İTO'dan 'kısa çalışma ödeneği' açıklaması
İTO'dan 'kısa çalışma ödeneği' açıklaması İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, fesih yasağı ve nakdi ücret desteği uygulamalarının 2 ay süreyle uzatılması kararının, istihdam piyasasını rahatlattığını belirterek, "Burada üçlü koruma mekanizmasının en önemli halkası olan kısa çalışma ödeneğinin de 31 Mart’tan sonra devam etmesi, iş dünyamız ve milyonlarca çalışanımız için son derece önemlidir. İstihdamda üçlü koruma halkası kısa çalışma ödeneği ile tam olur.” dedi.
11.03.2021 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç: Son iki çeyrek büyümesi KDV indirimiyle güçlenecek
İTO Başkanı Avdagiç: Son iki çeyrek büyümesi KDV indirimiyle güçlenecek İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, bazı sektörlerde bugün başlayan KDV indirimlerinin son iki çeyrek büyümesini güçlendireceğini belirterek, "KDV müjdesi, büyümede pandemi kaybının kayda değer şekilde telafisini sağlayacak." ifadesini kullandı.
31.07.2020 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç: Yılın ikinci yarısını 'virüs geçirmez' yapmak elimizde
İTO Başkanı Avdagiç: Yılın ikinci yarısını 'virüs geçirmez' yapmak elimizde İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Yılın ikinci yarısını hijyen kalkanı ile 'virüs geçirmez' yapmak bizim elimizde. Kovid-19'u kendimizi izole ederek değil, virüsü izole ederek yeneceğiz." dedi.
31.05.2020 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç: Kısa Çalışma Ödeneği 3 ay daha uzatılmalı
İTO Başkanı Avdagiç: Kısa Çalışma Ödeneği 3 ay daha uzatılmalı İTO Başkanı Avdagiç, “Kısa çalışma başvuru süresinin 30 Haziran'dan sonra ikinci bir 3 ay uzatılması, işletmelerin pandemi sürecinin zorluklarını geride bırakmasına büyük katkı sağlayacaktır." dedi.
17.05.2020 Ekonomi