Ağız yaralarını ciddiye alın! Önemsemediğiniz yaralar bazen…
Ağız yaralarını ciddiye alın! Önemsemediğiniz yaralar bazen… Besinleri çiğnerken güçlük çekilmesi… Yutkunmanın adeta ızdıraba dönüşmesi… Konuşmakta zorlanılması… Ülkemizde oldukça sık görülen ağız yaralarının nedeni ne olursa olsun, tümünün ortak özelliği; ağrıya ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren sorunlara yol açabilmeleri! Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kavak, ağız yarasına yol açan bazı önemli hastalıklar hakkında bilgi verdi.
11.12.2021 Genel Sağlık
1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat
1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat Mevsim değişikliklerinde ortaya çıkan ve konuşma, yutkunma, çiğneme gibi hareketler esnasında zorluğa neden olan ağız yaralarının sebepleri farklılık gösterebilir. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Rukiye Parlak, 1 hafta geçmeyen, uzun süre kendini tekrarlayan ağız yaralarının farklı hastalıkların habercisi olabileceğini söyleyerek konu hakkında bilgi verdi.
25.10.2021 Genel Sağlık
Corona virüs varken iki ayrı diş fırçası kullanın! İşte sebebi...
Corona virüs varken iki ayrı diş fırçası kullanın! İşte sebebi... Corona virüsün vücuda en kolay şekilde girme yollardan biri de ağız olduğu için bu bölgeye ayrıca özen gösterilmesi gerekiyor. "Corona virüse karşı doğru ağız bakımı nasıl yapılır?", "Ağız yaraları corona virüs belirtisi mi?" diye soruyorsanız işte cevabı... Özellikle diş fırçası ve diş macunu konusunda bunları mutlaka yapın!
7.04.2020 Genel Sağlık
Andız pekmezinin kilosu 20 liradan satılıyor
Andız pekmezinin kilosu 20 liradan satılıyor Kansızlığa iyi geldiği belirtilen andız pekmezi; bronşit, öksürük, ağız yaraları, verem, böbrek iltihabı, sedef hastalığı, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydası ile şifa kaynağı olarak biliniyor
2.02.2018 Ekonomi
Ağız yaralarının sebebi ne?
Ağız yaralarının sebebi ne? Çoğu kişi geçmeyen ve sürekli tekrarlayan ağız yaralarından şikayet etmektedir. Peki, ağız yaralarının sebebi nedir?
11.01.2017 Genel Sağlık