Yazın keyfi ‘sanat’la çıkar
Yazın keyfi ‘sanat’la çıkar Ağustos ayında Milliyet Sanat, okuru Cahide Sonku’nun ‘roman’ gibi hayatının gizli duraklarına götürüyor. Osman Balcıgil’in ‘Kızıl Çengi’ kitabı üzerinden “Cahide’den yola çıkıp Türkiye toplumunun fotoğrafını” çekiyor. Tatili ‘sanat’sız geçirmek istemeyenlere de bir rota sunuyor.
2.08.2023 Kültür Sanat
Karaköy’den iyiliğe bir ‘bienal’ esti
Karaköy’den iyiliğe bir ‘bienal’ esti İstanbul Karaköy’de bulunan Salt Galata, 13-16 Nisan tarihleri arasında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) öncülüğünde anlamlı bir girişime ev sahipliğinde bulundu.
19.04.2023 Kültür Sanat
ERDEN KIRAL KİMDİR, neden vefat etti? İşte, Erden Kıral filmleri ve hayatı
ERDEN KIRAL KİMDİR, neden vefat etti? İşte, Erden Kıral filmleri ve hayatı Yönetmen ve sinemacı Erden Kıral, hayatını kaybetti. Kıral, yazar Tezer Özlü'nün de eski eşidir. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Seramik bölümünden mezun olan Kıral, Bereketli Topraklar Üzerinde gibi sanat dünyasının önde gelen eserlerine imza atmıştı. Erden Kıral, 17 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetti. Peki, Erden Kıral neden öldü, kaç yaşındaydı?
18.07.2022 Bilgi Rehberi
David Hockney baharı teknolojiyle selamlıyor
David Hockney baharı teknolojiyle selamlıyor Milliyet Sanat’ın mayıs sayısının kapağını David Hockney’nin iPad’iyle yaptığı resimlerden oluşan “Baharın Gelişi” sergisinden bir eser süslüyor.
3.05.2022 Kültür Sanat
Editör Nedir, Nasıl Olunur? İçerik Editörlüğü Mezunu Ne İş Yapar?
Editör Nedir, Nasıl Olunur? İçerik Editörlüğü Mezunu Ne İş Yapar? Editör, bir metnin ya da kitabın yayına hazırlanmasından sorumludur. Halkla İlişkiler ve Gazetecilik gibi sözel bölümlerden mezun olanlar yayın evlerinde ve reklam ajanslarında editörlük yapabilir. Editörlerin görevleri çalıştıkları sektöre göre farklılık gösterir. Editör nedir, içerik editörlüğü mezunu ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.11.2020 Kariyer
Beyoğlu Sineması’ndan haftalık gazete
Beyoğlu Sineması’ndan haftalık gazete İstanbul’un en eski kent sinemalarından Beyoğlu Sineması, kapalı kaldığı dönem içerisinde çalışanlarının haklarını koruyabilmek ve ileride yine kapılarını açabilmek için, abonelik sistemiyle izleyicilerine bülten göndermeye başlayacağını açıkladı.
28.03.2020 Kültür Sanat
Abidin Dino bakın neden Doodle oldu! Abidin Dino kimdir?
Abidin Dino bakın neden Doodle oldu! Abidin Dino kimdir? Abidin Dino Doodle oldu. Arama motoru devi Google bugün sayfasını ünlü Türk ressam Abidin Dino için ayırdı. İşe Abidin Dino'nun hayatı ve sanat yaşamına dair merak edilenleri...
23.03.2019 Gündem
Nick Cave ile buluşma heyecanı
Nick Cave ile buluşma heyecanı Milliyet Sanat dergisinin temmuz sayısının kapağında 10 Temmuz’da İstanbul’da üçüncü konserini verecek Avustralyalı müzisyen Nick Cave’e yer veriliyor.
1.07.2018 Gündem
‘İsterdik ki film konuşulsun ama halı konuşuldu’
‘İsterdik ki film konuşulsun ama halı konuşuldu’ Nuri Bilge Ceylan’ın sekizinci uzun metrajlı filmi “Ahlat Ağacı” vizyona girdi. Filmin başrol oyuncuları Sinan rolündeki Doğu Demirkol ve babası İdris’i canlandıran ünlü komedyen Murat Cemcir’e merak edilenleri sordum.
3.06.2018 Pazar
Sabahattin Ali kimdir? 70. ölüm yıldönümü
Sabahattin Ali kimdir? 70. ölüm yıldönümü Sabahattin Ali, 70. ölüm yıldönümü sebebiyle tüm yurtta özlem ve sevgi ile anılıyor. 25 Şubat 1907 Eğridere, Gümülcine, Osmanlı İmparatorluğu topraklarında doğan Sabahattin Ali 2 Nisan 1948 yılında 41 yaşında Kırklareli'de hayata gözlerini yumdu. Kürk Mantolu Madonna ve Kuyucaklı Yusuf gibi eserleri ile günümüzde hala okunan ve saygı beslenen yazar ve şair Sabahattin Ali'ye ait merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...
2.04.2018 Gündem
Onur Akay kimdir?
Onur Akay kimdir? Onur Akay kimdir? 'Felaket tellalı' olarak bilinen ses sanatçısı Onur Akay bu kez genç müzisyen Toygar Tezcan'ın intiharını duyurdu. Tezcan'ın yaşadığı sıkıntılar sonucu hayatına son verdiği iddia edildi. İşte Onur Akay hakkında merak edilen bilgiler...
7.03.2018 Gündem
Türkiye’nin ilk astrolojik komedi romanı:  ‘Her Şeyin Başı Merkür’
Türkiye’nin ilk astrolojik komedi romanı: ‘Her Şeyin Başı Merkür’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde internet satışı başlayan yazar, senarist Ayşe Balıbey Tanıl’ın ‘Her Şeyin Başı Merkür’ adlı romanı raflardaki yerini aldı.
15.03.2017 Kültür Sanat
Ayşen Gruda ve Meltem Yılmazkaya bir arada
Ayşen Gruda ve Meltem Yılmazkaya bir arada Türkiye’nin usta komedi kadın oyuncusu Ayşen Gruda ve son dönemlerin sevilen ismi Meltem Yılmazkaya; Kadıköy Kitap Günleri kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza gününde biraraya geliyor.
3.06.2016 Kültür Sanat
Aşk Yeniden 52. bölümde nefesleri kesecek sahne! - izle
Aşk Yeniden 52. bölümde nefesleri kesecek sahne! - izle Aşk Yeniden dizisi yeni haftaya hazırlanıyor. Heyecanın dorukta olduğu Aşk Yeniden dizisinde 52. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Peki yeni bölümde neler yaşanacak? Zeynep DNA testi yaptıracak mı? İşte Aşk Yeniden yeni bölüm fragman ve özeti.
22.04.2016 Gündem
Bir özgürleşme anıtı: İpekçi
Bir özgürleşme anıtı: İpekçi İpekçi için bir gazetecinin en büyük amacı, halkın aydınlatılmayı bekleyen kesimlerine erişmek olmalıydı. Toplumun gelişim sürecini belirleyecek alanlarda bilgiyle donatılan insan, en yararlı siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel seçenekleri, güven içinde kullanabilirdi...
31.01.2016 Gündem
Ali Gevgilili anılıyor
Ali Gevgilili anılıyor Basın tarihimizde birçok yeniliği gerçekleştiren ve Türkiye’de ilk kez Milliyet gazetesinde bağımsız ekonomi sayfası hazırlayan usta gazeteci Ali Gevgilili, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenlediği ‘Meslekte İz Bırakanlar’ toplantısında anılacak.
12.01.2016 Gündem
USTAMIZI KAYBETTİK
USTAMIZI KAYBETTİK 27 Mart 1932’de dünyaya gelen, “Dünya Tiyatrolar Günü’nde doğmuşum,” diyen gazeteci yazar, Milliyet gazetesi köşe yazarı Hasan Pulur, dün aramızdan ayrıldı. Pulur, geride 60 senesi Babıali’de geçmiş, dürüstlüğe adanmış bir gazetecinin hayat öyküsünü bıraktı...Pulur'un cenazesi, yarın ilk olarak saat 09.30 Ulus'taki evine helalik için götürülecek. Ardından ilk tören saat 10.30'da Çağlayan'daki Milliyet Gazetesi binası önünde gerçekleştirilecek. Pulur'un cenazesi, öğle vakti Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan'daki aile mezarlığında defnedilecek.
30.11.2015 Gündem
Edebiyat dünyasının acı kaybı
Edebiyat dünyasının acı kaybı Yazar Oktay Akbal tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 92 yaşındaydı.
28.08.2015 Gündem
Kültür-sanat penceresinden 2015
Kültür-sanat penceresinden 2015 Kültür-sanat yazarlarımızdan 2015 yorumları: Asu Maro tiyatro perdesini araladı, Nil Kural beyazperdeye yansıyacakları değerlendirdi, Gülden Öktem edebiyat dünyasını yazdı, Fisun Yalçınkaya yeni yılda kaçırmamamız gereken sergileri derledi.
27.12.2014 Pazar
Türk basınının ‘Son Mohikanı’ydı
Türk basınının ‘Son Mohikanı’ydı Takvim Gazetesi yazarı gazeteci Arda Uskan dün hayatını kaybetti. Türk basınının ‘Son Mohikanı’ olarak anılan Uskan, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.
28.08.2014 Gündem
ÖNCE YAZAR SONRA JON
ÖNCE YAZAR SONRA JON "Türkiye'de jön yok" diyen Hülya Avşar'ın gözdesi Ali Aksöz, sıkı bir yazar çıktı. 'Medcezir' dizisiyle dikkatleri çeken Ali Aksöz'ün oyunculuk serüveni tesadüflerle başlamış
6.07.2014 Cadde
Yönetmen hesap vermek zorunda!
Yönetmen hesap vermek zorunda! Altıncı kez Cannes Film Festivali’nde yarışan ve yeni filmi ‘Kış Uykusu’ ile ödüle en yakın isimlerden biri olarak gösterilen Nuri Bilge Ceylan, ‘Bir yönetmen filmindeki en küçük ayrıntının bile hesabını verebilmek durumundadır’ diyor
21.05.2014 Gündem
“Şu yaşıma kadar kadınlara dair hiçbir şey anlamadım”
“Şu yaşıma kadar kadınlara dair hiçbir şey anlamadım” Engin Altan Düzyatan önümüzdeki hafta vizyona girecek “Bu İşte Bir Yalnızlık Var” filminde âşık bir rock’çı rolünde. “Kadınları hiç anlayamadım çünkü matematiğim sıfır!” diyen Düzyatan: “Ben bir şey söylediğimde sadece söylüyorum, düşünmüyorum. Kadınlar ise daha analitik bir zekaya sahip. Bu yüzden bizi basit buluyorlar”
7.12.2013 Pazar
Hiç tanıyamadığı babasını anlattı
Hiç tanıyamadığı babasını anlattı 13 yıl önce suikasta kurban gitti. Yetiştirdiği öğrencilerin öğrencileri onun yaşamını konu alan bir belgesel çekti. Türkiye’yi sarsan suikast olduğunda 29 günlük olan Nilhan Nur, belgeselde babası gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı için konuştu
17.10.2012 Gündem
Yazar Gore Vidal hayata veda etti
Yazar Gore Vidal hayata veda etti Ünlü romancı, oyun yazarı, eleştirmen ve siyasetçi Gore Vidal, 86 yaşında hayata veda etti.
1.08.2012 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri