3 Boyutlu Yazıcı

3 Boyutlu Yazıcı

Son dakika 3 boyutlu yazıcı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 3 boyutlu yazıcı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 3 boyutlu yazıcı haber sayfamızda...

3 Boyutlu Yazıcı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 233 3 boyutlu yazıcı haberi bulunmuştur.
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  işbirliğinde Trendyol’un yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.
26.01.2024 Teknoloji
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Karagöz: Her geçen yıl bu yarışmamız kendini aştı
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Karagöz: Her geçen yıl bu yarışmamız kendini aştı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, MEB Robot Yarışması'na ilişkin DHA'ya açıklama yaptı. Ali Karagöz yaptığı açıklamada, "Yarışmaya katılan çocuklarda heyecan vardı. Çocuklar çok coşkulu. Onların enerjileri bize de yansıyor. Bizi gençleştiriyor" ifadelerini kullandı.
9.09.2023 Eğitim
5.1 milyon robot istihdam edildi
5.1 milyon robot istihdam edildi 5.1 milyon civarında robot yeni iş kollarında istihdam edildi, 7.1 milyon kişinin işsiz kalması bekleniyor, ancak yeni istihdam alanları da açılıyor.
3.06.2023 Gündem
Yapışık geldiler, ayrı gittiler
Yapışık geldiler, ayrı gittiler Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un himâyesinde ayrılmaları için Türk hekimlerine teslim edilen 1.5 yaşındaki Siyam ikizi Safaa ve Chifaa, yapılan operasyonların ardından dün ülkelerine 2 ayrı bebek olarak gitti.
3.11.2022 Gündem
3D yazıcıdan yapılan yapay kemik başlığı hastaya uygulandı
3D yazıcıdan yapılan yapay kemik başlığı hastaya uygulandı Niğde’de daha önce geçirdiği bir kaza sonrası kafa travmasına bağlı beyin kanaması geçiren Gökhan Keskinkılıç, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
25.06.2022 Sağlık
Engelleri aşan  sosyal girişimler
Engelleri aşan sosyal girişimler Engelliler Haftası vesilesiyle birçoğu engelli kurucularının büyük özverisiyle hayata geçen, engelli deneyimini odağına alarak günlük hayatı engelsiz hale getirmek için çalışan girişimlere yakından bakıyoruz
15.05.2022 Pazar
Çocuğun ihtiyacına uygun işitme cihazları Duymer’de
Çocuğun ihtiyacına uygun işitme cihazları Duymer’de Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi Av. Salih Baz, Türkiye genelinde 100’ün üzerinde şubeyle hizmet verdiklerini vurguladı, “5 yıl garantili cihazlarımız, çocuklarımızın her ihtiyacına yanıt veriyor” dedi
25.04.2022 Ege
Yazıcısıyla umut oluyor
Yazıcısıyla umut oluyor Biriktirdiği parasıyla 3D yazıcı alan Bade Çağlar, ihtiyaç sahibi çocuklar için oyuncak, sahipsiz dostlara da mama kabı üretiyor
22.04.2022 Ege
Bilal Erdoğan TÜGVA Malatya İl Temsilciliği binasının açılışına katıldı
Bilal Erdoğan TÜGVA Malatya İl Temsilciliği binasının açılışına katıldı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Maalesef bu ülkenin geleceğini kendi tarihi, kendi kimliği üzerine inşa etmek isteyen hangi kurum varsa hedefe koyuyorlar" dedi.
5.01.2022 Siyaset
Beş yıldızlı otel gibi! Gönüllüler gidecek, işte şartları... 'Mars evleri' ilk kez görüntülendi
Beş yıldızlı otel gibi! Gönüllüler gidecek, işte şartları... 'Mars evleri' ilk kez görüntülendi İnsanlık uzayın keşfi konusunda yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. İnsanlı uzay görevleri uzun yıllardır yapılmıyor olsa da Elon Musk, Jeff Bezos ve Richard Branson'ın başlattığı uzay yarışı, insanlığın farklı gezegenlere ayak basması için bir fırsat olabilir!
2.03.2022 Dünya
Türkiye'nin ilk bilim ve teknoloji sergisi yeniden ziyarete açılacak
Türkiye'nin ilk bilim ve teknoloji sergisi yeniden ziyarete açılacak Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) içerisinde bulunan, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl mart ayında ziyarete kapatılan Türkiye'nin ilk Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergi Alanı, 2022 yılının mart ayında yeniden ziyarete açılacak.
27.12.2021 Teknoloji
Nişantaşı Üniversitesi'nden sağlık alanında büyük atılım
Nişantaşı Üniversitesi'nden sağlık alanında büyük atılım 2010 – 2011 akademik yılı ile birlikte yükseköğretim hayatına başlayan Nişantaşı Üniversitesi, 2021 yılında sağlık alanında önemli bir atılım yaparak Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini kurdu. Robotik teknolojiler, büyük veri analizi ve genetik araştırmalar vasıtasıyla erken teşhis ve sürdürülebilir sağlıklı yaşam noktalarına önem verecek fakülteler için Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, ezber bozan eğitim anlayışlarını aktardı.
27.05.2021 Vitrin
ASELSAN, elektron tabancasıyla ilk ateşlemeyi yaptı
ASELSAN, elektron tabancasıyla ilk ateşlemeyi yaptı ASELSAN, eklemeli imalat amaçlı 3 boyutlu yazıcıların geliştirilip üretilmesinde önemli bir kabiliyeti ülkeye kazandırmaya hazırlanıyor.
30.04.2021 Teknoloji
Rotary, üç boyutlu yazıcısını tamamladı
Rotary, üç boyutlu yazıcısını tamamladı Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu’na bağlı Bornova Rotary ve Bornova Rotaract Kulüpleri ile İzmir Rotary ve İzmir Rotaract Kulüpleri Mühendislik Meslek Grubu ortaklığında 3 boyutlu yazıcı tasarladı.
28.03.2021 Ege
T3 Vakfı, İBB'den kaynak alındığı iddialarına ilişkin açtığı davayı kazandı
T3 Vakfı, İBB'den kaynak alındığı iddialarına ilişkin açtığı davayı kazandı Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Avukatı Abdullah Demirhan, vakfın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) kaynak aldığına yönelik iftiralara ilişkin açtıkları manevi tazminat davalarının olumlu neticelenmeye devam ettiğini belirterek, "İstanbul 13. Asliye Mahkemesi’nde T3 Vakfı’na atılan iftiralardan biri daha sonuçlandı. Mahkeme, Birgün Gazetesi yazarı Gözde Bedeloğlu’nun da iddialarının asılsız olduğuna hükmederek, T3 Vakfı’na 15 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti." dedi.
12.03.2021 Gündem
MEB’den mesleki eğitim için 23 milyon lira proje desteği
MEB’den mesleki eğitim için 23 milyon lira proje desteği Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde kurulan, 42 Ar-Ge merkezine verilen destek miktarı 23 milyon 170 bin TL’ye ulaştı.
26.02.2021 Eğitim
Son dakika... MEB'den 23 milyon lira proje desteği! 21 ilde kuruldu
Son dakika... MEB'den 23 milyon lira proje desteği! 21 ilde kuruldu Gelen son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde kurulan 42 Ar-Ge merkezine verilen destek miktarının 23 milyon 170 bin liraya ulaştığı bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...
25.02.2021 Gündem
Porsiyonu 350 TL olan 3 boyutlu yazıcı ile üretilen 'biftek'
Porsiyonu 350 TL olan 3 boyutlu yazıcı ile üretilen 'biftek' 3 boyutlu yazıcı ile ortaya pek çok ürün çıkıyor. Sağlık, teknoloji ve tasarım gibi pek çok alanda aktif bir şekilde kullanılan 3 boyutlu yazıcı bir süredir de yiyecek sektöründe kullanılıyor. Daha çok özel tasarımlı çikolataların basımında kullanılan 3 boyutlu yazıcı, şimdi de gerçeğe yakın lezzette biftek basılmasıyla gündeme geldi.
10.02.2021 Teknoloji
3D Yazıcı Yapımı Ve Malzemeleri: Evde 3D Yazıcı Yapmanın Maliyeti Nedir?
3D Yazıcı Yapımı Ve Malzemeleri: Evde 3D Yazıcı Yapmanın Maliyeti Nedir? 3D yazıcılar oldukça kullanışlı ve son dönemde birçok alanda kolaylık getiren aletler arasındadır. Evde 3D yazıcı yapmak mümkündür ve maliyeti de çok fazla olmamaktadır. 3D yazıcı için gerekli olan malzemeler toplandığı halde yapılması için birleştirmek yeterlidir. 3D yazıcı için gerekli malzemeler nelerdir? Gerekli malzemelerin maliyetleri ne kadardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
9.02.2021 PembeNar
TBMM Sağlık Komisyonu üyelerinden METÜM'e ziyaret
TBMM Sağlık Komisyonu üyelerinden METÜM'e ziyaret Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık Komisyon Başkanı Şenel Yediyıldız ve komisyon üyelerinden oluşan heyet, 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel implant üretimi yapılan Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (METÜM) incelemelerde bulundu.
25.06.2020 Siyaset
Kişiye özel 'implantlar' hastalara şifa oluyor
Kişiye özel 'implantlar' hastalara şifa oluyor Yaralanıp vücudunda parçalı kemik kaybı meydana gelenler ya da cerrahi müdahaleler sonrası kemik dokusunun bir bölümü çıkarılanlar için Gülhane METÜM'de kişiye özel implantlar tasarlanıyor.
18.06.2020 Teknoloji
İlklerin üniversitesi
İlklerin üniversitesi Salgına karşı uluslararası ortak mücadeleye bölgeden katılan tek kurum Ege Üniversitesi oldu. Deneyimlerini Avrupa’yla paylaştı. Tıp Fakültesi de 3 boyutlu yazıcıyla, kişiye özel tedavide çığır açtı
5.06.2020 Ege
Nesnelerin internetine sahip iki uydu uzaya fırlatıldı!
Nesnelerin internetine sahip iki uydu uzaya fırlatıldı! Çin, nesnelerin interneti (IOT) teknolojisine sahip iki uyduyu uzaya gönderdiğini açıkladı.
12.05.2020 Teknoloji
Çiğli, 2020’de ayağa kalkacak
Çiğli, 2020’de ayağa kalkacak Görev süresini ve koronavirüse karşı yaptıkları çalışmayı anlatan Utku Gümrükçü, “İlk yıl değişimin başlangıcı oldu. Mikroba karşı ürettiklerimizle de mucit olduk” dedi.
16.04.2020 Ege
Koronavirüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi
Koronavirüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi Koronavirüsle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarına siperli maske üretiminde kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, kurumlardan ve bağışçılardan yoğun talep görüyor.
6.04.2020 Populer Bilim

Benzer Haber Etiketleri

3 Boyutlu Yazıcı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.