Ada Çayı

Ada Çayı

Son dakika ada çayı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ada çayı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ada çayı haber sayfamızda...

Ada Çayı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 243 ada çayı haberi bulunmuştur.
‘Sirkeyle yıkanırım’
‘Sirkeyle yıkanırım’ Takıntıları olduğunu söyleyen Hazal Kaya, “Sirkeyle yıkanırım. Evi sirkeyle silerim. Ada çayı ve çörek otu yakarım” dedi.
24.11.2023 Cadde
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besin
Güçsüzleşen bağışıklık sistemine doping gibi gelecek olan 22 besin Güçsüzleşen bağışıklık sistemi oldukça vahim sonuçlara sebep oluyor. Örneğin daha kolay hastalanabiliyoruz çünkü güvenlik bariyeri olarak betimlediğimiz bağışıklık sistemi incelmiş ve tüm mikrop ve bakterilere açık hale gelmiştir. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
16.08.2023 Alternatif Tıp
Öksürüğü kesmek için ilaç içmenize gerek yok! Öksürüğü en hızlı şekilde geçiriyor... İşte 27 etkili hızlı öksürük kesici
Öksürüğü kesmek için ilaç içmenize gerek yok! Öksürüğü en hızlı şekilde geçiriyor... İşte 27 etkili hızlı öksürük kesici Öksürük, özellikle kış aylarında sıklıkla karşılaşılmakta olan bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Öksürüğü geçirmek için ise hemen ilaç kullanımına başvurmanıza gerek bulunmuyor. İşte, öksürüğü ilaç kullanmadan kesme yöntemleri hakkında merak edilenler.
29.07.2023 Alternatif Tıp
Her akşam bir fincan içerek günün stresinden kurtulun: Sinir ve strese iyi gelen o bitki çayları…
Her akşam bir fincan içerek günün stresinden kurtulun: Sinir ve strese iyi gelen o bitki çayları… Günlük hayatta pek çok hastalığın nedeni stres olarak görülmektedir. Bu nedenle stres ile başa çıkmanın yolları denenmeli ve stresi azaltmanın yolları aranmalıdır. Doğada bulunan bazı bitkilerin sakinleştirici ve stresi azaltıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Bu bitkiler sahip oldukları özellikleri nedeniyle tüketilmesinde pek çok yarar vardır. Stresi azaltacak bitki çayları nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.
28.07.2023 Ruh Sağlığı
Her evde bulunan 5 adet söktürücü! Zamansız gelen adetler için…
Her evde bulunan 5 adet söktürücü! Zamansız gelen adetler için… Adet söktürücülerin, mekanizmaları etkileyerek adet kanamasını tetikleyici özelliklere sahip olduğunun söylenmesi mümkündür. Genel olarak adet söktürücü olarak doğal yöntemlerin tercih edilebileceği gibi her evde bulunan doğal malzemelerle de adet söktürücü yapılabilmesi mümkün olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.07.2023 Kadın Sağlığı
Astrolog Merve Çakır: Hıdırellez'de bunları mutlaka yapın!
Astrolog Merve Çakır: Hıdırellez'de bunları mutlaka yapın! Baharın gelişini müjdeleyen, Hızır ve İlyas Peygamberlerin yılda bir kez gerçekleştiğine inanılan buluşması ‘’Hıdırellez’’ günü geldi çattı. Dileklerin yazılıp gül ağacına asıldığı, bolluk ve bereketi simgeleyen Hıdırellez, 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanıyor… Peki her kültürde farklı şekilde kutlanan Hıdırellez’de dilek nasıl tutulur? Neler yapılmalı, neler yapılmamalı? Hıdırıllez ile ilgili tüm merak ettiklerinizi Astrolog Merve Çakır’la konuştuk.
21.07.2023
“Tarımda küresel oyuncu olmak’’
“Tarımda küresel oyuncu olmak’’ Dünya küresel bir tarım krizi yaşıyor. Yıllardır uygulanan ekonomik politikalar tarımı ikinci sıraya itti. Türkiye, pandemi ve RusyaUkrayna savaşında küresel alanda tarımsal sorunları en az yaşayan ülkelerden birisi. Türkiye’nin tarımını, politikalarını ve geleceğe yönelik planlarını Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile konuştuk.
14.02.2023 Milliyet Rekabet
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hareketli dakikalar!
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde hareketli dakikalar!  15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde durdurduğu otomobilinin üzerine çıkıp kendisinin ve aracının üzerine benzin döken şahıs ekipleri harekete geçirdi
15.12.2022 Gündem
Ihlamurun kilo fiyatı gram altınla yarışıyor
Ihlamurun kilo fiyatı gram altınla yarışıyor Antalya'da kış ayının vazgeçilmezi ıhlamurun kilosu, 600 lirayı aşan fiyatı ile şaşırtıyor. 1000 liradan satılan gram altın ile yarışan fiyatı görenler, kilo yerine gramla ıhlamur almaya başladı.
16.10.2022 Ekonomi
10 yıl rüyalarında gördüğü atı böyle buldu! 'Hilal Bey'le anlamlı buluşma
10 yıl rüyalarında gördüğü atı böyle buldu! 'Hilal Bey'le anlamlı buluşma ABD'deki akademik kariyerini bırakarak, memleketi Burdur'da susuz tarım yapmaya başlayan Aynur Ece Onur (40), 10 yıl boyunca rüyasında gördüğü, alnında 'hilal' sembolü olan atla ata toprağında buluştu.
19.08.2022 Gündem
Ağrı hafifleten gıdalar listesi
Ağrı hafifleten gıdalar listesi Mevsimine göre yeterince uygun gıda almayanlar, günlük hayatta kas ağrısı yaşayabiliyor.
26.07.2022 Cadde
Emine Erdoğan: Türkiye'nin GETAT uygulamalarında dünya için bir cazibe merkezi olacağına eminim
Emine Erdoğan: Türkiye'nin GETAT uygulamalarında dünya için bir cazibe merkezi olacağına eminim Bursa'da 'İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi'nin açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm dünyada, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, son derece talep görür hale geldi. Çünkü bu metot, insanı ruh ve beden bütünlüğü çerçevesinde değerlendiriyor. Koruyucu hekimliği esas alıyor. Ancak, GETAT uygulamalarının bilimsel ve akademik zeminde yürütülmesi son derece önemli. Ülkemizin bu anlamda potansiyeli ve mirası var. Türkiye'nin GETAT uygulamalarında önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için cazibe merkezi olacağına eminim" dedi.
13.05.2022 Gündem
Omega 3, şehir efsanesi
Omega 3, şehir efsanesi Pandemide Omega 3 ve vitamin haplarındaki bilinçsiz tüketime dikkat çeken uzmanlar, "Vitaminler, Omega 3 hapları ve gıda takviyeleri Kovid-19’u önlemez" uyarısında bulundu.
27.02.2022 Gündem
Boğaz ağrısını geçiren doğal yöntemler
Boğaz ağrısını geçiren doğal yöntemler Boğaz bölgesinde yanma, kuruluk, çizilme veya tahriş olma hissi… Bazen de yutkunmada güçlük problemleri… Kış aylarında en yaygın görülen sorunlardan biri olan ‘boğaz ağrısı’ yaşam kalitemizi olumsuz etkileyecek boyutlara ulaşabiliyor. Öyle ki besinleri çiğnemek, sıvı tüketmek, yutkunmak ve konuşmak adeta ızdıraba dönüşebiliyor! Üstelik son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantının en sık ve ilk görülen belirtilerinden biri, Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Ozan Fındık, kış aylarında sık görülen boğaz ağrısına karşı almamız gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
22.01.2022 Genel Sağlık
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz yanması neden olur, nasıl geçer?
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz yanması neden olur, nasıl geçer? Kış ayları ve mevsim geçişlerinde sıkça karşılaşılan boğaz ağrısı, yutkunmada zorluk çekme, kaşınma, kuruluk ve yanma şeklinde kendini gösteren sağlık problemidir. Çevresel faktörler ve virüslerin neden olduğu boğaz ağrısını geçirmek için ilaçsız metotlara başvurulabilir. İnsanın yaşam standardını olumsuz etkileyen boğaz ağrısı evde yapılan bitkisel yöntemlerle giderilebilir. Peki boğaz ağrısına ne iyi gelir?
4.01.2022 Sağlık
Adaçayının faydaları ve zararları nelerdir? Adaçayı nasıl demlenir?
Adaçayının faydaları ve zararları nelerdir? Adaçayı nasıl demlenir? Ülkemizde özellikle İzmir ve çevresinde yetişen adaçayının faydaları çoktur. Mideye, sindirime ve kadınlarda adet problemlerine iyi gelir. Tıbbi ve aromatik bir bitki olan adaçayı içilebildiği gibi yağı elde edilerek farklı şeylerde de kullanılabilir. Ancak adaçayının faydaları olduğu gibi aşırı tüketiminde zararları da olabilir. Bu yüzden adaçayını kullanırken dikkat edilmelidir. Genellikle kaynatılarak yapılan adaçayının demlenmesi gerekmektedir. Böylelikle besin değeri korunmuş olur. Adaçayı nasıl demlenir? diyorsanız “Adaçayının faydaları ve zararları nelerdir? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Kalp çarpıntısı neden olur? Kalp çarpıntısına ne iyi gelir? Kalbin hızlı atmasının nedenleri nelerdir?
Kalp çarpıntısı neden olur? Kalp çarpıntısına ne iyi gelir? Kalbin hızlı atmasının nedenleri nelerdir? Kalp atışınızı normalden daha fazla ve hızlı bir şekilde hissediyorsanız kalp çarpıntınız olabilir. Kalp çarpıntısı "Kalbimde bir sorun mu var?" sorusunu akıllara getiriyor. Kalp çarpıntısının nedenini öğrenmek ve tedaviye geç kalmamak için neler yapılmalı? Kalp çarpıntısı neden olur? Tüm merak ettiklerinizin cevabı haberimizde bulabilirsiniz...
3.12.2021 Sağlık
Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm
Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm Kış ayları ile birlikte artan üst solunum yolu rahatsızlıkları bademcik şişmesine neden oluyor. Bademcik boğazın sol ve sağ tarafında oval şekilde bulunur. Boğazda ağrı, yutkunamama, kaşıntı gibi belirtilerle kendini göstermektedir. Kişinin günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bademcik şişmesi evde yapılabilecek bazı doğal ve bitkisel çözümlerle tedavi edilebilir. Sarımsak, tuzlu su, bitki çayları bademcik şişmesine iyi gelen şeyler arasında yer alır. Bademcik şişmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Bademcik şişmesine evde doğal ve bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Faranjit nedir, nasıl geçer? Faranjite ne iyi gelir?
Faranjit nedir, nasıl geçer? Faranjite ne iyi gelir? Toplumda boğaz ağrısı olarak da bilinen faranjit boğaz iltihaplanmasıdır. Solunum yolu hastalıkları arasında yer alan faranjit ikiye ayrılmaktadır. Akut ve kronik şekilde kendini gösteren faranjit genellikle kış aylarında görülür. Akut farenjit, neredeyse tüm bulaşıcı kökenlidir, özellikle viraldir; kronik formların daha çeşitli nedenleri vardır. Faranjit belirtileri arasında genellikle boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı gibi semptomlar yer alır. Evde yapılabilecek bazı bitkisel yöntemlerin faranjitin geçmesine yardımcı olur. Ancak geçmeyen faranjit için sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Faranjit nedir, nasıl geçer? diyorsanız “Faranjite ne iyi gelir?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Bitki çayları içerken nelere dikkat etmeliyiz?
Bitki çayları içerken nelere dikkat etmeliyiz? Kış aylarının gelmesiyle beraber çay ve kahve tüketiminde artış gözlemlendi. Hem sağlıklı hem de lezzetli bitki çayları, kış sezonunda en çok tercih edilen içecekler arasında yer alıyor. Peki, bitki çaylarının faydaları neler? Bitki çayı içerken nelere dikkat etmeliyiz? Diyetisyen Elif Bilgin Baş konu hakkında bilgi verdi.
8.11.2021 Genel Sağlık
Üniversitede tıbbi ve aromatik bitkilerin yağı ve esansını çıkarıyorlar
Üniversitede tıbbi ve aromatik bitkilerin yağı ve esansını çıkarıyorlar Anadolu Üniversitesi (AÜ) Bitki, İlaç ve Bilimsel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİBAM), birçok kentten getirilen lavanta, defne, ada çayı, kekik, nane, biberiye gibi tıbbi ve aromatik bitkilerden istenilen saflıkta yağ ve esans çıkartıp, firmaların bu konudaki üretimlerine katkı sağlıyor.
6.11.2021 Teknoloji
Sivas'ta ormanlar kamp ve doğaseverleri ağırlıyor
Sivas'ta ormanlar kamp ve doğaseverleri ağırlıyor Sivas'ın Yıldızeli ilçesindeki Yavu Ormanları; trekking, kampçılık, foto safari, dağ bisikleti başta olmak üzere birçok sportif faaliyet için doğaseverler tarafından ziyaret ediliyor.
24.09.2021 Tatil
Evde Diş Beyazlatmak İçin Ne Yapılabilir? Basit Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?
Evde Diş Beyazlatmak İçin Ne Yapılabilir? Basit Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Ağız ve diş sağlığımıza dikkat ettiğimiz halde dişlerimizde sararmalar meydana gelebilir. Bu durum gülüşümüzü de doğrudan etkiler ve dişlerimizi saklamak istememize neden olabilir. Bembeyaz dişlerle güzel bir gülüşe sahip olmak için evde doğal yöntemleri kullanarak dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilirsiniz. Evde diş beyazlatmak için ne yapılabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.09.2021 Sağlık
Kolajen Nelerde Var? En Fazla Kolajen Bulunan Besinler Hangileridir?
Kolajen Nelerde Var? En Fazla Kolajen Bulunan Besinler Hangileridir? Günümüz şartlarında beslenme şekillerinin sağlıklı olması en çok tercih edilen olgu haline dönüşmüştür. Sağlıklı beslenme için belirli faydalara sahip gıdalar tüketilmelidir. Gıdalarda vitamin, protein, mineral gibi olgular mevcuttur. Kişi vücudunda eksik olan bu olguları tamamlamak ya da almak için belirli gıdaları tüketir. Bireyin bilinçli bir şekilde beslenmesi için tüketilen gıdalarda hangi olguların olduğu bilinmelidir. Bu bilinçlilik hali tüketilecek gıdayı oluşturur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ada Çayı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.