Son dakika... Kraliçe'den 'ırkçılık' açıklaması! 'Durumları tüm aileyi üzüyor'
Son dakika... Kraliçe'den 'ırkçılık' açıklaması! 'Durumları tüm aileyi üzüyor' İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, torunu Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Amerikalı ünlü sunucu Oprah Winfrey'in CBS televizyonunda yayımlanan şovunda yaptığı açıklamalarla ilgili konuşarak "üzüldüğünü" belirtti.
9.03.2021 Dünya
Üniversiteler açılacak mı? Bakan Koca açıkladı
Üniversiteler açılacak mı? Bakan Koca açıkladı Son dakika haberine, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca CNN TÜRK'te 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Sokağa çıkma kısıtlaması gelecek mi sorusuna yanıt veren Bakan Koca, "Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz." dedi. Üniversiteler açılacak mı sorusunu yanıtlayan Koca, "Önümüzdeki günlerde karar veya öneri söz konusu olacak" ifadelerini kullandı.
18.10.2020 Gündem
Trump dünyaya duyurmuştu ancak resmi adım yok!
Trump dünyaya duyurmuştu ancak resmi adım yok! ABD Başkanı Donald Trump'ın "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile ilişkimizi kestik" açıklamasına rağmen, ABD'nin resmi çekilme talebini bu kuruluşa iletmediği, DSÖ ile ABD'deki sağlık kuruluşlarının hala ilişkilerini sürdürdüğü ortaya çıktı.
11.06.2020 Dünya
Binali Yıldırım çifte standarta dikkat çekti
Binali Yıldırım çifte standarta dikkat çekti Yıldırım, İsviçre'nin Cenevre kentinde Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Koordinasyon Toplantısı'nda Dönem Başkanı sıfatıyla yaptığı açılış konuşmasında, Asya kıtasının yükseldiğini söyledi."Türkiye olarak barış içinde, huzurlu ve mutlu bir dünya görmek için kendi çapımızda gayret ediyoruz." diyen Yıldırım, Türkiye'nin dış politikasının da bu gayretlerin tezahürü olarak “girişimci ve insani” yaklaşıma dayandığını vurguladı.Yıldırım, “insanı yaşat ki dünya yaşasın” anlayışıyla Türkiye'nin dış politikasının hedefinde insanın bulunduğunu her zaman ifade ettiklerini aktararak, şöyle konuştu: "Güvenliği çok önemsiyoruz. Günümüzde maalesef hiçbir ülke ve kimse tam olarak kendini güvende hissedemez, göremez. İstanbul ne kadar güvenliyse Londra da o kadar güvenlidir. Kahire ne kadar güvenliyse Washington da o kadar güvenlidir. Dolayısıyla küresel terör sınır ve ülke tanımıyor. Gelecek endişesi insanlarda gittikçe çok yaygınlaşıyor. Mevcut gidişat devam ettiği takdirde yarının dünyasında yaşama şartlarının zorlaşacağına dair bir umutsuzluk var." Dünyanın her köşesinin güvenilir hale getirilebileceğinin altını çizen Yıldırım, terörün kurtulunması gereken en büyük küresel sorun olduğuna işaret etti.
11.09.2019 Haberler
Muharrem İnce’den Kudüs tepkisi
Muharrem İnce’den Kudüs tepkisi CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Amerika  Birleşik Devletleri, dünkü Filistin'de Müslümanların katliamına yardım ve  yataklık etmiştir. Bu ateş herkesi yakacaktır ve bunun için bütün insanlık ayağa  kalkmalıdır. Ben, cumhurbaşkanı adayı olarak görev başındaki Sayın  Cumhurbaşkanı'na her türlü yardımı etmeye hazırım. " dedi.
11.09.2019 Haberler