Torununa cinsel istismarda bulunan dedeye 30 yıl hapis cezası
Torununa cinsel istismarda bulunan dedeye 30 yıl hapis cezası Bahçelievler'de torununa cinsel istismarda bulunarak hamile bırakan Durmuş O. (73)'ya, 30 yıl hapis cezası verildi. 8 yaşından beri cinsel istismara uğradığı belirlenen 16 yaşındaki D.O.'nun doğan bebeğinin DNA'sı, Durmuş O. ile yüzde 99,99 eşleşti. Durmuş O. hakkında diğer torununa da cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle ayrı bir iddianame düzenlendi.  Durmuş O.'nun torunlarını lunaparka göndermeme tehdidiyle istismar ettiği tespit edildi.
23.12.2021 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili önemli rapor
İçişleri Bakanlığı'ndan aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili önemli rapor İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığınca "Aile İçi Şiddet ve Kadın Cinayetlerinin Önlenmesinde Kolluğun Önemi ve Rolü" raporu hazırlandı. 2020 yılının ilk altı ayında yaşanan aile içi şiddet ve kadın yönelik verilerinin aktarıldığı raporda, kadına yönelik şiddeti arttıran nedenler, bu yönde atılan adımlar ele alındı.
29.11.2020 Siyaset
Aile içinde küslük olur mu?
Aile içinde küslük olur mu? Gün geçmiyor ki Adana'dan Türkiye'ye yayılan çarpıcı bir olay daha olmasın. Asayiş sayfalarını tek başına çıkartacak kadar çok olayın yaşandığı ya da en azından çok fazla olayın yansıdığı Adana'da bu kez de otomobilde kalan adamın ölümünü duyduk. Herhangi bir ölüm gibi geliyor kulağa ama aslında bize şu soru soruyu sormamızı sağlıyor: 'Aile içinde küslük, kırgınlık olur mu?'
14.03.2018 Hayat