Abiy Ahmed

Abiy Ahmed

Son dakika Abiy Ahmed haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Abiy Ahmed gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Abiy Ahmed haber sayfamızda...

Abiy Ahmed

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 101 abiy ahmed haberi bulunmuştur.
BRICS'ten Mısır, İran, Suudi Arabistan, BAE, Arjantin ve Etiyopya'ya üyelik daveti
BRICS'ten Mısır, İran, Suudi Arabistan, BAE, Arjantin ve Etiyopya'ya üyelik daveti Güney Afrika’da düzenlenen BRICS zirvesinde birliğin liderleri; Arjantin, Mısır, İran, Etiyopya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) üyelik davetinde bulunma kararı aldı.
24.08.2023 Dünya
Okul grevi tamam sıradaki gelsin
Okul grevi tamam sıradaki gelsin Greta Thunberg son kez ‘okul grevi’ eylemini gerçekleştirdi. Zira artık liseden mezun oluyor. Kuşkusuz bazıları “nihayet kurtulduk” diyecek ancak Thunberg’in iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratma mücadelesi sona erecek gibi gözükmüyor.
17.06.2023 Pazar
Bosna Hersek’ten taziye ziyareti
Bosna Hersek’ten taziye ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Zeljko Komsic’i kabul etti. Vahdettin Köşkü’ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti.
18.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Zeljko Komsic'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeljko Komsic'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Zeljko Komsic ile Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi. Öte yandan, Japonya, İtalya ve Etiyopya Başbakanları ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı telefonla Erdoğan'ı arayarak deprem nedeniyle taziye dileklerini iletti.
17.02.2023 Gündem
Etiyopya'da iç savaş yeniden başladı
Etiyopya'da iç savaş yeniden başladı Etiyopya'da federal hükümet ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasındaki savaş tüm şiddetiyle yeniden başladı. Müzakerelere geri dönülmesi konusunda belirsizlik hakim.
2.09.2022 Dünya
BM’den Etiyopya için ateşkes çağrısı
BM’den Etiyopya için ateşkes çağrısı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Etiyopya hükümeti ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçleri arasında 5 ay sonra yeniden başlayan çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu. TPLF’den üst düzey bir yetkili Getachew Reda ise, Etiyopya Hava Kuvvetlerinin TPLF güçlerine silah taşıyan bir uçağı düşürdüğü yönündeki haberleri yalanladı.
24.08.2022 Dünya
Etiyopya, Büyük Rönesans Barajı'nda elektrik üretimine başladı
Etiyopya, Büyük Rönesans Barajı'nda elektrik üretimine başladı Etiyopya'da Nil Nehri'nin Mavi Nil kolu üzerinde inşa edilen tartışmalı Büyük Etiyopya Rönesans Barajı'nın elektrik üretimine başladığı Pazar günü devlet televizyonunda duyuruldu.
21.02.2022 Dünya
Son dakika: Putin'den Erdoğan’a geçmiş olsun mesajı!
Son dakika: Putin'den Erdoğan’a geçmiş olsun mesajı! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini ileten telgraf gönderdi.
6.02.2022 Dünya
Bayraktar TB2 Etiyopya'daki savaşı bitirdi
Bayraktar TB2 Etiyopya'daki savaşı bitirdi Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da başkent Addis Ababa'nın 130 kilometre yakınına kadar ulaşan Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF ), yılın son günlerinde durdurulabildi. İç savaştaki dönüm noktasının perde arkasını yazan New York Times gazetesindeki haberin başlığı, oldukça çarpıcıydı: 'Yabancı silahlı insansız hava araçları Etiyopya iç savaşında sonucu belirledi.' Habere göre, Türkiye'den satın alınan Bayraktar TB2 SİHA'ların cepheye sürülmesiyle Tigray isyancıları geri çekilip kalelerine döndü. İsyancıların sonbahardaki hızlı ilerleyişi, başkent Addis Ababa'yı paniğe sürüklemişti. Addis Ababa sakinlerine silahlarını kaydettirme ve şehri savunmaya hazır olma çağrısı yapılırken, 2019 yılında Nobel Barış Ödülü kazanan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed bizzat cepheye gidip savaşacağını etmişti. Yaklaşık 5 milyon kişinin yaşadığı başkente yürüyen isyancı TPLF, Abiy Ahmed'in cepheye gitmesi üzerine sosyal medya hesabından binlerce Etiyopya askerinin savaş esiri olduğunu gösteren bir video paylaştı.
31.12.2021 Haberler
Japon basınından Elon Musk benzetmesi! 'Türkiye hafife alınmaktan bıktı, SİHA'lar yeni gücün simgesi'
Japon basınından Elon Musk benzetmesi! 'Türkiye hafife alınmaktan bıktı, SİHA'lar yeni gücün simgesi' Dünyanın önde gelen ekonomi gazetelerinden Japonya merkezli Nikkei Asia, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi durumu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarını değerlendiren bir makale yayınladı.
24.12.2021 Dünya
Son dakika haberi: Dünyaya duyurdular! Bayraktar TB2 bir savaşı daha bitirdi
Son dakika haberi: Dünyaya duyurdular! Bayraktar TB2 bir savaşı daha bitirdi Son dakika haberlere göre, Etiyopya'da başkentin 130 kilometre yakınına kadar gelen isyancı güçler birkaç hafta içerisinde darmadağın oldu, New York Times silahlı insansız hava araçlarının sonucu belirlediğini dünyaya duyurdu.
21.12.2021 Dünya
Dolmabahçe'de yoğun mesai
Dolmabahçe'de yoğun mesai Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Nijerya, Somali, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Moritanya, Etiyopya, Komorlar Birliği ve Cibuti liderleriyle görüştü
18.12.2021 Siyaset
Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temaslar
Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temaslar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamındaki temasları sürüyor. Erdoğan, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali ve Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı Assoumani Azali ile görüştü. Erdoğan son olarak Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile görüştü.
17.12.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya Başbakanını kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya Başbakanını kabul etti  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali kabul etti.
17.12.2021 Siyaset
BM, yağmalama nedeniyle Etiyopya'da gıda yardımını durdurdu
BM, yağmalama nedeniyle Etiyopya'da gıda yardımını durdurdu Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Etiyopya’daki Tigray güçlerinin depoları yağmalamasının ardından iki kasabada gıda yardımlarını durdurdu.
9.12.2021 Dünya
Etiyopya'da iç savaş: Öğrencilerin tarlalarda çalışması için okullar kapatıldı
Etiyopya'da iç savaş: Öğrencilerin tarlalarda çalışması için okullar kapatıldı Hükümet yanlılarıyla isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'ne (Tigray People's Liberation Front-TPLF) bağlı birlikler arasındaki çatışmaların sürdüğü Etiyopya'daki liseler bir haftalığına kapatıldı.
4.12.2021 Dünya
Barış ödüllü başbakan savaşa katıldı
Barış ödüllü başbakan savaşa katıldı Etiyopya’nın Nobel Barış Ödülü sahibi başbakanı Abiy Ahmed’in, hükümetiyle isyancı grup Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasındaki savaşta “sorumluluğu üstlenmek” için cepheye gittiği açıklandı. Etiyopya hükümeti, yaptığı açıklamada, eski bir asker olan Ahmed’in savaşa katıldığını belirtirken, Başbakan’ın konumuyla ilgili ayrıntı vermedi.
25.11.2021 Dünya
Etiyopya’da işler iyice karışıyor
Etiyopya’da işler iyice karışıyor Etiyopya’da bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar giderek şiddetlenirken, Türkiye dahil bazı ülkeler, vatandaşlarına bu ülkeden çıkmaları konusunda uyarılarda bulunmaya başladı.
24.11.2021 Dünya
Son dakika... Dünyayı sarsan görüntü! Sosyal medyada yayılıyor
Son dakika... Dünyayı sarsan görüntü! Sosyal medyada yayılıyor Binlerce savaş esiri askerin yer aldığı video şok etkisi yarattı, görüntü ülke başbakanının cepheye savaşmaya gitmesinden bir gün sonra yayınlandı.
23.11.2021 Dünya
Etiyopya'da muhalif ve isyancılar yeni koalisyon kuruyor
Etiyopya'da muhalif ve isyancılar yeni koalisyon kuruyor Etiyopya'da hükümete karşı savaşan isyancı gruplar ve muhalifler yeni ortak cephe kurma kararı aldı. Bloomberg'e konuşan Oromo Kurtuluş Ordusu (OLA) Sözcüsü Odaa Tarbii, ülkenin farklı bölgelerindeki en az 9 farklı oluşumun "Etiyopya Federal Güçleri Birleşik Cephesi" adı altında yeni bir oluşuma gideceğini söyledi.
5.11.2021 Dünya
‘Başkenti savunun’
‘Başkenti savunun’ Etiyopya’da isyancı TPLF karşısında zor duruma düşen hükümet, başkent Addis Ababa sakinlerini yaklaşan TPLF güçlerine karşı savunmaya çağırdı
4.11.2021 Dünya
Etiyopya'da OHAL ilan edildi
Etiyopya'da OHAL ilan edildi Son dakika haberine göre; Etiyopya, kuzeyde ilerleyişini sürdüren isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin (TPLF) saldırıları nedeniyle ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.
2.11.2021 Dünya
Hazırlıklar yapıldı... O ülke 2014'e giriyor!
Hazırlıklar yapıldı... O ülke 2014'e giriyor! Doğu Afrika ülkesi Etiyopya, yarın 2014 yılına girmeye hazırlanıyor. Kendine özgü takvim ve saat sistemi kullanan Etiyopya'da çarşı ve pazarlara akın eden halk yılbaşı hazırlıklarını tamamlandı.
10.09.2021 Dünya
Afrika liderleriyle baş döndüren trafik
Afrika liderleriyle baş döndüren trafik Ankara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ülkeleri liderleriyle son dönemdeki görüşme trafiği dikkat çekiyor.
21.08.2021 Siyaset
Akar: İlave tedbirleri uygulamaya koyarız
Akar: İlave tedbirleri uygulamaya koyarız Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile düzenlediği ortak basın toplantısı öncesi gazetecilerin Afganistan’daki son gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.
20.08.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Abiy Ahmed ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.