova’nın katılımıyla yapılan kahvaltılı bir basın buluşmasıyla uluslararası basın ve tasarım dünyasına tanıtıldı.
10.04.2014 Kültür Sanat
Tasarım Bienali’nde ‘gelecek’ kurgusu!
Tasarım Bienali’nde ‘gelecek’ kurgusu! 18 Ekim- 14 Aralık 2014 arasında İKSV tarafından düzenlenecek 2. İstanbul Tasarım Bienali’nin teması, dün yapılan basın toplantısında bienal küratörü ZoÎ Ryan tarafından açıklandı.
13.11.2013 Gündem
Günnur Özsoy & Nevzat Sayın: 'Ada'
Günnur Özsoy & Nevzat Sayın: 'Ada' Galeri Siyah Beyaz, 40. yılı olan 2023-2024 sezonunda, birlikte üretme pratiğinin bir karşılığı olarak sanatçı eşleşmelerine ev sahipliği yapıyor.
26.02.2024 Mimarlık
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum...
Melek Zeynep Bulut: Eserlerimin insan bedeni gibi davranmasını ve omurgasının olmasını tercih ediyorum... Melek Zeynep Bulut ile, Londra Tasarım Bienali’nde önemli başarılara imza attıktan sonra Atatürk Kültür Merkezi önüne taşınan ve 10 Aralık’a kadar İstanbullular ile buluşmaya devam edecek olan “Açık Yapıt” eseri ve disiplinler arası bir düzlemde gerçekleştirdiği, kolektif belleğe hitap eden diğer kamusal yerleştirmeleri üzerine...
27.11.2023 Mimarlık
Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım
Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde, Murat Tabanlıoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Liman Kentlerinde Araştırma ve Tasarım” başlıklı Kent Çalışmaları Yüksek Lisans Programı öğrencileri, akademisyen ve profesyonel mentörler eşliğinde liman kenti özelliği taşıyan Atina ve Venedik kentlerine saha gezisi gerçekleştirdi.
30.10.2023 Mimarlık
“Mimarlığın Etkisinden Mimarlığın Bilgisine / Yazgan Tasarı’mın 20.Yılı”
“Mimarlığın Etkisinden Mimarlığın Bilgisine / Yazgan Tasarı’mın 20.Yılı” Yazgan Tasarım Mimarlık, kuruluşunun 20. senesinde, mimarlık disiplinine teorik ve pratik yaklaşımlarını, seçili projeleri, görselleri ve maketleriyle aktaracağı bir sergi düzenliyor.
24.09.2023 Mimarlık
Teoman Öztürk Mekan Öyküleri Yarışması
Teoman Öztürk Mekan Öyküleri Yarışması Mimarlar Odası Ankara Şubesi 1973-1980 yılları arasında TMMOB Başkanı olan ve 11 Temmuz 1994 tarihinde aramızdan ayrılan Mimar Teoman Öztürk’ü, ölümünün 29. yılında “Teoman Öztürk Mekan Öyküleri Yarışması ile anmaya devam ediyor.
30.07.2023 Mimarlık
Uluslararası Deprem Müzesi Mimari Proje Yarışması
Uluslararası Deprem Müzesi Mimari Proje Yarışması Düzenlenmesi planlanan kayıplarımızın acısını ve yasını yüreğimizde taşıyarak, geleceğimiz için geliştireceğimiz umutla, hep birlikte ortak bir bilinç mekanı yaratma mekanı olacak “Deprem Müzesi” mimari proje yarışmasının temasının tartışılması, değerlendirilmesi ve sunulmasında katkılarını sunacak danışma kurul üyelerinin belirlenmesine yönelik olarak danışma ve düzenleme kurulu çağrısında bulunuldu.
27.03.2023 Mimarlık
Sevince Bayrak, Oral Göktaş: Yıkmadan, mevcudun üzerine ekleyerek dönüştürmek Türkiye için çok acil bir konu...
Sevince Bayrak, Oral Göktaş: Yıkmadan, mevcudun üzerine ekleyerek dönüştürmek Türkiye için çok acil bir konu... Yasemin Şener, Mimar- Koordinasyonunu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yaptığı Venedik Bienali 18...
25.12.2022 Mimarlık
“Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi”
“Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi” Dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak projenin belirlenmesi amacıyla yapılan iki aşamalı açık çağrı sonuçlandı.
27.11.2022 Mimarlık
17.İstanbul Bienali Başladı
17.İstanbul Bienali Başladı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 2007–2036 Bienal Sponsoru Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 17...
25.09.2022 Mimarlık
Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu İçin Açık Çağrı
Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu İçin Açık Çağrı Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin 18’inci edisyonu gelecek yıl, 20 Mayıs – 26 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
28.08.2022 Mimarlık
WAF ve INSIDE Ödülleri’nin Finalistleri Açıklandı
WAF ve INSIDE Ödülleri’nin Finalistleri Açıklandı Dünyanın en önemli mimarlık buluşmalarından biri olan World Architecture Festival ve INSIDE Festival kapsamında gerçekleşen ödüllerin kısa listeleri açıklandı...
1.08.2022 Mimarlık
Sınır tanımayan mimarlık
Sınır tanımayan mimarlık Mimarlığın sosyal sorumluluk ve etik değerlerle olan ilişkisini yeniden sorgulamak, mimarlığın geleceğine bir de bu açıdan bakmak gerekiyor. Tam da bu nedenle sosyal sorumlulukları günümüz mimarlığına taşıyan ve zihin açısı sorgulamalara zemin hazırlayan “insanlık için mimarlık” örneklerini sizin için derledik...
30.04.2021 Mimarlık

Benzer Haber Etiketleri

2. İstanbul Tasarım Bienali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.