Abd Yüksek Mahkemesi

Abd Yüksek Mahkemesi

Son dakika ABD Yüksek Mahkemesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ABD Yüksek Mahkemesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ABD Yüksek Mahkemesi haber sayfamızda...

Abd Yüksek Mahkemesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.438 abd yüksek mahkemesi haberi bulunmuştur.
Biden, 277 bin kişinin 7,4 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu daha sildi
Biden, 277 bin kişinin 7,4 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu daha sildi ABD Yüksek Mahkemesi, geçen yıl haziran ayında aldığı kararda Joe Biden'ın 2022’de öğrenci kredileri için çıkardığı affın anayasaya aykırı olduğuna hükmetmişti.
12.04.2024 Dünya
ABD Yüksek Mahkemesi'nden Donald Trump hakkında seçim kararı
ABD Yüksek Mahkemesi'nden Donald Trump hakkında seçim kararı ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump’ın Colorado eyaletinde yarın yapılacak olan Cumhuriyetçi Parti'nin ön seçimlerine katılabileceğine hükmetti.
4.03.2024 Dünya
Son dakika itirazı reddedildi, nitrojen gazıyla idama saatler kaldı!
Son dakika itirazı reddedildi, nitrojen gazıyla idama saatler kaldı! 1988'de vaizin eşini öldürmesi için kiralık katil olarak seçildi. Her şey ortaya çıkınca idam cezasına çarptırıldı. Ölümcül iğneyle infaz girişimi sonuçsuz kalınca, yetkililer daha önce hiç denenmeyen ve 'zalimlik' olarak tanımlanan yolu seçti. Sayısız itirazın reddedilmesi sonrası, tepkilerin odağındaki infazın gerçekleştirilmesine saatler kaldı.
25.01.2024 Dünya
Trump’a Maine’den yeşil ışık
Trump’a Maine’den yeşil ışık ABD eski başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin Maine eyaletinde yapacağı ön seçime katılabilecek.
19.01.2024 Dünya
Maine eyaletinden Trump için seçim kararı
Maine eyaletinden Trump için seçim kararı ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti tarafından Maine eyaletinde yapılacak olan ön seçimden men edilmesinin ardından Maine Yüksek Mahkemesi’nin söz konusu kararda yürütmeyi durdurması sonrası ön seçime katılabilecek.
17.01.2024 Dünya
Halkbank: ABD’deki Owens davası düştü
Halkbank: ABD’deki Owens davası düştü Halkbank, ABD’de banka aleyhine açılan bir davanın düştüğünü, iki davanın ise devam ettiğini açıkladı. Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na şu açıklama yapıldı:
10.01.2024 Ekonomi
Yüksek Mahkeme Trump’ın kaderini belirleyecek
Yüksek Mahkeme Trump’ın kaderini belirleyecek ABD Yüksek Mahkemesi, eski başkan Donald Trump’ın, Colorado Yüksek Mahkemesinin kendisinin ön seçimlere katılmasını engelleyen kararına ilişkin itiraz başvurusunu kabul ettiğini, davanın 8 Şubat’ta görüleceğini duyurdu.
7.01.2024 Dünya
Trump, Colorado'da 'seçime katılamaz' kararına itiraz etti
Trump, Colorado'da 'seçime katılamaz' kararına itiraz etti ABD’nin eski başkanı Donald Trump, önümüzdeki yıl Cumhuriyetçi Parti'nin Colorado eyaletinde düzenlenecek ön seçimlerine katılamayacağına dair alınan kararı ABD Yüksek Mahkemesine temyize götürdü.
4.01.2024 Dünya
Trump'a kötü haber! Bir eyalette daha 'Seçilemez' kararı
Trump'a kötü haber! Bir eyalette daha 'Seçilemez' kararı ABD’de Maine eyaletinin seçim kurulu başkanı, Donald Trump’ın eyalette seçime girmesinin mümkün olmadığını açıkladı.
29.12.2023 Dünya
Trump’a Colorado’da seçim şoku!
Trump’a Colorado’da seçim şoku! ABD’nin Colorado eyaletinde Yüksek Mahkeme, eski başkan Donald Trump’ın, 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü nedeniyle eyaletteki başkanlık seçiminde yarışamayacağına karar verdi.
21.12.2023 Dünya
14. madde devreye girdi! ABD'de bir ilk, dünyanın kaderini değiştirebilir
14. madde devreye girdi! ABD'de bir ilk, dünyanın kaderini değiştirebilir ABD'nin Colorado eyaletinde Yüksek Mahkeme, eski Başkan Donald Trump'ın eyalette ön seçimde yarışamayacağına hükmetti. Mahkeme, önce Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak, sonra da 5 Kasım 2024'te yeniden ABD Başkanı seçilmek isteyen Trump'ın adının Colorado'da oy pusulasından çıkarılmasını kararlaştırdı.
20.12.2023 Dünya
Trump'a Yüksek Mahkeme şoku: Colorado'da seçime giremeyecek
Trump'a Yüksek Mahkeme şoku: Colorado'da seçime giremeyecek ABD'nin Colorado eyaletinde Yüksek Mahkeme, eski Başkan Donald Trump'ın eyalette ön seçimde yarışamayacağına hükmetti. Mahkeme, önce Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak, sonra da 5 Kasım 2024'te yeniden ABD Başkanı seçilmek isteyen Trump'ın adının Colorado'da oy pusulasından çıkarılmasını kararlaştırdı.
20.12.2023 Dünya
İsrail’e dokunan yanıyor
İsrail’e dokunan yanıyor Ege Doğaç Erdoğan -...
12.11.2023 Gündem
Trump bugün hakim karşısına çıkacak! 5 soruda davanın detayları
Trump bugün hakim karşısına çıkacak! 5 soruda davanın detayları Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020'de kaybettiği başkanlık seçimlerinin sonucuna müdahale etmekle suçlandığı davanın ilk duruşması için bugün hakim karşısına çıkacak.
3.08.2023 Dünya
İsrail’in demokrasi sınavı
İsrail’in demokrasi sınavı “Özgürlük, mantıksız, aptalca veya yanlış olanı yapma özgürlüğü değildir. Ampirik benlikleri doğru kalıba sokmak zorbalık değil, özgürleşmedir” demiştir İngiliz düşünür Isaiah Berlin.
30.07.2023 Dünya
ABD Yüksek Mahkemesi ile Biden karşı karşıya geldi: Karara kesinlikle katılmıyorum
ABD Yüksek Mahkemesi ile Biden karşı karşıya geldi: Karara kesinlikle katılmıyorum ABD Yüksek Mahkemesi, üniversitelere öğrenci kabulünde kullanılan ırka yönelik pozitif ayrımcılığın kaldırıldığını açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ise karara yönelik, “Ayrımcılık hala Amerika’da varlığını sürdürüyor” dedi.
29.06.2023 Dünya
ABD mahkemesinden Halkbank lehine karar
ABD mahkemesinden Halkbank lehine karar Halkbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) ABD’de süren davada banka lehine karar verildiğini açıkladı.
4.05.2023 Ekonomi
Yüksek Mahkeme’den sevindiren karar
Yüksek Mahkeme’den sevindiren karar ABD Yüksek Mahkemesi, ‘mifepriston’ isimli kürtaj hapına onayın durdurulması talebiyle açılan dava devam ederken, hapa erişimin devam etmesine karar verdi.
23.04.2023 Dünya
ABD Yüksek Mahkemesi'nden Halkbank kararı
ABD Yüksek Mahkemesi'nden Halkbank kararı ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank'a ABD'de cezai kovuşturma açılabilmesine olanak sağlayan alt mahkeme kararını iptal etti.
19.04.2023 Ekonomi
Bir komedi şovundaki şakalar, ölüm cezasına mı neden oldu?
Bir komedi şovundaki şakalar, ölüm cezasına mı neden oldu? Komedyen Jeff Ross'un yer aldığı bir komedi-belgeselin, bir mahkumun idam cezası almasına yol açtığı öne sürülüyor. Yapım, ABD Yüksek Mahkemesi'ne yapılan temyiz başvurusunun merkezinde yer alıyor.
3.01.2023 Vitrin
Z kuşağının süperstarı: Billie Eilish
Z kuşağının süperstarı: Billie Eilish Müzik kariyerinde rekorlar kıran, tarzı ve fikirleriyle milenyum gençliğine yön veren 20 yaşındaki Billie Eilish, dünyanın en etkili 100 kadını arasında yer aldı.
11.12.2022 Dünya
'Yeni Trump' Ron DeSantis: Cumhuriyetçi Parti'nin potansiyel başkan adayı
'Yeni Trump' Ron DeSantis: Cumhuriyetçi Parti'nin potansiyel başkan adayı Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis, rakipleriyle çalışma konusundaki istekliliği, ciddi tavırları ve duruşu nedeniyle bazı gazeteciler ve Cumhuriyetçi gözlemciler tarafından "öze sahip Trump" ya ABD'de "Trump 2.0" olarak adlandırılıyor.
8.11.2022 Dünya
Yine dünyanın gündeminde! Jill Biden son anda durdurdu
Yine dünyanın gündeminde! Jill Biden son anda durdurdu ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmanın ardından sahneden inmek isterken yolunu şaşırdı. Hareketleri nedeniyle sosyal medyada gündem olan Biden'ın "yine kafasının karıştığı" iddia edildi.
28.09.2022 Dünya
İğneden korkan katil 23 yıldır bekliyor! 'Son akşam yemeği'ni ikinci kez yiyecek
İğneden korkan katil 23 yıldır bekliyor! 'Son akşam yemeği'ni ikinci kez yiyecek İş arkadaşlarını ziyaret etmeye gidiyordu. Bu ziyaretin sonunda başına geleceklerin az çok farkındaydı. Her şeyi göze almıştı. Fakat ortada bir sorun vardı. Üstelik bu öyle bir problemdi ki aradan geçen 23 yıla rağmen beklediğinin aksine hâlâ hayatta kalacak, daha da önemlisi bu idam mahkumunun bir türlü gerçekleşmeyen son isteğini tüm dünya duyacaktı.
25.09.2022 Dünya
Dünya bunu konuşuyor! Biden'dan yeni gaf
Dünya bunu konuşuyor! Biden'dan yeni gaf ABD Başkanı Joe Biden, ABD Yüksek Mahkemesi’nin kürtaj hakkı kararını iptal etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kendisi için yazılan "cümlenin sonu, cümleyi tekrar oku" şeklindeki notları da okudu
8.07.2022 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Abd Yüksek Mahkemesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.