Adil Abdulmehdi

Adil Abdulmehdi

Son dakika Adil Abdulmehdi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Adil Abdulmehdi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Adil Abdulmehdi haber sayfamızda...

Adil Abdulmehdi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 248 adil abdulmehdi haberi bulunmuştur.
Irak yarın sandığa gidiyor
Irak yarın sandığa gidiyor 2003'teki ABD işgali sonrası yarın beşincisi gerçekleştirilecek genel seçimlerde 167 siyasi parti ve oluşuma bağlı 3 bin 249 aday yarışıyor. 951 kadın adayın yer aldığı seçimlerde 789 aday bağımsız listeden, geri kalanı ise siyasi parti ve koalisyonlar içerisinde yarışa katılıyor.
9.10.2021 Dünya
Irak, ilk kez eski başbakan ve cumhurbaşkanlarının aday olmadığı bir seçime gidiyor
Irak, ilk kez eski başbakan ve cumhurbaşkanlarının aday olmadığı bir seçime gidiyor Irak'ta 2003 sonrası görev yapan eski başbakan ve cumhurbaşkanlarının 10 Ekim'de gerçekleştirilecek genel seçimlerde aday olmaması sebebiyle siyasette bir ilk yaşanıyor.
20.09.2021 Dünya
Irak'taki İran'a yakın cepheden 'ABD askerleri ülkeden çıkarılsın' çağrısı
Irak'taki İran'a yakın cepheden 'ABD askerleri ülkeden çıkarılsın' çağrısı Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad, ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasına ilişkin geçen yıl Mecliste onaylanan yasanın uygulamaya konulması çağrısını yineledi.
3.01.2021 Dünya
ABD saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani'nin birinci ölüm yılı
ABD saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani'nin birinci ölüm yılı Geçen yıl 3 Ocak'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin birinci ölüm yılı münasebetiyle, İran'ın güney doğusunda yer alan Kirman kentinde anma töreni düzenlendi. Kentteki Süleymani'nin mezarı, ziyaretçi akınına uğradı.
3.01.2021 Dünya
İran’dan Akdeniz’e açılma adımları...
İran’dan Akdeniz’e açılma adımları... Bağdat üzerinden Şam’a, oradan da Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen İran, Esad yönetimiyle son dönemde temasları sıklaştırdı. Tahran yönetimi, Şam’a kara ve demiryoluna yeniden start verdi
15.05.2020 Dünya
Düşük petrol fiyatları, Irak ekonomisi için reform ihtiyacına işaret ediyor
Düşük petrol fiyatları, Irak ekonomisi için reform ihtiyacına işaret ediyor Irak Enerji Enstitüsü Kıdemli Danışmanı Harry Istepanian, Irak ekonomisinin 2003'ten bu yana petrole bağımlı olduğunu belirterek, "Petrol fiyatlarındaki yüksek dalgalanma, kurulacak yeni hükümete, ülke ekonomisini petrole bağımlı olmaktan kurtarması ve reform hareketi başlatması için uyarıcı nitelikte." dedi.
21.04.2020 Ekonomi
ABD'den Irak ile 'stratejik müzakere süreci' hamlesi
ABD'den Irak ile 'stratejik müzakere süreci' hamlesi ABD yönetiminin, Irak hükümetiyle stratejik müzakerelere başlama kararı aldığı bildirildi.
5.04.2020 Dünya
Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi? Corona virüsü nedeniyle hangi ülkelerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor?
Sokağa çıkma yasağı hangi ülkelerde ilan edildi? Corona virüsü nedeniyle hangi ülkelerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor? Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü nedeniyle birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Corona virüsün Çin dışında en çok etki gösterdiği yer olan İtalya'dan peş peşe ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre geçtiğimiz hafta artan vaka sayılarının ardından sokağa çıkma yasağı birçok ülkede ilan edildi. Peki sokağa çıkma yasağı ilan edilen ülkeler hangileri?
16.03.2020 Gündem
Irak'ta koronavirüs tedbirleri
Irak'ta koronavirüs tedbirleri Bağdat’ta koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi
15.03.2020 Haberler
Bağdat’ta corona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Bağdat’ta corona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi Irak’ın başkenti Bağdat’ta, yeni tip coronavirüs (covid-19) nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
15.03.2020 Dünya
Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar
Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılayı (GSYH) 30 milyar dolar azaltabileceğini söyledi.
12.03.2020 Ekonomi
Irak, koronavirüs nedeniyle İranlıların ülkeye giriş yasağı süresini uzattı
Irak, koronavirüs nedeniyle İranlıların ülkeye giriş yasağı süresini uzattı Irak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle İran vatandaşlarının Irak'a girişini engelleyen kararın süresini uzattı.
25.02.2020 Haberler
NYT: Kasım Süleymani, BAE ve Suudi Arabistan ile görüşmeler yapıyordu
NYT: Kasım Süleymani, BAE ve Suudi Arabistan ile görüşmeler yapıyordu Amerikan gazetesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Eylül 2019'da ABD yönetiminden habersiz İran ile gizli görüşmeler yaptığını ve görüşmelerin ocak ayı başında ABD saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani tarafından planlandığını yazdı. New York Times'a göre, bölgede ABD ile birlikte hareket eden BAE'nin Tahran ile görüşmelere başlamasının öğrenilmesi Washington ve Tel Aviv yönetimlerinde endişeye yol açtı.
14.02.2020 Dünya
Irak ile ABD arasında sıcak gelişme
Irak ile ABD arasında sıcak gelişme Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, geçen ay ABD-İran arasında Irak'ta yaşanan gerginliklerin ardından ilk kez üst düzey askeri yetkililerden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Kenneth McKenzie ile bir araya geldi.
4.02.2020 Dünya
Kan donduran rapor: 556 kişi öldü
Kan donduran rapor: 556 kişi öldü Son dakika haberine göre; Irak'ta geçen yıl ekimden bu yana süren gösterilerde 556 kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi.
2.02.2020 Dünya
Sistani'den yeni hükümet ve erken seçim çağrısı
Sistani'den yeni hükümet ve erken seçim çağrısı Irak'ın en büyük Şii dini mercinin siyasi mesajı, cuma hutbesinin ardından okundu. Mesajda, "Halkın bağrından kopan ve durumu sakinleştirebilen yeni bir hükümetin acilen kurulması gerekiyor. Bu hükümet de ülkeyi en kısa zamanda özgür ve nezih bir erken seçime götürmeli" ifadesi yer alıyor.
31.01.2020 Dünya
Irak'ta başbakanı belirlemek için partilere 3 gün süre verildi
Irak'ta başbakanı belirlemek için partilere 3 gün süre verildi Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in, mecliste çoğunluğu oluşturan siyasi partilere, "3 gün içerisinde 'sokağın' da rıza gösterebileceği bir başbakan adayı belirlememeleri halinde, bu kişiyi kendisinin seçeceği" yönünde mektup gönderdiği iddia edildi.
29.01.2020 Dünya
ABD Irak'taki füzeli saldırılardan dolayı öfkeli
ABD Irak'taki füzeli saldırılardan dolayı öfkeli ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bağdat Büyükelçiliğine düzenlenen son füzeli saldırıdan dolayı öfkeli olduklarını, ancak Amerikan personelinin güvenliği konusunda Irak hükümetinin taahhütlerine güvendiklerini bildirdi.
28.01.2020 Dünya
16 ülkeden Irak'a 'aşırı güç' kullanımına tepki
16 ülkeden Irak'a 'aşırı güç' kullanımına tepki Irak'ta diplomatik temsilcilikleri bulunan aralarında ABD, İngiltere ve Fransa'nın yer aldığı 16 ülke, göstericilere yönelik aşırı güç kullanımına tepki göstererek, sorumlular hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu.
27.01.2020 Dünya
ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıda 3 kişi yaralandı
ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıda 3 kişi yaralandı ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği binasını hedef alan füzeli saldırıda en az 3 kişinin yaralandığı belirtildi.
27.01.2020 Dünya
27 Ocak 2020 Milliyet'te Gündem
27 Ocak 2020 Milliyet'te Gündem 27 Ocak 2020 Milliyet'te Gündem
27.01.2020 Haberler
Son dakika | İran'ın intikam ateşi dinmiyor! Füzeler yeniden ateşlendi
Son dakika | İran'ın intikam ateşi dinmiyor! Füzeler yeniden ateşlendi Son dakika haberine göre; Irak'ta Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sonra ABD ile İran arasında yaşanan gerilim kısa süren sessizlikten sonra tekrar yükseldi. Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye füzeli saldırı düzenlendi. Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Yeşil Bölge’ye atılan bazı füzelerin ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne isabet ettiğini açıkladı.
27.01.2020 Dünya
Irak'ın Zikar vilayetinde 3 gösterici öldü
Irak'ın Zikar vilayetinde 3 gösterici öldü Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde göstericilerle güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.
25.01.2020 Dünya
Sadr'a 'ihanet' suçlaması
Sadr'a 'ihanet' suçlaması Irak'ta Göstericiler Koordinasyon Komitesi, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ı göstericilerden desteğini çekmesi nedeniyle ihanetle suçladı.
25.01.2020 Dünya
Korkunç rakam açıklandı! Irak'ta 600'den fazla gösterici öldü
Korkunç rakam açıklandı! Irak'ta 600'den fazla gösterici öldü Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ülkede 3 aydan fazladır devam eden eylemlerde "kanun tanımaz kişilerin" gerçekleştirdiği şiddet eylemleri nedeniyle 600'den fazla göstericinin öldüğünü bildirdi.
22.01.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Adil Abdulmehdi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.