2015 Seçimleri

2015 Seçimleri

Son dakika 2015 seçimleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2015 seçimleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2015 seçimleri haber sayfamızda...

2015 Seçimleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 988 2015 seçimleri haberi bulunmuştur.
14 Mayıs öncesi son durum: Millet İttifakı'nda ortak liste kararı
14 Mayıs öncesi son durum: Millet İttifakı'nda ortak liste kararı Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürerken önemli bir gelişme yaşandı.
6.04.2023 Haberler
Son dakika! 14 Mayıs öncesi son durum: Millet İttifakı'nda ortak liste kararı
Son dakika! 14 Mayıs öncesi son durum: Millet İttifakı'nda ortak liste kararı Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürerken önemli bir gelişme yaşandı.
6.04.2023 Gündem
Son dakika! AK Parti'de üç dönemliklere formül aranıyor
Son dakika! AK Parti'de üç dönemliklere formül aranıyor AK Parti, pazar günü Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunacağı milletvekili aday listesini büyük ölçüde tamamladı.
6.04.2023 Gündem
Erdoğan'dan 'Menderes'li seçim tarihi mesajı: 73 yıl sonra aynı gün
Erdoğan'dan 'Menderes'li seçim tarihi mesajı: 73 yıl sonra aynı gün Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihi için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA sözlerine çok sert tepki gösteren Erdoğan'ın gündeminde, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in 'başörtüsü' çıkışı da vardı.
18.01.2023 Gündem
AK Parti’li Özhaseki: 'Bu coğrafyada güçlü olmak zorundasınız'
AK Parti’li Özhaseki: 'Bu coğrafyada güçlü olmak zorundasınız' AK Parti’nin 2023’e doğru şehir buluşmaları Manisa programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önemli açıklamalarda bulundu. Özhaseki dün İstanbul’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili, “Amaçları tek, bu ülke büyümesin, bölünsün, parçalansın istiyorlar. Hepimizin moralini bozmak için bu tür eylemleri gerçekleştiriyorlar. Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmaz. Bu coğrafyada güçlü olmak zorundasınız” dedi.
14.11.2022 Siyaset
PKK, İstiklal'deki bombalı saldırıda neyi hedef aldı?
PKK, İstiklal'deki bombalı saldırıda neyi hedef aldı? Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya dair dikkat çeken tespitler bulundu. Selvi, "Terör örgütünün sivilleri hedef alması aynı zamanda PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle ne kadar sıkıştığını gösteriyor." dedi
14.11.2022 Gündem
İstanbul'da FETÖ operasyonunda 29 şüpheli yakalandı
İstanbul'da FETÖ operasyonunda 29 şüpheli yakalandı İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda, 29 şüpheli gözaltına alındı.Şüphelilerin örgüt içi motivasyonu artırmak amacı ile birbirlerine mail gönderdikleri, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi örgüt üyelerini müşahit olmak için YSK'ye başvurmaya yönlendirdikleri tespit edildi
5.05.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Milletvekilliğinin nasıl sona ereceği anayasayla kanunla belirlenmiştir
TBMM Başkanı Şentop: Milletvekilliğinin nasıl sona ereceği anayasayla kanunla belirlenmiştir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilliğinin nasıl kazanılacağının hukukla belirlendiği gibi nasıl sona ereceğinin de yine Anayasa'yla, kanunlarla belirlendiğini belirterek, "Milletvekili seçilirken, milletvekili sıfatını taşırken Anayasa'nın, kanunların verdiği çerçeveyi bir hak olarak görenler, milletvekilliği Anayasa'ya göre, kanunlara göre sona erdiğinde de hukukun gereğine razı olmak mecburiyetindedirler." dedi
19.03.2021 Siyaset
Myanmar'da ordunun yönetime el koymasıyla devrilen Suu Çii kimdir?
Myanmar'da ordunun yönetime el koymasıyla devrilen Suu Çii kimdir? Myanmar'da Devlet Konseyi Başkanı ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii'nin lideri olduğu Ulusal Demokrasi Birliği hükümeti, ordunun yönetime el koymasıyla devrildi.
1.02.2021 Dünya
Sinirlioğlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu
Sinirlioğlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi olarak ABD’de görev yapan Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı.
31.01.2021 Siyaset
Osman Kavala ve Henri Barkey'in iddianameleri  kabul edildi
Osman Kavala ve Henri Barkey'in iddianameleri kabul edildi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Osman Kavala ve yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
8.10.2020 Gündem
Son dakika... Bahçeli: İstanbul'da seçim tekrarı beka meselesidir
Son dakika... Bahçeli: İstanbul'da seçim tekrarı beka meselesidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "YSK'nın 7 asil 4 yedek üyesi zillete göz yumamaz. İstanbul'da seçim tekrarı beka meselesidir. Ne İstanbul ne de Türkiye sokakta bulunmuştur" dedi.
21.04.2019 Siyaset
Son Dakika: Devlet Bahçeli'den Müjdat Gezen ve Metin Akpınar açıklaması
Son Dakika: Devlet Bahçeli'den Müjdat Gezen ve Metin Akpınar açıklaması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcilerinin sorularını cevapladı. Bahçeli, ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili olarak, 'Arkasında ne yattığını tahmin ediyoruz' dedi. Bakan Akar'a ziyaretini hatırlatan Bahçeli açıklamasında, "2 ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar paşayı ziyaret etim orada diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim. O da sayın Hulusi Akar Paşa'ya Kuran-ı Kerim, Türk bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim." ifadelerine yer verdi. Televizyon programında Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in açıklamalarıyla ilişkin Bahçeli, "Olay bizi çok üzdü. Yayınlanan Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır. Televizyon programındaki konuşmaları çok hoş değildi." dedi.
26.12.2018 Siyaset
Son Dakika: Devlet Bahçeli'den Müjdat Gezen ve Metin Akpınar açıklaması
Son Dakika: Devlet Bahçeli'den Müjdat Gezen ve Metin Akpınar açıklaması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcilerinin sorularını cevapladı. Bahçeli, ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili olarak, 'Arkasında ne yattığını tahmin ediyoruz' dedi. Bakan Akar'a ziyaretini hatırlatan Bahçeli açıklamasında, "2 ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar paşayı ziyaret etim orada diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim. O da sayın Hulusi Akar Paşa'ya Kuran-ı Kerim, Türk bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim." ifadelerine yer verdi. Televizyon programında Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in açıklamalarıyla ilişkin Bahçeli, "Olay bizi çok üzdü. Yayınlanan Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır. Televizyon programındaki konuşmaları çok hoş değildi." dedi.
26.12.2018 Siyaset
Son dakika: Şok mesaj! 'O hanımı iade etmeyi düşünüyoruz'
Son dakika: Şok mesaj! 'O hanımı iade etmeyi düşünüyoruz' Fetullahçı terör örgütüne (FETÖ) yönelik devam eden operasyonlarda, örgütün yoğun mücadele içinde olduğu ve kendi yapısına uygun gizli yöntem ve kripto elemanlar üzerinden faaliyetini sürdürdüğü ortaya çıkarıldı. İzdivaç ablası'nın attığı Bylock mesajlarında; "O hanımı uygun yaşta adayımız bulunmadığı için iade etmeyi düşünüyoruz. Biz arkadaşlarımıza ikinci görüşme sonrası telefon numaraları veriyoruz, numaraları rehberimize ekliyoruz. Ama üçüncü yüz yüze görüşmeye kadar birbirimizi aramıyoruz. WhatsApp'ın arama kısmını kullanabilirsiniz, ancak oradan da hizmetle ilgili konular konuşmayalım. Yüz yüze görüşmeden sonra birbirinizi arayabilirsiniz. Fakat internetten sesli aramalar daha iyi" ifadeleri dikkat çekiyor.
1.09.2018 Gündem
Genç seçmen için üç ayaklı çalışma
Genç seçmen için üç ayaklı çalışma Gençlerin sorunlarını, “eğitim”, “ekonomi” ve “siyasete katılım” olarak üç ana başlıkta belirleyen CHP, çalışma grupları oluşturarak bu sorunlara çözüm üretmeyi amaçlıyor...
21.08.2018 Siyaset
İYİ Parti’nin yeni A Takımı belirlendi
İYİ Parti’nin yeni A Takımı belirlendi İYİ Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı’nda oy birliğiyle genel başkanlığa yeniden seçilen Meral Akşener, dün “A Takımı’nı” belirledi.
16.08.2018 Siyaset
Gurbetçiye büyük piyango!
Gurbetçiye büyük piyango! 3201 sayılı yasa kapsamında gurbetçilerin 2018 yılında yurt dışı borçlanması yapması neden avantajlı? Her gurbetçi yurt dışı borçlanması yapabilir mi? Kurdaki artış gurbetçinin yurt dışı borçlanmasını nasıl etkiledi? Türkiye’de 4/a statüsünde sigorta yaptırmak gurbetçiye avantaj sağlıyor mu? Kimler başvuru sırasında Türk vatandaşı olmadan yurt dışı borçlanması yapabilir? İşte soruların cevapları...
6.08.2018 Ekonomi
Nikâh şahidi
Nikâh şahidi Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakan yardımcıları ise Ahmet Erdem ve Ayşe Ergezen oldu...
25.07.2018 Siyaset
265 vekil veda etti, 272 milletvekili yeniden Meclis’te
265 vekil veda etti, 272 milletvekili yeniden Meclis’te Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerle, 26. Dönem’de görev yapan 272 milletvekili yeniden Meclis’e girdi. Adaylık başvurusu yapmayan, listeye alınmayan ve aday olup seçilemeyen 265 vekil ise parlamentoya veda etti.
25.06.2018 Siyaset
Dördü bakan 22 isim üç dönem potasında
Dördü bakan 22 isim üç dönem potasında Ak Parti’de erken seçim kararıyla birlikte adaylık heyecanı da başladı. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, mevcut parti grubunda önemli ölçüde değişikliğe gideceği kulislerde dillendirilirken, Ak Parti’de üç dönem potasına giren dördü bakan 22 ismin akıbetine ise Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) karar verecek.
20.04.2018 Siyaset
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 4 bin 500 organizatörü yakaladık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 4 bin 500 organizatörü yakaladık içişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl göçmen kaçakçılarının 4 bin 500 organizatörünü yakaladıklarını belirterek, "Türkiye olarak biz 'göçü yönetmek' tercihini kullandık oysa Avrupa 'göçü önlemek'  tercihini kullandı" dedi.  Soylu, "Saha baskısı ve operasyonlarla finans kaynaklarını da kurutarak  özellikle sınırlarımız içinde PKK'yı neredeyse eylem yapamaz hale getirdik" diye konuştu.
12.04.2018 Siyaset
Milletvekili maaşıyla 56 öğrenci okutuyor
Milletvekili maaşıyla 56 öğrenci okutuyor CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, milletvekili olduğu 7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana, toplamda 500 bin lirayı bulan milletvekili maaşını öğrencilere burs olarak dağıttı.
18.03.2018 Siyaset
Demirtaş’ın 7 Haziran konuşmasına beraat
Demirtaş’ın 7 Haziran konuşmasına beraat 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi Sancaktepe’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği’ gerekçesi ile yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında beraat kararı verildi.
27.11.2017 Gündem
Destici: Siz bugüne kadar her gün Türkiye'nin içişlerine karışıyordunuz
Destici: Siz bugüne kadar her gün Türkiye'nin içişlerine karışıyordunuz Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Avrupa ve Batının bu güne kadar hep Türkiye'nin iç işlerine karıştığını söyledi.
21.08.2017 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

2015 Seçimleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.