Otomobil vergisinde Türkiye Avrupa ikincisi...
Otomobil vergisinde Türkiye Avrupa ikincisi... Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD), “Otomotiv Ticaretinde Yol Haritası, Gelecek 10 Yıl” başlıklı çalışmasına göre, Türkiye’de yeni otomobil satışına uygulanan toplam vergi yükü, Danimarka’dan sonra Avrupa’da ikinci en yüksek oran oldu...
30.07.2009 Ekonomi
Mağaradan çıkan günlük bilinenleri altüst etti! 'Piramitleri köleler değil, işçiler yaptı'
Mağaradan çıkan günlük bilinenleri altüst etti! 'Piramitleri köleler değil, işçiler yaptı' Uzaylılar, Masonlar ve unutulmuş bir teknoloji kullanan gizemli medeniyet... Mısır Piramitleri, kimler tarafından inşa edildiğine dair komplo teorileriyle çevrili bir tarihe sahipti. Ancak 4 bin 500 yıl önce bir işçinin tuttuğu günlük, piramitler hakkında tüm bilinenleri altüst etti. Peki, bu parşömenlerde neler anlatılıyordu?
7.03.2024 Yaşam
Mermer tozu ölüm saçıyor! Geri dönüşü yok
Mermer tozu ölüm saçıyor! Geri dönüşü yok Avusturalya’da silikozis vakaları nedeniyle yasaklanan suni mermer Türkiye’de yaygın olarak kullanılıyor. Milliyet, akciğerleri bitiren bu mermerin etkisini uzmanlarına sordu…
25.12.2023 Gündem
“İptal kültürü değil, ayrımcılık”
“İptal kültürü değil, ayrımcılık” İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Özçetin, “İptal pratikleri, hangi yaşamların savunmaya değer olduğu ve hangilerinin olmadığına dair bir mesele” diyor.
18.11.2023 Pazar
Milli Eğitim Bakanlığından:
Milli Eğitim Bakanlığından: Milli Eğitim Bakanlığından:               Bakanlığımız personeli iken KHK ile kamu görevinden çıkarılan ya da Bakanlığımız adına yurtdışında resmi burslu öğrenci statüsünde öğrenim görmekte iken KHK ile   öğrencilikle ilişiği kesilen ve aşağıda bilgileri yer alan kişilerin ihraç işlemine karşın OHAL  İşlemleri İnceleme Komisyonuna yapmış olduğu başvuruları sonuçlandırılmıştır...
17.05.2023 Resmi İlanlar
Mimari Eleştiri’23 | Yüzleşme
Mimari Eleştiri’23 | Yüzleşme DAC tarafından organize edilen Mimari Eleştiri Konferansı “Yüzleşme” başlığı altında 17 Şubat 2023 Cuma günü, Zorlu PSM’de gerçekleşecek.
29.01.2023 Mimarlık
Nezaket telaşa yenilmesin
Nezaket telaşa yenilmesin Gündelik telaşlar, zamanla yarışma, bir şeylere yetişmeye çalışma derken çoğu zaman en temel nezaket ve görgü kurallarını dahi atlıyoruz. Öfkeli bir toplum olmaya doğru hızla gittiğimiz bu yoldan dönmek mümkün. Peki nasıl? Bu soruya cevap aradık...
8.01.2023 Pazar
Yonca Evcimik'i duygulandıran fotoğraf!
Yonca Evcimik'i duygulandıran fotoğraf! Pop müziğe damga vuran sanatçılardan Yonca Evcimik, önceki günlerde Romatoloji hastası çocuklarla İstanbul'da yer alan bir AVM'de bir araya geldi. Çocuklarla NBA sergisinde buluşan ünlü isim, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen minik hayranı Özge ile konuştu. Daha önce de Özge ile fotoğraf çektirdiği ortaya çıkan şarkıcı, duygusal anlar yaşadı.
15.12.2022 Cadde
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
Türk dünyasının konuştuğu keşifte dikkat çeken detay! İlteriş mi yoksa Kapgan mı?
Türk dünyasının konuştuğu keşifte dikkat çeken detay! İlteriş mi yoksa Kapgan mı? Moğolistan'ın Ötüken bölgesinde bulunan, Kül Tigin ve Bilge Kağan'ın babası olan İkinci Göktürk Devleti kurucusu İlteriş Kutluğ Kağan'a ait olduğu belirtilen yazıt Türk dünyasında büyük heyecan yarattı. Prof. Dr. Ali Akar detayları yeni ortaya çıkan bu keşfin tüm bilinenleri değiştireceğini söylerken, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ise yazıtın Kapgan Kağan'a da ait olabileceğiyle ilgili dikkat çekici bir öngörüde bulundu.
27.08.2022 Gündem
Süleymaniye’de korkutan çatlaklar
Süleymaniye’de korkutan çatlaklar Osmanlı mimarisinin İstanbul’daki en önemli yapıtı sayılan ve Mimar Sinan’ın “kalfalık eserim” dediği Süleymaniye Camii’nin bazı kısımlarında lokal hasarlar oluştuğu ortaya çıktı.
21.08.2022 Gündem
‘Seyircide nefret yaratmak kolay değil’
‘Seyircide nefret yaratmak kolay değil’ “Bergen” filminde şarkıcının katilini oynayan Erdal Beşikçioğlu, rolünün yarattığı toplumsal nefreti anlatırken seyircinin küfürlerinden memnun olduğunu söylemişti. Prof. Dr. Bülent Vardar da sinemada “kötü adam” karakterleriyle ilgili sorularımızı yanıtlarken o küfürlerin sanatçının rolünü yaratmadaki başarısını gösterdiğini anlattı
4.05.2022 Gündem
Maske kararı sonrası Bilim Kurulu Üyesi Şener'den açık alan uyarısı
Maske kararı sonrası Bilim Kurulu Üyesi Şener'den açık alan uyarısı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, İzmir Kemeraltı, İstanbul İstiklal Caddesi gibi yoğunluğun fazla olduğu açık alanlarda maske takılması gerektiğine dikkat çekti. Şener, "Açık alan, denilince sağınızda solunuzda 1- 1,5 metre mesafede kimsenin olmadığı ve sizin o mesafeyi koruyabildiğiniz alan kastediliyor. Kapalı alan gibi kullanılması gereken kalabalık açık alanda bu, geçerli değil. Buralarda bireysel korunma önemli" dedi. Öte yandan kararın ilk gününde İstanbul'un en kalabalık noktalarından İstiklal Caddesi'nde bazıları maskelerini çıkarırken, bazıları ise takmaya devam etti.
3.03.2022 Gündem
İlgi bekliyorlar
İlgi bekliyorlar Atatürk’ü de Bornova’da konuk eden İplikçiyan Köşkü’nde, kuvvetli fırtınanın etkisiyle katlar arasındaki yatay kornişler düştü, çatıdan içeriye de su girdi...
15.12.2021 Ege
Karadeniz'de Amazon izi! Bugün bile denize taş atılmasının sebebi...
Karadeniz'de Amazon izi! Bugün bile denize taş atılmasının sebebi... Mitolojide tamamen kadın savaşçılardan oluşan tarihi bir topluluk olarak bilinen Amazonların, Giresun Adası'nda yaşadıkları ve günümüzde Aksu Festivalleri (Mayıs Yedisi) kutlamalarına ilham oldukları söyleniyor. Bu iddia ne kadar doğru, bugün bölgede hala yaşatılan bazı ilginç geleneklerin kökeni savaşçı kadınlara mı dayanıyor? İşte erkek egemen tarihin çehresini değiştiren Amazon kadınları...
6.12.2021 Gündem
Yeni Metin Festivali 9 tamamen çevrimiçi
Yeni Metin Festivali 9 tamamen çevrimiçi 2006 yılından bu yana yeni oyun yazarları keşfetmeyi ve çağdaş oyun yazımına alan açmayı hedefleyen Yeni Metin Projesi bu sene dokuzuncu kez seyirciyle buluşacak. GalataPerform’un oyun yazarlığı alanında gerçekleştirdiği ve alanında tek olan festival bu sene de her zaman olduğu gibi yeni yazarlara, yönetmenlere alan açmaya devam ediyor.
9.12.2020 Kültür Sanat
Cuma namazı saat kaçta, hangi camilerde kılınacak? 12 Haziran cuma namazı kılınacak olan camiler ve namaz vakitleri
Cuma namazı saat kaçta, hangi camilerde kılınacak? 12 Haziran cuma namazı kılınacak olan camiler ve namaz vakitleri Cuma namazı için kısa bir süre kala müslümanlar hangi camilerde cuma namazı kılınabileceğini araştırmaya devam ediyor. Corona virüs nedeniyle uzun bir süredir camilerde cemaat ile namaz kılınması yasaklanmıştı. 18 Mayıs'ta gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından alınan karar ile 29 Mayıs itibariyle camilerde öğle, ikindi ve cuma namazının gerekli tedbirler alındıktan sonra kılınabileceği duyurulmuştu. 29 Mayıs ve 5 Haziran'da cuma namazını camilerin avlularında kılan binlerce müslüman hangi camilerde cuma namazı kılınacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Cuma namazı saat kaçta?
12.06.2020 Gündem
Cuma namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak?
Cuma namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Corona virüs salgını sonrası Türkiye yavaş yavaş normale dönerken camilerin açılmasıyla birlikte cuma namazı da kılınmaya başlandı. Bugün de cuma namazı vesilesiyle Müslümanlar camilere akın edecek. Şimdi binlerce kişi 'Cuma namazı saat kaçta kılınacak?' sorusunu soruyor.
12.06.2020 Gündem
Cuma namazı hangi camilerde, saat kaçta kılınacak? 29 Mayıs Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi! İşte kurallar...
Cuma namazı hangi camilerde, saat kaçta kılınacak? 29 Mayıs Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi! İşte kurallar... Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi. Bugün kılınacak olan Cuma namazı hakkında bilgilenmek isteyenler arayışa koyuldu. Corona virüs nedeniyle son zamanlarda kapatılan camilerde cuma namazı kılınmıyordu. Normalleşme tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte cuma namazının bugün nerede kılınacağı merak konusu oldu. İstanbul Valiliği, bugün cuma namazı kılınacak olan camileri açıkladı. Peki cuma namazı hangi camilerde, saat kaçta kılınacak? İşte 29 Mayıs 2020 Cuma namazı hakkında bilinmesi gerekenler...
29.05.2020 Gündem
Karatepe-Aslantaş UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde
Karatepe-Aslantaş UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde Toros dağlarından Akdeniz’e akan Ceyhan nehrinin kıyısında yer alan, Osmaniye ili Kadirli ilçesine bağlı Karatepe-Aslantaş arkeolojik alanı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne girdi.
20.04.2020 Gündem
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
29.07.2019 Gündem
Sahur sürprizi
Sahur sürprizi Milletvekili aday listesini sahur vakti açıklayarak şaşırtan MHP lideri, aralarında Oktay Vural, Kenan Tanrıkulu, Oktay Öztürk ve Mehmet Parsak’ın da bulunduğu isimleri liste dışı bıraktı.
18.05.2018 Siyaset
Hedef ‘Kalıcı Liste’
Hedef ‘Kalıcı Liste’ Etkinliğe katılan il ve ilçe yöteticileri destek istedi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, “Gereken her konuda Ayvalık’ın yanınızdayız” dedi
25.03.2018 Ege
İstanbul’da 13 bin FETÖ’cü yargıda
İstanbul’da 13 bin FETÖ’cü yargıda İstanbul’da FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili soruşturmalar sonucunda açılan dava sayısı 2 bin 268’ü buldu. Bu davalar kapsamında 13 bin 261 sanık yargılanıyor. Darbe girişimine katılan 25 sanık ise firarda
5.01.2018 Gündem
Askerlerden kadına şiddet karşıtı konser
Askerlerden kadına şiddet karşıtı konser Amasya’da askerler kadın ve aile içi şiddete karşı ‘Şiddet asla kaderiniz değil’ temalı konser verdi.
17.12.2017 Gündem