Akciğer

Akciğer

Son dakika akciğer haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan akciğer gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan akciğer haber sayfamızda...

Akciğer

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.966 akciğer haberi bulunmuştur.
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli Z kuşağının yaşından büyük göründüğü iddiası kanıtlandı. Yeni bir araştırma, bu gençlerin hücresel olarak daha hızlı yaşlandığını ortaya çıkardı.
22.04.2024 Dünya
Limona 13 kez pestisit reddi
Limona 13 kez pestisit reddi Türkiye’den Bulgaristan’a ihraç edilen limonlarda yüksek oranda pestisit tespit edildi. RASFF verilerine göre, son 4 ayda ihraç edilen limonda, pestisit çıktığı için 13 kez sınırdan geri çevrildi...
21.04.2024 Ekonomi
8 yılda organ bağışıyla 35 bin can kurtarıldı
8 yılda organ bağışıyla 35 bin can kurtarıldı Türkiye’de 2017-2023 yılları arasında, organ bağışı yoluyla 35 bin 65 can kurtarıldı.
21.04.2024 Gündem
CHP grubunun acı günü
CHP grubunun acı günü CHP’de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan ve uzun süredir akciğer rahatsızlığı çeken Levent Bayraktar (59) önceki gün yaşamını yitirdi.
20.04.2024 Gündem
CHP lideri Özgür Özel, Bayraktar'ın cenazesine katıldı
CHP lideri Özgür Özel, Bayraktar'ın cenazesine katıldı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 59 yaşında hayatını kaybeden CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.
19.04.2024 Gündem
Erkeklerde görülüyordu, kadınlarda artışa geçti! Sebebi bakın neymiş, ilk belirti öksürük
Erkeklerde görülüyordu, kadınlarda artışa geçti! Sebebi bakın neymiş, ilk belirti öksürük Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakaları son yıllarda kadınlarda artışa geçti. Doç. Dr. Alper Avcı, "Ülkemizde, kadınlarda akciğer kanseri görülme durumu diğer kanserlere göre 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Yani yüzde 10'ların bile altında olan görülme sıklığı yüzde 15-20'lere tırmandı" diyerek buna yol açan sebebi açıkladı.
18.04.2024 Genel Sağlık
Bilinci açıldı
Bilinci açıldı Bayram tatili için gittiği Eskişehir’deki evinde geçtiğimiz cumartesi günü beyin damarında pıhtı atan Nuri Alço’nun, bilinci açıldı.
9.04.2024 Cadde
Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklama
Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklama Eskişehir'de evinde rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alınan Türk sinemasının efsane oyuncularından Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili Bakan Koca açıklama yaptı.
8.04.2024 Cadde
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta'
20 kez doktora gidip yalvardı! Geçmeyen öksürük öldürecekti: 'Kritik süre 3 hafta' Sabah uyandığında boğazında tuhaf bir his vardı. Ardından gıcık şeklinde başlayan öksürüğü yerini nöbetlere bırakıp günler, aylar hatta 1 yıl sürdü. Kimileri astım kimileri alerji dedi ancak içgüdülerine göre yaşadığı şey bambaşkaydı. Günden güne daha da kötüleşen genç kadın, doktorları ikna etme sürecinde bakın neler yaşadı.
5.04.2024 Genel Sağlık
Aldığı motor 1 saniyede hayatını değiştirdi! 'İnsan, tuvaletini yapmayı bile özlüyor'
Aldığı motor 1 saniyede hayatını değiştirdi! 'İnsan, tuvaletini yapmayı bile özlüyor' 20 yaşındaydı, hem üniversite de okuyor hem de ailesine yük olmamak için bir mermer fabrikasında çalışıyordu. Kazandığı parayla kendisine motosiklet de aldı. Ancak mutluluğu sadece 3 gün sürdü. Artık sadece başını ve kollarını hareket ettirebilen Umut Can Turan, "Eğer kaza 1 saniye önce olsaydı her şey farklı olabilirdi" diyerek yaşadığı zor günleri, hiç kaybetmediği umudunu anlattı.
30.03.2024 Yaşam
Takeda, kanserle mücadelede değer temelli sağlık sistemini destekliyor
Takeda, kanserle mücadelede değer temelli sağlık sistemini destekliyor Takeda, Türkiye’de kadın sağlığı konusunda önemli bir adım atarak meme kanseri bakımı iyileştirmeleri için Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) ile iş birliği yapıyor!
30.03.2024 Advertorial
Babasını sonsuzluğa uğurladı
Babasını sonsuzluğa uğurladı Erkan Petekkaya, 81 yaşında akciğer kanserine yenik düşen babası Akın Petekkaya’yı toprağa verdi.
29.03.2024 Cadde
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a: İyi haberlerin bizi sevindirdi
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a: İyi haberlerin bizi sevindirdi Geçtiğimiz pazar günü evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır'a, birlikte birçok projede yer aldığı 'Sultan' lakaplı Türkan Şoray'dan "geçmiş olsun" mesajı geldi.
28.03.2024 Cadde
'Açlık silahı savaş suçu!' Birleşmiş Milletler duyurdu: Yemek yemedikleri için bilinçleri duruyor
'Açlık silahı savaş suçu!' Birleşmiş Milletler duyurdu: Yemek yemedikleri için bilinçleri duruyor Aylar süren uyarılardan sonra, BM’nin desteğiyle hazırlanan bir rapor, Gazze’deki insani facianın, insan eliyle oluşturulan bir açlık felaketine yol açtığını kanıtlayan net istatistikler sundu.
28.03.2024 Dünya
Erkan Petekkaya babasını toprağa verdi! Tabuta baktığı anlar yürek burktu
Erkan Petekkaya babasını toprağa verdi! Tabuta baktığı anlar yürek burktu Son olarak 'Üç Günlük Dünya' adlı yapımda yer alan Erkan Petekkaya, baba acısıyla sarsıldı. Ünlü isim, dün sabah hayatını kaybeden babası Akın Petekkaya'yı bugün toprağa verdi. Oyuncunun babasının tabutuna baktığı anlar yürek burktu. Cenaze namazı öncesi yaşanan talihsiz bir kaza ise tansiyonun yükselmesine sebep oldu.
28.03.2024 Cadde
Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili flaş açıklama! 'Kadir beyin şansı o an yanında eşinin olması'
Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili flaş açıklama! 'Kadir beyin şansı o an yanında eşinin olması' Beyninde pıhtı atması sonucu geçtiğimiz pazar günü bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tedbir amaçlı entübe edilen Yeşilçam efsanesi Kadir İnanır'ın (74) sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi.
27.03.2024 Cadde
Cenazenin ortasında kardeşinin tabutunu açıp, kulağını kesti! Buzdolabında sakladı, nedeni şok etti
Cenazenin ortasında kardeşinin tabutunu açıp, kulağını kesti! Buzdolabında sakladı, nedeni şok etti Ölen kardeşinin oğlunun gayri meşru olduğuna ikna olmuştu. Üstelik yeğeninin mirastan pay men edilmesi için bunu kanıtlamaya kararlıydı. Bunu gerçekleştirmek akılalmaz bir plan yaptı. Yaşananları televizyon ekranında dinleyen spiker ise, şok geçirdi.
26.03.2024 Dünya
'Beyaz yakalar artık Müslüm Gürses dinliyor!'
'Beyaz yakalar artık Müslüm Gürses dinliyor!' Rubato, gectiğimiz akşam Kıbrıs'ta bir otelde sahne aldı. Sahne öncesi kameraların karşısına geçen grubun solisti Özer Arkun, arabesk müzik ve merhum sanatçı Müslüm Gürses hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.
25.03.2024 Cadde
Kate Middleton’ın kanser teşhisi hakkında neler biliniyor?
Kate Middleton’ın kanser teşhisi hakkında neler biliniyor? Galler Prensesi Kate Middleton, kanser teşhisinin ardından Şubat sonunda önleyici kemoterapiye başladığını açıkladı.
23.03.2024 Dünya
Hedef kanseri % 90 önlemek
Hedef kanseri % 90 önlemek İngiliz bilim insanları, akciğer kanserini durdurmak için bağışıklık sistemini harekete geçiren, tedavi amaçlı ‘LungVax’ adı verilen aşı üzerinde çalışıyor. Aşı ile kanserin yüzde 90 önlenmesi hedefleniyor.
23.03.2024 Dünya
Maskeleri hazırlayın! Pazartesi ve salı günü itibarıyla başlıyor
Maskeleri hazırlayın! Pazartesi ve salı günü itibarıyla başlıyor İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden Türkiye'ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtti. Prof. Dr. Yaşar, "Bu dönem 'bahar alerjisi' dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı" dedi.
22.03.2024 Gündem
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber İzmir’de hamileliğinin 30'uncu haftasındayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelişme geriliği saptanan bebeğini 890 gram olarak dünyaya getirmek zorunda kalan Aslı Yıldız (32), kuvöze konan kızı Parla'ya 62 gün sonra kavuştu.
22.03.2024 Gündem
Aydan Şener'den 'evlilik' itirafı! 'İnsan doğasına uygun değil'
Aydan Şener'den 'evlilik' itirafı! 'İnsan doğasına uygun değil' 1981'de Türkiye güzeli seçilen, aynı yıl Miss World'de Türkiye'yi temsil eden Aydan Şener, 1983'te 'Küçük Ağa'da oynadığı sırada Ayhan Akbin ile dünyaevine girmişti. 1988'de kızı Ecem'i kucağına alan Şener, 1991'de boşanmıştı. Yıllara meydan okuyan tescilli güzel, henüz 19 yaşında yaptığı evlilik ve anne babasının büyük aşkı hakkında konuştu.
22.03.2024 Cadde
4. evre kanseri yendi! 82 yaşında büyük zafer
4. evre kanseri yendi! 82 yaşında büyük zafer İzmir'de yaşayan Aylanç Topuz (82), 2 yıl önce unutkanlık şikayetiyle hastaneye başvurdu. Dördüncü evre kanser olduğunu tesadüfen öğrenen Topuz, çocuklarıyla el ele vererek kanseri yendi.
20.03.2024 Gündem
2023 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Türkiye kaçıncı sırada, havası en kirli şehirler hangileri?
2023 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Türkiye kaçıncı sırada, havası en kirli şehirler hangileri? Dünya çapında 134 ülkenin hava kirliliği değerlerinin analiz edildiği 2023 Dünya Hava Kalitesi Raporu kamuoyuna açıklandı.
20.03.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Akciğer ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.