Ahmet Adnan Saygun

Ahmet Adnan Saygun

Son dakika Ahmet Adnan Saygun haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ahmet Adnan Saygun gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ahmet Adnan Saygun haber sayfamızda...

Ahmet Adnan Saygun

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 310 ahmet adnan saygun haberi bulunmuştur.
‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’ filmi sete çıkıyor
‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’ filmi sete çıkıyor Salih Bademci, Ertan Saban, Şifanur Gül ve Birce Akalay’ın başrolünü paylaştığı ‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’ filmi sete çıkıyor.
16.03.2024 Cadde
Prof. Dr. Naci Görür bir kente dikkat çekti! ‘Faylar, felç edebilir'
Prof. Dr. Naci Görür bir kente dikkat çekti! ‘Faylar, felç edebilir' Prof. Dr. Naci Görür, ""Zamanı deprem ile karıştırırsanız; en büyük hatayı yaparsınız. Deprem ne zaman olursa olsun, eğer hazırlıklı olmazsak; insanımız ölecek demektir. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
11.03.2024 Haberler
Prof. Dr. Naci Görür bir kente dikkat çekti! ‘Faylar, felç edebilir'
Prof. Dr. Naci Görür bir kente dikkat çekti! ‘Faylar, felç edebilir' Prof. Dr. Naci Görür, ""Zamanı deprem ile karıştırırsanız; en büyük hatayı yaparsınız. Deprem ne zaman olursa olsun, eğer hazırlıklı olmazsak; insanımız ölecek demektir. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
11.03.2024 Gündem
Türk-Macar Kültür Yılı'nın açılışı gerçekleştirildi
Türk-Macar Kültür Yılı'nın açılışı gerçekleştirildi Türk- Macar Kültür Yılı açılış etkinlikleri; İstanbul ve Budapeşte'de düzenlenen açılış organizasyonlarının ardından Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada'da 22 Ocak Macar Kültür Günü özelinde sergi ve konserlerle başladı.
22.01.2024 Kültür Sanat
Hayalle başlayan filarmoni orkestrası 10 yaşında
Hayalle başlayan filarmoni orkestrası 10 yaşında Ceyhan ve Fatma Olten’in kurduğu Olten Filarmoni Orkestrası, 10 yıldır yurt içi ve yurt dışında pek çok konser verdi. Orkestra şimdi de Hollanda’ya gidiyor.
21.01.2024 Kültür Sanat
İETT otobüsü duvara çarptı! Yaralılar var
İETT otobüsü duvara çarptı! Yaralılar var Beşiktaş'ta, İETT otobüsü yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda önce önündeki araca sonra duvara çarparak durabildi. Kazada yaralanan otobüsteki yolcular, çevredeki hastanelere kaldırıldı.
2.01.2024 Haberler
İETT otobüsü duvara çarptı! Yaralılar var
İETT otobüsü duvara çarptı! Yaralılar var Beşiktaş'ta, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda, şoförün kontrolünden çıkarak yanlamasına kayan İETT otobüsü, karşı yönden gelen panelvana çarptı. Otobüsün duvara çarparak durabildiği kazada, 2 kişi yaralandı.
2.01.2024 Gündem
İstanbul'da yılbaşı tedbirleri! İşte kapatılacak yollar
İstanbul'da yılbaşı tedbirleri! İşte kapatılacak yollar İstanbul Valiliği, yılbaşı tedbirleri çerçevesinde bazı ilçelerde geçici olarak trafiğe kapatılacak cadde ve sokakları açıkladı. Öte yandan alternatif yollar da belirlendi.
30.12.2023 Gündem
Atatürk’ü anma konseri
Atatürk’ü anma konseri İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sonsuzluğa uğurlanışının 85. yılında, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle anıyor.
8.11.2023 Kültür Sanat
Milletin kütüphanesi
Milletin kütüphanesi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, Türkiye’nin en büyük kültür buluşmasına imza atıyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
İsimlerini dünyaya duyurdular
İsimlerini dünyaya duyurdular 1925’te bir yarışma düzenlenerek sanatçı ve müzik öğretmeni yetiştirmek üzere Berlin, Paris, Budapeşte, Prag gibi Avrupa’nın önemli kültür şehirlerine yetenekli gençler gönderilmeye başlandı.
29.10.2023 Kültür Sanat
Yüzüncü yılda marşları beraber söyleyelim
Yüzüncü yılda marşları beraber söyleyelim Cumhuriyetimizin 100. yılı AKM’de coşku ile kutlanacak.
24.10.2023 Kültür Sanat
Dostlukların 100’üncü yılı
Dostlukların 100’üncü yılı Türkiye-Avusturya kültürel ilişkilerinin 100. yıl dönümüne ithafen organize edilen Türk ve Avusturyalı Besteciler Konseri, 23 Ekim saat 20.00’de Yeniköy Avusturya Kültür Ofisi’nde gerçekleşecek.
19.10.2023 Kültür Sanat
Ayedaş ve Bedaş duyurdu! İstanbul’da saatlerce süren elektrik kesintisi… 5 Ağustos İstanbul elektrik kesintisi listesi
Ayedaş ve Bedaş duyurdu! İstanbul’da saatlerce süren elektrik kesintisi… 5 Ağustos İstanbul elektrik kesintisi listesi Ayedaş ve Bedaş İstanbul’un bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacağını duyurdu. Pek çok ilçede bakım çalışması amaçlı yapılan kesintide saatlerce elektrik verilmeyecek. Ayrıca Ayedaş ve Bedaş yaşanan kesintiye dair tüm detayları paylaştı.
4.08.2023 Gündem
Fransa’ya uzanan umut notaları
Fransa’ya uzanan umut notaları Fransa’nın önde gelen klasik müzik topluluklarından Metz - Grand Est Ulusal Orkestrası, 6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin ardından Institut français Türkiye ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle yaraları sarmak için sahneye çıkacak.
2.07.2023 Kültür Sanat
Suna Kan hayatını kaybetti: Kemanın ‘harika’ sesiydi
Suna Kan hayatını kaybetti: Kemanın ‘harika’ sesiydi  Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen keman sanatçılarından Suna Kan, 86 yaşında hayatını kaybetti. Adına özel yasa çıkarılarak yurt dışında eğitime gönderilen, yurda döndükten sonra hayatını sanata adayan sanatçı, tarihin en iyi virtüözlerinden biri kabul ediliyordu.
12.06.2023 Kültür Sanat
Tenor Murat Karahan, AKM sahnesinde konser verdi
Tenor Murat Karahan, AKM sahnesinde konser verdi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni tenor Murat Karahan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu.
4.05.2023 Kültür Sanat
Keman virtüozü Maxim Vengerov depremzedeler için çaldı
Keman virtüozü Maxim Vengerov depremzedeler için çaldı Dünyanın en iyi kemancılarından biri olarak kabul edilen Grammy Ödüllü virtüoz ve orkestra şefi Maxim Vengerov, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda depremzedeler için çaldı. Konserin sanatçı gelirleri, depremzede gençlerin sanat eğitimi için kullanılacak.
20.04.2023 Cadde
İçinden müzik geçen kütüphane
İçinden müzik geçen kütüphane Müzik Kütüphanesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı. Kütüphane, nota ve müzik içerikli yayın konusunda bir örnek oluşturmayı hedefliyor.
26.01.2023 Kültür Sanat
Erçetingöz’den ‘Flamingo Adası’
Erçetingöz’den ‘Flamingo Adası’ Fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz’ün “Flamingo Adası Sergisi” Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı.
11.01.2023 Ege
Atatürk vefatının 84’üncü yılında Demirören Medya Center’da anıldı
Atatürk vefatının 84’üncü yılında Demirören Medya Center’da anıldı Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’üncü yılında Demirören Medya Center’da yapılan bir programla anıldı. Anma programında yazar Doğan Hızlan, Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Atatürk’ü anlattı.
10.11.2022 Gündem
‘Notadan başka bir şey duymuyorum’
‘Notadan başka bir şey duymuyorum’ Dünyanın sayılı şeflerinden Gürer Aykal, 80. yaşını özel bir konserle, sahnede kutluyor. Aykal, “Müziği ses değil nota olarak duyarım hep. Başka da bir şey duymadım hayatımda” diyor.
2.11.2022 Kültür Sanat
Cumhuriyet coşkusu Ege’yi erken sardı
Cumhuriyet coşkusu Ege’yi erken sardı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, belediyelerin etkinlikleriyle 7’den 77’ye herkesi bir araya getirecek. Cumhuriyet’in ilanının 99. yılı, büyük coşkuya sahne olacak
26.10.2022 Ege
Bornovalı minikler 99. yıl için çalacak
Bornovalı minikler 99. yıl için çalacak Bornova Belediyesi’nin Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğiyle 7-18 yaş arası çocukları müzikle buluşturduğu İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için sahneye çıkacak.
20.10.2022 Ege
Tarihte yolculuk senfonisi
Tarihte yolculuk senfonisi İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü, ‘İzmir Türküleri’ albümüyle kutlanıyor.
12.09.2022 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Ahmet Adnan Saygun ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.