Afrodisias

Afrodisias

Son dakika Afrodisias haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Afrodisias gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Afrodisias haber sayfamızda...

Afrodisias

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 128 afrodisias haberi bulunmuştur.
‘Afrodisias rekor kıracak’
‘Afrodisias rekor kıracak’ Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Afrodisias Antik Kenti için 1 milyar 750 bin lira bütçe ayrıldı.
15.02.2024 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: 5 yıl içerisinde bütün eserlerimiz kimliklendirilecek
Bakan Ersoy: 5 yıl içerisinde bütün eserlerimiz kimliklendirilecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yaklaşık 160 yıl önce yabancı heyetlerin liderliğinde başlayan kazı çalışmalarının tamamı, tarihimizde ilk kez Türk bilim insanlarının başkanlığı ve koordinatörlüğü altında yürütülecektir. Bu, Türk arkeoloji tarihinin dönüm noktasıdır“ dedi.
22.12.2023 Gündem
Karia’dan Geyre’ye kentin tarihi
Karia’dan Geyre’ye kentin tarihi Aphrodisias, Aydın’ın Karacasu ilçesi sınırları içinde, Büyük Menderes Nehri’nin bir kolu olan Dandalaz Çayı’nın açtığı vadide yer alıyor. Büyük Menderes Nehri ile Dalaman Çayı arasında kalan bölge, geçmişte Karia, halkı da Karialılar olarak biliniyordu.
20.11.2023 Arkeoloji
Uygarlık vadisi Aydın...
Uygarlık vadisi Aydın... Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde Batı Anadolu’da yaygınlaşan çetecilere “EFE” denilmiştir. Genelde Ege kırsal alanında tek tek ya da gruplar halinde yasayan gözü pek dürüst, mert kişilerdir.
29.10.2023 Gündem
Antik tiyatrolara hayat gelecek!
Antik tiyatrolara hayat gelecek! İzmir’de yaşayan ünlü oyuncu Salih Güney, antik tiyatroları ayağa kaldıracak projesinin Cumhuriyet’in 100. yılında hayata geçmesi için destek beklediğini söyledi.
16.01.2023 Ege
Afrodisias kazılarında önemli ‘ferman’ keşfi
Afrodisias kazılarında önemli ‘ferman’ keşfi UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve kültür-turizm açısından ülkemize büyük değer katacağına inanılan Afrodisias Antik Kenti’ndeki kazılar devam ederken kazı alanında bulunan “Tavan Fiyatlar Fermanı”nın bugüne dek bulunmuş en kapsamlı örnek olarak dikkat çekiyor.
21.10.2022 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: 'Türkiye müzecilikte hedef belirleyen öncü ülkeler arasında yerini almıştır'
Bakan Ersoy: 'Türkiye müzecilikte hedef belirleyen öncü ülkeler arasında yerini almıştır' Hacı Bayram Veli Müzesi’nin açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Memnuniyetle ifade ediyorum ki Türkiye, müzecilikte hedef belirleyen öncü ülkeler arasında yerini almıştır” dedi.
11.10.2022 Kültür Sanat
Çocuklar Afrodisias Antik Kenti’ni tanıyor
Çocuklar Afrodisias Antik Kenti’ni tanıyor Aydın’daki Afrodisias Antik Kenti’ni ziyaret eden çocuklar, arkeologlar gibi kazı çalışmalarına da katılıyor...
26.07.2022 Gündem
Çocuklar Afrodisias Antik Kenti’ni tanıyor
Çocuklar Afrodisias Antik Kenti’ni tanıyor Aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodit’e adanan, adı “Aphrodite’in yeri ve yöresi” anlamına gelen Afrodisias Antik Kenti, Aydın’ın Karacasu ilçesi Geyre köyü yakınında yer alıyor. Kent, çoğu ayakta olan yapıları, heykel, kabartma ve yazıtları Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinin mermer sanatı ve mimarisini aydınlattığı için antik mermer ocakları ile birlikte 2017 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedildi. Kent, yakınında bulunan mermer ocakları sayesinde heykel üretim merkezi haline gelmesi ve dönemin en ünlü heykeltıraşlarının burada yetişmesiyle öne çıkıyor.
24.07.2022 Arkeoloji
Yolunuz Aydın olsun!
Yolunuz Aydın olsun! Heredot’un “Gökyüzünün altındaki en güzel şehir” diye anlattığı, 23 antik kentiyle görkemli bir tarihe ev sahipliği yapan Aydın, lezzetli ve sağlıklı yemekleriyle Ege’nin bir aynası… Kültürel mirasını tanıtma ve gelecek nesillere aktarma fikriyle yola çıkan Aydın Valiliği, bir yıllık çalışmanın ardından ‘Aydın Gastromisi’ isimli kitabını kısa bir süre önce okuyucuyla buluşturunca yolumuz Ege’ye düştü...
4.06.2022 Cadde
Odeon Nedir? Odeon'da Ne Yapılırdı?
Odeon Nedir? Odeon'da Ne Yapılırdı? İçerisinde müzik dinlemek için Antik mimaride özel yapılan yapılara Odeon denilmektedir. Helen çağında ortaya çıkmıştır. Bu yapıların genellikle üstleri örtülü biçimdedir. Antik dönemde bu yapıların içerisinde şiir okumaları, konserler yapılır ve aynı zamanda oyunlar oynanırdı. Zamanlar resmi toplantılar içinde kullanılmaya başlanılmıştır. Diğer adı da Odeum’dur. Bugünkü amfi tiyatrolara benzeyen bir yapısı vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.05.2022 Eğitim
Afrodisias’ın nadir küveti
Afrodisias’ın nadir küveti Aydın’ın Karacasu ilçesinde 31 Mart’ta tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda ele geçirilen 1 ton ağırlığında ve 1 metre 80 santim uzunluğundaki 1800 yıllık mermer küvet, Afrodisias Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi...
23.05.2022 Arkeoloji
Antik dünyaya zamansız bakış
Antik dünyaya zamansız bakış Axel Hütte’nin Ege ve Akdeniz coğrafyasındaki antik kentleri yorumlayıp belgelediği görkemli projesi “Chronostasis”, antik dünyayı zamansız bir bakışla bugüne getiriyor
23.05.2022 Arkeoloji
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 44 antik kent Türkiye, tarih boyunca insanlığa yön vermiş medeniyetlerin doğduğu ve geliştiği bir coğrafya olma özelliği taşıyor. Daha yerleşik hayata geçilmemiş olan dönemlerde bile Göbeklitepe ve Nevala Çori gibi olağanüstü yapıların kurulduğu Anadolu toprakları sonrasında tarihteki ilk kentleşme örneklerinden biri olan Çatalhöyük gibi yerleşimlere de ev sahipliği yapmakta. Doğa güzelliklerinin yanı sıra tarihi mirasıyla hayranlık uyandıran Türkiye'de 18 yer UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. 85 bölge ise UNESCO'nun Geçici Dünya Mirası Listesi'nde. Böylesi zengin bir coğrafyayı hakkıyla gezebilmek için elbette çok uzun yıllar gerekiyor. Demir Çağı'ndan Orta Çağ'a kadar onlarca yerleşimin kurulduğu Anadolu coğrafyasında mutlaka görmeniz gereken 44 antik kenti sıraladık. Ancak Türkiye'nin farklı bölgelerinde görülmeye değer daha nice antik yerleşimin bulunduğunu da hatırlatmış olalım.
2.10.2021 Tatil
Kitap sayfasından kartpostala ödül
Kitap sayfasından kartpostala ödül Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Endüstriyel Tasarımı Bölümü öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişilik ekip, ‘Farkına Var’ adlı projeyle kitap sayfalarını geri dönüştürdü, kartpostallar tasarladı.
1.10.2021 Ege
Kaçak kazıdan tarihi küp ‘Pithos’ çıktı
Kaçak kazıdan tarihi küp ‘Pithos’ çıktı AYDIN Kuyucak’ta, iddiaya göre kaçak kazı yapan define avcıları antik dönemde saklama kabı olarak kullanılan 1.5 metre yüksekliğinde topraktan yapılmış depolama küpü ‘Pithos’ buldu.
16.03.2021 Ege
Aydın’da kaçak kazıdan tarihi küp çıktı!
Aydın’da kaçak kazıdan tarihi küp çıktı! Aydın’ın Kuyucak ilçesinde, iddiaya göre kaçak kazı yapan define avcıları antik dönemde saklama kabı olarak kullanılan 1,5 metre yüksekliğinde topraktan yapılmış küp 'Pithos' buldu. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü arayarak bilgi verdi.
16.03.2021 Haberler
Aydın’da kaçak kazıdan tarihi küp çıktı!
Aydın’da kaçak kazıdan tarihi küp çıktı! Aydın’ın Kuyucak ilçesinde, iddiaya göre kaçak kazı yapan define avcıları antik dönemde saklama kabı olarak kullanılan 1,5 metre yüksekliğinde topraktan yapılmış küp 'Pithos' buldu. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü arayarak bilgi verdi.
16.03.2021 Gündem
Aydın Gezilecek Yerler (2021) - Aydın Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
Aydın Gezilecek Yerler (2021) - Aydın Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi Efeler diyarı Aydın hem deniz tatili olarak hem de kültürel ziyaret açısından ülkenin en önemli şehirlerinden biridir. Başta Kuşadası olmak üzere pek çok farklı ve önemli tatil beldeleri ile bir adım öne çıkmaktadır. Aynı zamanda pek çok medeniyete ev sahipliği yapmasıyla her sene yoğun şekilde ziyaret edilir. İşte Aydın gezilecek yerler (2020) - Aydın Mutlaka gezilmesi gereken yerlerin listesi hakkında detaylar. Aydın özellikle Türkiye'de tatil dendiği zaman akla ilk olarak gelen yerler arasında yer alır. Muhteşem plajları ile beraber deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için eşsiz bir olanak tanımaktadır. Tabii sadece deniz turizmi değil aynı zamanda pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış Aydın, kültürel açıdan da mutlaka gezilip görülmesi gereken şehirlerden biridir. Bu listede yer alan ve Aydın'daki en önemli yerler olan bölgeleri keşfederek muhteşem bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.
25.05.2020 Gezilecek Yerler
Anadolu’dan kaçırılan tarihi eserlerimiz
Anadolu’dan kaçırılan tarihi eserlerimiz Anadolu’dan yurt dışına kaçırılan kültür varlıkları, dünyanın dört bir yanında sergilenmeye devam ediyor. Türkiye, eserlerin iade çalışmaları için uzun yıllardır mücadele verirken son olarak bolluğun ve bereketin sembolü Kybele Heykeli, 50 yıl aradan sonra bugün ülkeye geri getirildi. Ancak doğduğu topraklara kavuşmayı bekleyen yüzlerce eserimiz daha var
13.12.2020 Gündem
2 bin yıllık gladyatör rölyefinin sırrı çözüldü
2 bin yıllık gladyatör rölyefinin sırrı çözüldü Çanakkale'de, polis tarafından ele geçirilen yaklaşık 2 bin yıllık ‘gladyatör rölyefi’, teslim edildiği Troya Müzesi yetkililerince incelendi. Sırrı çözülen rölyefteki savaşçının, bir kol ve omuz korumasından oluşan hafif zırhlı kıyafete sahip, kafasında miğferi olmayan, bir ağ ve mızrak ile uzak dövüşü tercih eden 'Retiarius' sınıfı gladyatör olduğu belirlendi. Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, gladyatör rölyefinin, üç gün süren dövüşlerin düzenlendiğini bildikleri Troya'ya ait olduğunu düşündüklerini belirtti.
3.12.2020 Gündem
Aydın'da 2 bin 500 yıllık lahitler temizlenince görenler hayran kaldı
Aydın'da 2 bin 500 yıllık lahitler temizlenince görenler hayran kaldı Aydın’ın Karacasu İiçesinde defineciler tarafından kaçak olarak kazılan zeytinlikte 2 bin 500 yıllık lahit gün yüzüne çıkarıldı. Kazılarak çıkarılan lahitler üzerindeki işlemeler görenleri hayran bıraktı.
9.11.2020 Gündem
Defineciler lahit buldu!
Defineciler lahit buldu! Karacasu’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Afrodisias Antik Kenti yakınlarında bulunan bir alanda kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan jandarma ekipleri çalışma başlattı...
8.11.2020 Ege
Gören hayran kalıyor! 2 bin 500 yıllık
Gören hayran kalıyor! 2 bin 500 yıllık Aydın'ın Karacasu İiçesinde defineciler tarafından kaçak olarak kazılan zeytinlikte 2 bin 500 yıllık lahit gün yüzüne çıkarıldı. Kazılarak çıkarılan lahitler üzerindeki işlemeler görenleri hayran bıraktı.
8.11.2020 Gündem
Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki yerleri
Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki yerleri Türkiye, medeniyetlerin doğup geliştiği, kavimlerin gelip geçtiği dünyanın en tarihsel noktasında kurulu. Doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel ve tarihi güzellikleri de Türkiye'yi dünyanın en özel coğrafyalarından biri kılıyor. İşte Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 18 kültürel varlığı.
27.10.2020 Tatil

Benzer Haber Etiketleri

Afrodisias ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.