Ağız Kuruluğu

Ağız Kuruluğu

Son dakika ağız kuruluğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ağız kuruluğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ağız kuruluğu haber sayfamızda...

Ağız Kuruluğu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 311 ağız kuruluğu haberi bulunmuştur.
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir?
Ağız Kokusu Neden Olur, Nasıl Giderilir? Ramazan'da Oruçluyken Ağız Kokusu Nasıl Engellenir? Halitozis şeklinde de isimlendirilen ağız kokusu; problem yaşayan kişiler adına utanç verici veya endişeye sebep olan bir problemdir. Ağız kokusu; yetersiz ağız hijyeni sebebiyle oluşmuyorsa problemin altında değişik bir tıbbi sebep olabilir. Peki ağız kokusu neden olur, nasıl giderilir? Oruçluyken ağız kokusu nasıl engellenir? İşte detaylar...
11.03.2024 Sağlık
Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir? Ramazan’da oruç tutarken ağız kokusu nasıl giderilir?
Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir? Ramazan’da oruç tutarken ağız kokusu nasıl giderilir? Oruç tutarken uzun süre aç kalınması, sıvı tüketilememesi ve gün boyu diş fırçalanamaması nedeniyle ağız ve diş sağlığı olumsuz etkilenebiliyor. Peki, Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir? İşte ağız kokusunu önleyecek öneriler...
11.03.2024 Gündem
50 yıl boyunca hastaneye gitmedi, 2 kiloluk kitleyle bir ömür yaşadı
50 yıl boyunca hastaneye gitmedi, 2 kiloluk kitleyle bir ömür yaşadı Denizli'de boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için hastaneye gitmeyen kadın 50 yılın sonunda başarılı bir operasyonla ameliyat edildi.
22.12.2023 Gündem
Ağız kokusunu anında kesiyor: 1 yemek kaşığı mucizesi…
Ağız kokusunu anında kesiyor: 1 yemek kaşığı mucizesi… Ağız kokusu çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen rahatsız edici bir durumdur. Çoğu kişi ağız kokusu nedeniyle kendini rahatsız edebilir ve kokudan nasıl kurtulabileceklerine dair araştırmalara başlarlar. Ağız kokusunu gidermenin birden fazla yöntemi vardır. İşte ağız kokusunu şak diye kesen 1 yemek kaşığı mucizesi…
27.10.2023 Püf Noktası
Romatizmal hastalıklar 50 yaşından önce başlıyor! 'Farklı organları etkileyebilir'
Romatizmal hastalıklar 50 yaşından önce başlıyor! 'Farklı organları etkileyebilir' Günümüzde milyonlarca kişi romatizmal rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Uzmanlar, bu rahatsızılıkların 50 yaşın altında başladığını belirterek uyarıyor.
11.10.2023 Genel Sağlık
E-sigara ‘tat’ düşmanı
E-sigara ‘tat’ düşmanı Uzmanlar, elektronik sigaraların tat kaybına neden olduğu konusunda uyardı.
9.08.2023 Gündem
Korkunun azı karar, çoğu zarar! Tek bir tedaviyle bu sorunu aşmak mümkün
Korkunun azı karar, çoğu zarar! Tek bir tedaviyle bu sorunu aşmak mümkün 'Korkudan korkmak' olarak tanımlanan psikolojik rahatsızlığın günümüzde çok yaygın görüldüğünü söyleyen uzmanlar, korkuları yönetebilmek için yapılması gerekenlere dikkat çekiyor.
7.08.2023 Genel Sağlık
Nefesinizde aseton kokusu varsa ve bulanık görüyorsanız bu hastalığa sahip olabilirsiniz!
Nefesinizde aseton kokusu varsa ve bulanık görüyorsanız bu hastalığa sahip olabilirsiniz! Hastalıkların belirtileri kişiden kişiye göre farklılık gösterse bile ortaya çıkan birçok belirti benzerlik göstermektedir. Nefesinizde aseton kokusu olması ve bulanık görmeniz de bir hastalığın habercisi olabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
27.07.2023 Sağlık
Her yıl 6 milyon kişinin başına geliyor! Besin zehirlenmesinde bu belirtilere dikkat
Her yıl 6 milyon kişinin başına geliyor! Besin zehirlenmesinde bu belirtilere dikkat Mikropların ürediği gıdaların tüketilmesiyle yaşanan besin zehirlenmelerinin özellikle kronik hastalığı olan çocuklar, yaşlılar ve hamileler için büyük risk taşıdığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Edvin Murrja, besin zehirlenmesinin belirtilerini anlatarak, korunma yöntemlerini açıkladı.
25.07.2023 Genel Sağlık
Sürekli kötü bir şey olacakmış gibi hissettiriyor! İşte nedeni bu...
Sürekli kötü bir şey olacakmış gibi hissettiriyor! İşte nedeni bu... Hislerimiz ve duygularımız çoğu zaman bizi yönlendiren en önemli etkenler olabilmektedir. Kimi zaman karar vermemiz gereken en önemli anlarda bile hislerimizi ön planda tutabiliyoruz. İşte, anksiyete hakkında merak edilen tüm detaylar.
20.07.2023 Ruh Sağlığı
Yaz sıcağında spor yaparken dikkat! Bu 5 tavsiye hayat kurtarıyor
Yaz sıcağında spor yaparken dikkat! Bu 5 tavsiye hayat kurtarıyor Güneşli havalar her ne kadar bizleri açık havada spor yapmaya teşvik etse de aslında dışarıda yüksek sıcaklıkta spor yapmak beraberinde hayati tehlikelere davetiye çıkarıyor. Prof. Dr. Mehmet Uğur Özbaydar, yazın sıcak havada spor yaparken dikkat edilmesi gereken 5 önemli tavsiye sıraladı.
19.07.2023 Genel Sağlık
Diyabet hastalarının sayısı 2050'de 1,3 milyarı aşabilir
Diyabet hastalarının sayısı 2050'de 1,3 milyarı aşabilir Diyabet konusunda yapılan son araştırmalara göre, hızla artan obezite ve sağlıkta yaygınlaşan eşitsizlikler nedeniyle dünya çapında diyabet hastalarının sayısı 2050 yılına kadar iki katından fazla artarak 1,3 milyarı aşabilir.
23.06.2023 Dünya
Uykudan nefes darlığıyla uyanmak hangi hastalığın habercisi?
Uykudan nefes darlığıyla uyanmak hangi hastalığın habercisi? Uyku apnesi, kişinin uyku sırasında solunumunun durması olarak tanımlanıyor. Apnenin kendi içinde çeşitleri olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Saltürk, "Kişinin uykuda nefesi duruyorsa, uykudan nefes darlığıyla uyanıyorsa ya da gürültülü horluyorsa uyku apnesinden şüphelenebilir" diyerek önemli detaylar paylaştı.
5.12.2022 Genel Sağlık
Botulismus Nedir, Nereden Bulaşır? Botulismus Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Botulismus Nedir, Nereden Bulaşır? Botulismus Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? İnsanların bazı gıda türlerini yanlış ve bilinçsiz bir şekilde tüketmeleri çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar kişilerin hayatını ciddi derecede etkileyebilecek boyutta olmaktadır. Botulismus adı verilen hastalık da bunlardan biri olarak ifade edilmektedir. Peki, Botulismus nedir, nereden bulaşır? Botulismus belirtileri nelerdir, tedavi nasıl yapılır? İşte, Botulismus hastalığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
12.07.2022 Sağlık
Aniden Ayağa Kalkınca Baş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Aniden Ayağa Kalkınca Baş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Baş ağrısı sorunu çağımızda önemli ve rahatsız edici problemlerden bir tanesidir. Baş ağrısının birden çok sebebi bulunur. Ayağa kalkarken ortaya çıkan baş ağrısının neden olduğunu ve nasıl geçtiğini sizin için derledik.
6.07.2022 Sağlık
Adh Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar? Adh Eksiliği Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?
Adh Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar? Adh Eksiliği Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir? ADH hormonu pek çok isimle anılmaktadır. Antidiüretik ve vazopressin hormonu olarak da bilinmektedir. ADH hormonu nedir, ne işe yarar, bu hormonun eksikliği neden olur ve nasıl tedavi edilir detaylarıyla derledik.
6.07.2022 Sağlık
Sayısı her geçen gün artıyor! Herkesin tuvalette böyle olduğunu sanan bile var
Sayısı her geçen gün artıyor! Herkesin tuvalette böyle olduğunu sanan bile var Dışarıda tuvalete giremeyen insan sayısının salgınla birlikte arttığına vurgu yapan uzmanlar, 'utangaç mesane sendromu'na karşı uyardı. ABD'de yaklaşık 20 milyon kişinin bu durumdan etkilendiğinin tahmin edildiğini söyleyen uzmanlar, gerekli önlemler alınmadığı takdirde böbrek hastalıklarına yol açan bu sinsi hastalığın belirtilerini sıraladı. Prof. Dr. Tufan Tarcan, "Bazı hastalar, yaşadıkları rahatsızlığın normal olduğunu, herkesin böyle olduğunu zannedebiliyor" diyerek tehlikeye dikkat çekti.
9.06.2022 Gündem
Ramazanda yeterli şekilde su tüketilmezse ne olur?
Ramazanda yeterli şekilde su tüketilmezse ne olur? Su, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en önemli doğal kaynaklardan biri. Ramazan ayının başlamasıyla özellikle oruçlu kişiler için iftardan sahura kadar geçen sürede sağlıklı, güvenli ve kaliteli su tüketimi büyük önem taşıyor. Peki oruç tutarken yeterli miktarda su tüketmemenin zararları neler? Dr. Diyetisyen Yeter Çelik anlattı.
Koronavirüs diş sağlığını da vurdu
Koronavirüs diş sağlığını da vurdu Koronavirüs salgını diş sağlığını da olumsuz etkiledi.
2.03.2022 Gündem
Ağız kuruluğu bazı hastalıkların habercisi olabilir
Ağız kuruluğu bazı hastalıkların habercisi olabilir Ağız içindeki tükürüğün azalmasıyla ortaya çıkan ağız kuruluğu, birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Kserostomi olarak da bilinen ağız kuruluğu, diş çürükleri ve ağız içi enfeksiyonlara yol açabiliyor. Bazı ciddi hastalıkların belirtisi de olabilen ağız kuruluğundan kurtulmak için altta yatan nedenin belirlenmesi gerekiyor. Doç. Dr. Mustafa Kaplan, ağız kuruluğu ve nedenleri hakkında bilgi verdi.
26.01.2022 Genel Sağlık
Bayılmaya yol açan 8 etken
Bayılmaya yol açan 8 etken Genellikle basit ve önlenebilir nedenlerden kaynaklansa da, bayılmanın bazen kalpte ritim problemleri ve beyinde damar tıkanıklıkları gibi ciddi hastalıkların işareti de olabileceğine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Elvan Cevizci Akkılıç, bayılmanın nedenleri hakkında bilgi verdi.
6.01.2022 Genel Sağlık
Hamilelik döneminde diş tedavisi ne zaman yapılmalı?
Hamilelik döneminde diş tedavisi ne zaman yapılmalı? Ağız ve diş sağlığı, hayatın her döneminde tüm vücut sistemlerini etkileyen bir rol oynuyor. Ancak kadınlar için öyle bir dönem var ki sağlıklı bir diş ve diş eti, hem kendileri hem de kucaklarına almaya hazırlandıkları bebekleri için önem taşıyor.
24.12.2021 Hamilelik
Menopoz neden önemlidir?
Menopoz neden önemlidir? Menopoz bebeklik, ergenlik ya da cinsel olgunluk gibi hayatımızın belirli bir evresidir. Menopoz evresinde yumurtalıklardaki folikül miktarının azalmasıyla östrojen üretimi ve adet döngüsü kesilir, yumurtalıklar küçülür ve üreme son bulur. Menopoz sözcüğü Yunanca mens (ay) ve pause (durmak) sözcüklerinin birleşiminden oluşur. Menopoz yaşı dünya genelinde 45-55 arasında değişir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nurcan Dalan, konu hakkında bilgi verdi.
18.12.2021 Kadın Sağlığı
Şekeri düşüren yiyecekler nelerdir?
Şekeri düşüren yiyecekler nelerdir? Şeker hastası olan kişiler özellikle yediğine içtiğine dikkat etmek zorundadırlar. Çünkü tüketilen bir takım yiyecekler şekerin yükselmesine neden olabilir. Hangi yiyecekler şekeri yükseltir, şekeri düşüren yiyecekler nelerdir diyorsanız işte cevapları…
30.09.2021 Sağlık
Çocukları da etkiliyor! Uzmanlar uyardı: Kovid geçirenlerde 1 yıl sürüyor
Çocukları da etkiliyor! Uzmanlar uyardı: Kovid geçirenlerde 1 yıl sürüyor Kovid-19 atlatan pek çok kişinin yaşadığı problemler arasında Uzamış Kovid yani Post-Kovid sendromu da yer alıyor. 'Koronanın en tehlikeli hali' olarak nitelendirilen bu hastalık, hem vücudu hem de psikolojiyi çok uzun bir süre sarsıyor. Üstelik saç dökülmesi, kas ağrıları, baş ağrısı, baş dönmesi, anksiyete hatta depresyona bile yol açabilen sendrom, çocukları da tehdit eder durumda. Peki, okulların açılmasıyla çocuklardan ebeveynlere taşınan virüs, 4’üncü bir dalga yaratıp mevcut tabloyu etkiler mi? İşte cevabı...
28.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ağız Kuruluğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.