'Mu' varyantında 'Beta-Gama-Delta' izleri! En az 2 kat daha fazla bulaşıcı
'Mu' varyantında 'Beta-Gama-Delta' izleri! En az 2 kat daha fazla bulaşıcı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, 'Mu' varyantıyla ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. "Beta", "Gama" ve "Delta" varyantlarını "endişe verici varyant" olarak tanımladığına değinen Kayıpmaz'ın açıklamaları şöyle...
10.09.2021 Gündem
Kademeli normalleşme ne anlama geliyor? İşte detaylar
Kademeli normalleşme ne anlama geliyor? İşte detaylar Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları değerlendirdi. İşte detaylar...
17.02.2021 Haberler
Aşı olan Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz: İlk yan etkiler baş ağrısı, yorgunluk
Aşı olan Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz: İlk yan etkiler baş ağrısı, yorgunluk Ankara'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Covid-19 aşısı olan Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Aşının ilk yan etkileri uygulanma bölgesinde ağrı, baş ağrısı, yorgunluk, kas-eklem ağrısı gibi istenmeye yan etkiler. 48 saat içinde de sonlanıyor bunlar" dedi.
14.01.2021 Gündem
Son Dakika... Bilim Kurulu üyesi duyurdu! 28 gün kararı!
Son Dakika... Bilim Kurulu üyesi duyurdu! 28 gün kararı! Gelen son dakika haberine göre; Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Sinovac firmasınca üretilen Kovid-19 aşısının birinci ve ikinci doz uygulamaları 14 gün yerine 28 gün arayla yapıldığında elde edilen antikor seviyesinin daha yüksek olduğunu bildirdi.
1.01.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Kan grubunun Covid-19'dan koruyucu bir yönü yok
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Kan grubunun Covid-19'dan koruyucu bir yönü yok Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kan grupları ile Covid-19 arasındaki ilişkiye dair, "Hangi kan grubu olursa olsun, her ne kadar çalışmalarda belirli kan gruplarında hastalarda daha nadir olduğu gösterilmiş olsa da tedbirler tüm kan grupları için aynıdır. Kişinin kan grubu ne olursa olsun, kan grubunun koronavirüsten koruyucu bir yönü yoktur" dedi.
29.11.2020 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi kapalı alanlarda bulaşın arttığını söyledi!
Bilim Kurulu Üyesi kapalı alanlarda bulaşın arttığını söyledi! Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, havaların soğuması ile birlikte kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilmeye başlandığını ve bu nedenle kapalı alanlarda bulaşın arttığını belirtti.
20.10.2020 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! 'Bu hafta itibarıyla...'
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! 'Bu hafta itibarıyla...' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bu hafta itibarıyla hazırlık ve birinci sınıf dışındaki sınıfların da eğitime başladığını belirterek, "Ümit ediyorum ki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmaz, okullarda da kontrollü bir şekilde eğitimi sürdürebiliriz ve diğer sınıflar, ardından da üniversitelerin de açılması gündeme gelebilir" dedi.
14.10.2020 Haberler
Bilim Kurulu Üyesi'nden 'Üniversiteler ne zaman açılır? sorusuna yanıt
Bilim Kurulu Üyesi'nden 'Üniversiteler ne zaman açılır? sorusuna yanıt Anaokulu ve 1’inci sınıflarda eğitimin kısmi olarak da yüz yüze başlaması sonrasında, 2,3,4 ve 8 ile 12’nci sınıflarda da 12 Ekim’den itibaren kısmi yüz yüze eğitimin başlaması kararlaştırıldı. Bu kararların ardından gözler üniversitelere çevrildi. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Üniversitelerde eğitimin başlayıp başlamayacağını önümüzdeki süreçte vaka artış hızı belirleyecek” dedi.
8.10.2020 Gündem