Adana Kebap Mı Yoksa Urfa Kebap Mı Acılıdır?
Adana Kebap Mı Yoksa Urfa Kebap Mı Acılıdır? Kebap, Türk mutfağının vazgeçilmezidir. Fakat Adana ve Urfa kebaplarının sevenleri oldukça fazladır. Aralarında bulunan tek fark ise, Adana kebabı acı oranı yüksek, Adana kebabı ise acı oranı düşüktür. Her iki kebabın sunum şekli bir birine benzemektedir. Kebaplar yufka veya lavaş ekmeğine dürüm şeklinde hazırlanarak servis edilmektedir. Adana kebap mı yoksa Urfa kebap mı acılıdır? İşte, tüm detaylar.
3.10.2022 Eğitim
Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri belli oldu! Türkiye'den Adana kebap ikinci sırada yer aldı
Dünyanın en iyi geleneksel yemekleri belli oldu! Türkiye'den Adana kebap ikinci sırada yer aldı TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Kullanıcılar 63 bin 402 oy ile dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzetini seçti. Türkiye'den 5 lezzetin listede yer aldığı saptandı. Birinci sırada İtalya'dan Margherita pizza yer alırken, ikinci sırada yer alan yemeğimiz Adana kebap olarak kayıtlara geçti.
6.07.2021 Bilgi
Bağışıklığı güçlendiriyor: Bu da Korona Kebap!
Bağışıklığı güçlendiriyor: Bu da Korona Kebap! Adana’da kebap ustaları, bağışıklık sistemini güçlendiren uykuluk, taze zencefil ve bazı özel baharatlar ekleyerek yeni bir kebap çeşidi hazırladı. Corona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendiren "Korona Kebap" için ustalar, ilerleyen süreçte patent de almayı düşünüyor
6.07.2021 Et Yemekleri
Adana'nın tescilli lezzeti "Adana kebabı" Ruslara sunulacak!
Adana'nın tescilli lezzeti "Adana kebabı" Ruslara sunulacak! Adana kebabının hazırlanışından sunumuna kadar eğitimini alan Rus yemek kitabı yazarı Elena Vorontsova, ülkesinde açacağı restoranda Türkiye'nin "damak çatlatan" tescilli lezzetini müşterileriyle buluşturacak.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Adana kebap kadar ilgi görüyor!
Adana kebap kadar ilgi görüyor! Adana'da 20 yıldır kebapçılık yapan İsmail Çalıkıran (30), restoranında yaptığı 'tereyağlı lokum' yemeğinin Adana kebaba yakın derecede ilgi gördüğünü söyledi.
18.11.2019 Haberler
Adana kebabına alternatif "ütü tost"
Adana kebabına alternatif "ütü tost" Adana’da 3 kuşaktır 'ütü tostu' yapan ve 'ütü tost' markası ile tarifinin patentini alan aile, tablada yapmaya başladıklarını tost ile restoran zinciri oldu. Sosyal medya sayesinde Türkiye ve dünyada tanınan ütü tost ise Adanalılara kebaptan sonra alternatif yiyecek oldu. Ankara'da henüz 23 yaşındayken, 1971 yılında makineyle tost yapıp satan Nedim Şimşekyılmaz (71), elektriklerin kesilmesi nedeniyle kömürlü ütüyle tost yapmaya başladı. İşlerini büyüttükten sonra memleketi Adana'ya gelen Şimşekyılmaz, oğlu Cüneyt Şimşekyılmaz ve diğer aile üyeleriyle birlikte açtığı Gökhan Büfe adlı dükkanda müşterilerine hizmet vermeye devam etti.
11.09.2019 Yaşam
Evde Adana kebap nasıl yapılır?
Evde Adana kebap nasıl yapılır? Enfes evde Adana kebap tarifini evde de deneyebilir ve lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz. Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebap yapmanın püf noktaları nelerdir?
9.05.2017 Yemek
Rasim Ozan F.Bahçe yenilince bunu yaptı!
Rasim Ozan F.Bahçe yenilince bunu yaptı! Fenerbahçe ve Adanaspor'un 2-2  berabere kaldığı maç sonrasında Beyaz Futbol yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı canlı yayına getirdiği "Adana dürüm" ile geceye damga vurdu. İşte o görüntüler...
16.01.2017 Futbol
Adana Kebabının lezzeti nereden geliyor?
Adana Kebabının lezzeti nereden geliyor? Adana deyince akla ilk gelen lezzetlerden biri de Adana Kebabı... Peki bu meşhur lezzetin kaynağı ne?
6.07.2021 Yöresel Tarifler