Varis hakkında her duyduğunuza inanmamanız için 6 bilimsel gerçek
Varis hakkında her duyduğunuza inanmamanız için 6 bilimsel gerçek Varis hastalığı özellikle kadınlarda sık görülen bir toplardamar hastalığı. Bu hastalık hakkında da diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi kulaktan dolma bilgiler çok fazla.
4.06.2022 Genel Sağlık
Yazın varis tedavisi neden yapılmaz? Tek tek açıkladı
Yazın varis tedavisi neden yapılmaz? Tek tek açıkladı Aşamalı olarak yeni normal dediğimiz düzene geçmeye başladığımız bugünlerde, var olan diğer hastalıklarımızın tedavisini de aksatmamamız gerekiyor. Özellikle hava sıcaklıklarının artması toplardamar hastalıklarını olumsuz etkileyebiliyor. En sık görülen toplardamar hastalıklarından varis, tedavisi havanın çok ısınmadığı dönemlerde yapılması gereken hastalıklar arasında yer alıyor. Yazın neden varis tedavisi yaptırılması tavsiye edilmiyor? Bakın Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Cem Arıtürk neler söyledi
21.05.2020 Genel Sağlık
Ölümcül tehlike: Akciğer embolisi
Ölümcül tehlike: Akciğer embolisi Akciğer embolisi, ölüme dek uzanabilecek tehlikeli sonuçlara sebep oluyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, akciğer embolisi hakkında önemli bilgiler verdi.
1.11.2018 Genel Sağlık
Mehmet Ali Erbil'in hastalığı: Kaçış sendromu nedir?
Mehmet Ali Erbil'in hastalığı: Kaçış sendromu nedir? Mehmet Ali Erbil'de gözlemlenen kaçış sendromu nedir sorusu, internet ortamında en çok aranan sorulardan bir tanesi haline geldi. Tıp literatüründeki ilk vakanın 1960'ta ortaya çıktığı bilinen kaçış sendromu nedir gibi tüm bilinmeyen soruları, kalp damar cerrahı Doç. Dr. Cem Arıtürk açıkladı. İşte kaçış sendromu nedir sorusunun cevabı ve kaçış sendromu ile alakalı tüm bilinmeyenler…
14.12.2018 Genel Sağlık
Pelvik konjesyon sendromu nedir?
Pelvik konjesyon sendromu nedir? Pelvik ağrı, günümüzde kadınların “Kadın Hastalıkları ve Doğum” uzmanlarına başvuru sebepleri arasında ilk sıralarda yer almasına rağmen aslında bir çeşit damar hastalığıdır. Pelvik konjesyon sendromu nedir, gibi tüm sorularınızın cevaplarını Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk cevapladı.
7.08.2018 Kadın Sağlığı
Yürümeyi durduran hastalık!
Yürümeyi durduran hastalık! Yürürken bacakta aniden başlayan ağrı nedeniyle hareket etmeyi adeta engelliyor. Ağrı dinlendiğinde geçiyor. Hastalık ilerlerse birkaç adım bile atılmasına imkan vermeyecek şekilde şiddetlenebiliyor. Tedavide geç kalındığında kangrene dönüşebilen bu hastalığın adı; periferik arter, bir başka deyişle atardamar tıkanıklığı.
26.07.2018 Genel Sağlık