Ahmet Davutoğlu

Ahmet Davutoğlu

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya 1 .sıra Adayı.Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Doçentlik unvanını aldı ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi oldu. Silahlı Kuvvetler ve Harp Akademilerinde ders verdi. Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atandı. Profesör olarak Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığının yanı sıra, Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Dış politika konusunda çok sayıda eseri bulunmaktadır.60. Hükümette Dışişleri Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette aynı görevi yeniden üstlendi. İngilizce, Almanca ve Arapça bilen Davutoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Ahmet Davutoğlu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.875 ahmet davutoğlu haberi bulunmuştur.
‘Dünyada enflasyon falan yok’
‘Dünyada enflasyon falan yok’ Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Ordu’da konuştu.
28.03.2024 Gündem
Devrilen TIR aileyi yok etti! Baba ve kızından geriye fotoğrafları kaldı
Devrilen TIR aileyi yok etti! Baba ve kızından geriye fotoğrafları kaldı Bakırköy'de otomobilin üzerine TIR'ın devrilmesi sonucu hayatını kaybeden aynı aileden 4 kişi, Eyüpsultan Camii'nde düzenlenen cenaze törenin ardından son yolcuklarını uğurlandı. Cenaze töreninde ailenin yakınları gözyaşlarını tutamazken, baba ve kızdan geriye fotoğrafları kaldı.
13.03.2024 Gündem
Davutoğlu'ndan Muhittin Böcek'e ziyaret
Davutoğlu'ndan Muhittin Böcek'e ziyaret Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek'i belediye binasında ziyaret etti.
5.03.2024 Gündem
‘Şehirleri emanet olarak görüyoruz’
‘Şehirleri emanet olarak görüyoruz’ Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde partisinin seçim ofisinin açılışında konuştu.
29.02.2024 Gündem
SP-Gelecek’in Manisa adayı Selçuk Özdağ
SP-Gelecek’in Manisa adayı Selçuk Özdağ Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi ile 107 seçim bölgesinde ortak aday çıkarma kararı aldıklarını söyledi.
8.02.2024 Gündem
'DEM’den medet umanların sonu sandıkta hüsrandır'
'DEM’den medet umanların sonu sandıkta hüsrandır' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.
31.01.2024 Gündem
Sarıyer'de kilise saldırısına Bahçeli'den açıklama: Karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız
Sarıyer'de kilise saldırısına Bahçeli'den açıklama: Karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, geçtiğimiz gün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
30.01.2024 Haberler
Sarıyer'de kilise saldırısına Bahçeli'den açıklama: Karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız
Sarıyer'de kilise saldırısına Bahçeli'den açıklama: Karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, geçtiğimiz gün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
30.01.2024 Gündem
Bahçeli’den Kulp Kaymakamı’na destek: Tertemiz alnından öpüyorum
Bahçeli’den Kulp Kaymakamı’na destek: Tertemiz alnından öpüyorum MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.
24.01.2024 Gündem
CHP’de güç savaşları! İkinci kez karşı karşıya geldiler
CHP’de güç savaşları! İkinci kez karşı karşıya geldiler CHP’de kurultayın ardından değişimciler ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler parti grubunda dün yapılan seçimlerde ikinci kez karşı karşıya geldi.
19.01.2024 Gündem
Ahmet Davutoğlu, yeniden Gelecek Partisi genel başkanlığa seçildi
Ahmet Davutoğlu, yeniden Gelecek Partisi genel başkanlığa seçildi Gelecek Partisi'nin basına kapalı olarak gerçekleşen 2'nci Olağan Büyük Kongresi'nde, Ahmet Davutoğlu yeniden genel başkanlığa seçildi.
14.01.2024 Gündem
Davutoğlu'ndan Akşener'e ziyaret
Davutoğlu'ndan Akşener'e ziyaret Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi.
3.01.2024 Gündem
Özel: Gelecek çok güzel olacak
Özel: Gelecek çok güzel olacak CHP lideri Özgür Özel, yeni yıl için video mesaj yayınladı.
1.01.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu yeni projeleri açıkladı! 'İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek'
Bakan Uraloğlu yeni projeleri açıkladı! 'İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 Yılı bütçesi ile ilgili konuştu. Uraloğlu, süper hızlı trenle Ankara- İstanbul arasındaki seyahatin 80 dakikada gerçekleştirilebileceğini söyledi.
18.12.2023 Gündem
Bakan Yumaklı: 1 milyon 215 bin gıda denetimi gerçekleştirdik
Bakan Yumaklı: 1 milyon 215 bin gıda denetimi gerçekleştirdik Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılında 1 milyon 215 bin gıda denetimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
18.12.2023 Gündem
Mevlana, 'Şeb-i Arus' töreniyle anıldı! Her kıyafetin bir anlamı var
Mevlana, 'Şeb-i Arus' töreniyle anıldı! Her kıyafetin bir anlamı var Mevlana, ölüm yıl dönümü dolayısıyla Konya'da düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 750'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri' kapsamında gerçekleşen 'Şeb-i Arus' töreniyle anıldı.
17.12.2023 Haberler
Mevlana, 'Şeb-i Arus' töreniyle anıldı!
Mevlana, 'Şeb-i Arus' töreniyle anıldı! Mevlana, ölüm yıl dönümü dolayısıyla Konya'da düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 750'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri' kapsamında gerçekleşen 'Şeb-i Arus' töreniyle anıldı.
18.12.2023 Gündem
Bitmez son yolculuğuna uğurlandı
Bitmez son yolculuğuna uğurlandı Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.
16.12.2023 Gündem
Hasan Bitmez son yolculuğuna uğurlandı
Hasan Bitmez son yolculuğuna uğurlandı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, İstanbul'da Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
15.12.2023 Gündem
Meclis’in acı günü
Meclis’in acı günü TBMM’de kürsüde yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez, dün yaşamını yitirdi. Bitmez’in vefat haberi ile birlikte Genel Kurul’da duygusal anlar yaşandı; Meclis’teki cenaze töreni tüm siyasi partilerin temsilcilerini bir araya getirdi.
15.12.2023 Gündem
Meclis'te fenalaşan milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti
Meclis'te fenalaşan milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti TBMM Genel Kurulunda fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti.
14.12.2023 Gündem
SP’li vekil bayıldı görüşme ertelendi
SP’li vekil bayıldı görüşme ertelendi Bütçe görüşmelerinde Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, kürsüdeyken bayılıp kafasını basamaklara çarptı. Doktor vekillerin kalp masajı yaptığı Bitmez’e hastanede anjiyo yapıldı. Bu olay nedeniyle dünkü görüşmeler ertelendi.
13.12.2023 Gündem
‘Anayasa bu şekilde değiştirilemez’
‘Anayasa bu şekilde değiştirilemez’ Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de SP’nin grup toplantısında konuştu.
23.11.2023 Gündem
‘Çözüm zihniyeti ve anlayışı değiştirmek’
‘Çözüm zihniyeti ve anlayışı değiştirmek’ Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir, dünkü Meclis grubu toplantısında gündemi değerlendirdi.
16.11.2023 Gündem
İşte Kılıçdaroğlu’nun yeni çalışma ofisi! ‘Partiye sahip çıkın’
İşte Kılıçdaroğlu’nun yeni çalışma ofisi! ‘Partiye sahip çıkın’  CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için Mustafa Kemal Mahallesi’nde hazırlanan çalışma ofisine geçti.
16.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ahmet Davutoğlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.