5 Ülke

5 Ülke

Son dakika 5 ülke haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 5 ülke gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 5 ülke haber sayfamızda...

5 Ülke

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 48.129 5 ülke haberi bulunmuştur.
Kız çocukları için güvenli adımlar
Kız çocukları için güvenli adımlar Kız çocukların eşit imkanlarla hayata katılmasını destekleyen Skechers Türkiye, kız çocukların sokakta yürürken kendini güvende hissetmesi için “Güvenli Adımlar” projesini hayata geçirdi. Suna’nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliği ile hayata geçirilen projenin ana hedefi kız çocukların sokakta yürürken adımlarını güvenle atabilmesi için ihtiyaçlarını ortaya çıkarmak.
15.04.2024 Ekonomi
TFF'den VAR'da yabancı hakem kararı!
TFF'den VAR'da yabancı hakem kararı! Trendyol Süper Lig’de yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) dönemi başlıyor. TFF bu hafta oynanacak Ankaragücü-Gaziantep FK, Karagümrük-Fenerbahçe ve Alanyaspor-Galatasaray maçlarında yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağını resmen açıkladı.
13.04.2024 Süper Lig
Süper Lig tarihinde bir ilk! Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarının yabancı VAR hakemleri belli oldu
Süper Lig tarihinde bir ilk! Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarının yabancı VAR hakemleri belli oldu Türkiye Futbol Federasyonu'nun kritik maçlarda yabancı VAR hakemlerinin görev alacağını açıklamasının ardından Portekiz'den çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında görev alacak yabancı VAR hakemleri belli oldu.
12.04.2024 Süper Lig
SON DAKİKA | TFF resmen açıkladı! Yabancı VAR uygulaması başlıyor
SON DAKİKA | TFF resmen açıkladı! Yabancı VAR uygulaması başlıyor Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 32. haftasından itibaren kritik maçlarda yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının başlayacağını resmen açıkladı.
12.04.2024 Süper Lig
İçerik fabrikası Türkiye! 'Bunun adı dizi diplomasisi'
İçerik fabrikası Türkiye! 'Bunun adı dizi diplomasisi' Türkiye’nin ciddi anlamda bir içerik fabrikasına dönüştüğünü söyleyen Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, “Türk dizileri de en az savunma sanayi ürünleri kadar stratejik bir yapıya sahip oldu. Devletimizin Türk dizileriyle ilgili bir strateji oluşturması gerekiyor,” diyor.
7.04.2024 Pazar
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor
Türk Telekom'un faaliyetleri ile Türkiye eve kadar fiberde Avrupa’da zirveye oynuyor Fiber altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürerek fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibariyle 437 bin km’ye ulaştıran Türk Telekom’un yoğun faaliyetleriyle Türkiye, FTTH Council Europe’a göre eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa’da ikinci sıraya yükseldi.
21.03.2024 Ekonomi
Kadınların tercihi büyümeyi zıplatacak
Kadınların tercihi büyümeyi zıplatacak "Ailenin hangi konutu tercih edeceği kararını her zaman kadın veriyor. Bu yıl hırdavat, beyaz eşya ve vitrifiye ürünlerimizi satan 120 yeni deneyim alanı hedefliyoruz. Büyüme trendimiz beş yıl içinde her yıl çok hızlı artarak devam edecek"
11.03.2024 Milliyet Executive
“Tüm yöneticiler uyum içerisinde çalışırsa şehirlerin geleceği aydınlıktır”
“Tüm yöneticiler uyum içerisinde çalışırsa şehirlerin geleceği aydınlıktır” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin hayatını insanoğlunun hayatına benzeterek, "İnsanoğlu bakımlı, sıhhatli olduğunda, kendine çekidüzen verdiğinde nasıl ki büyüyen ve gelişen bir yapısı varsa, şehirler de aynen böyle. Eğer bu bakımı ihmal ederseniz o şehirler yavaş yavaş gerilemeye başlar. Şehirlerin geleceği o şehirde yaşayan yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Eğer oradaki mülki idarecilerimiz başta olmak üzere tüm yöneticiler bir araya gelip uyum içerisinde şehri ileriye taşımak için gayret ediyorlarsa, o şehirlerin geleceği aydınlıktır. Bunun en güzel örneğini biz Bursa’da görüyoruz." dedi.
9.03.2024 Ekonomi
Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar
Kadın emeğine dikkat çeken proje: Eşitlik cepte başlar Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) "Küresel Ücret Raporu 2022/23 verilerine göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında kadın erkek arasında yüzde 17,4 ile en yüksek saatlik kazanç farkı olan 5. ülke konumunda. OECD verilerine göre ise ülkemizde aynı iş ve pozisyona sahip kadınlar erkeklere göre %20 daha az kazanıyor.
8.03.2024 Ekonomi
70 ülkeye cam ihracatı
70 ülkeye cam ihracatı Türkiye’nin 2023 yılında 1,2 milyar dolar olarak gerçekleşen cam ihracatı Denizli özelinde ise 2023 yılında 17,6 milyon dolar değerine ulaştı.
19.02.2024 Ekonomi
Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu: Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında
Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu: Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, "Dizilerimiz bugün Amerika'dan Rusya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar dünya genelinde 170'ten fazla ülkede yayımlanıyor ve yaklaşık 750 milyon kişiye ulaşıyor. Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor" dedi.
18.02.2024 Gündem
İş dünyası önemli transferler yaptı
İş dünyası önemli transferler yaptı Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları sürdürdü. Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.
12.02.2024 Milliyet Executive
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Gündem
Batı Akdeniz'de ihracat 2 milyar 674 milyon dolar oldu
Batı Akdeniz'de ihracat 2 milyar 674 milyon dolar oldu Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, 2023 yılında bölge ihracatının geçen yıla oranla yüzde 4,4’lük artışla 2 milyar 674 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.
5.01.2024 Ekonomi
Özbekistan Hakkında Bilgiler; Özbekistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Özbekistan Hakkında Bilgiler; Özbekistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Yedi bağımsız Türk devletinden biri olan Özbekistan, Asya kıtasında yer almaktadır. Resmi adı Özbekistan Cumhuriyetidir. 1991 yılında Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan etmiştir. Özbekistan'ın başkenti neresi, nüfusu ne kadar? Sizler için derledik.
2.01.2024 Tatil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına sert tepki gösterdi, İslam dünyasına çağrı yaptı.
4.12.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz İSEDAK 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına sert tepki gösterdi, İslam dünyasına çağrı yaptı.
4.12.2023 Gündem
İtalya'dan Filenin Sultanları'na gönderme! Egonu cevabı
İtalya'dan Filenin Sultanları'na gönderme! Egonu cevabı İtalya'nın yeni başantrenörü Julio Velasco, isim vermeden Filenin Sultanları hakkında örnek verdi. Egonu ve Antropova sorularına cevap verdi.
22.11.2023 Voleybol
İşte dünyayı en çok kirleten 5 ülke! ‘Cehennem gibi ısınacak’
İşte dünyayı en çok kirleten 5 ülke! ‘Cehennem gibi ısınacak’ Birleşmiş Milletler, “COP28 İklim Zirvesi” öncesinde, Dünya’nın üç derecelik bir iklim ısınmasıyla “cehennem gibi” olacağı uyarısı yaptı. Kuruluş, tek çarenin karbon emisyonlarını çok azaltmak olduğunu ifade etti.
22.11.2023 Dünya
Antalya'ya en çok turist gönderen ülkeler belli oldu
Antalya'ya en çok turist gönderen ülkeler belli oldu Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, "2023 yılında Antalya'ya en çok turist gönderen 5 ülke; Rusya, Almanya, İngiltere, Polonya, Hollanda. 2022'de İngiltere'nin ardından Polonya, bu yıl 1 milyon sayısını aştı. İstikrarlı artışını sürdürerek geçen yıla göre sayısını yüzde 40 artıran Polonya'yı, Antalya'nın yeni yıldızı olarak görmek gerek" dedi.
17.11.2023 Ekonomi
Turgut Özal'ın son uçuşu! Kokpitte her şeyi anlatmış: 'İstifa edeceğim'
Turgut Özal'ın son uçuşu! Kokpitte her şeyi anlatmış: 'İstifa edeceğim' Türkiye’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başkanlık koltuğuna oturmasının üzerinden tam 34 yıl geçti. Özal görevi başında hayata gözlerini yummadan 2 gün önce 11 günde 5 Türk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmişti. 8'inci Cumhurbaşkanı ile son uçuşu yapan Kaptan Pilot Necati Özgür, kokpitte yaşananları ilk kez anlattı.
9.11.2023 Gündem
Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı
Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ekim ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bolat, "Tarihin en yüksek ekim ayı değerine ulaştık." dedi.
6.11.2023 Haberler
Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı
Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ekim ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bolat, "Tarihin en yüksek ekim ayı değerine ulaştık." dedi.
6.11.2023 Ekonomi
‘Sınır ötesi’ böbrek kardeşliği
‘Sınır ötesi’ böbrek kardeşliği  Uzun süredir böbrek nakli bekleyen üç hastaya çapraz nakille böbrek nakledildi.
5.11.2023 Gündem
Gazze’ye mutlaka insani yardım koridoru açılsın
Gazze’ye mutlaka insani yardım koridoru açılsın Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 5 daimî üyesinin büyükelçiliklerine mektup yazarak, Gazze’ye insani yardım koridoru açılması için karar alınmasını istediklerini söyledi.
1.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

5 Ülke ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.