Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi

Son dakika Akdeniz Üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Akdeniz Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Akdeniz Üniversitesi haber sayfamızda...

Akdeniz Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.307 akdeniz üniversitesi haberi bulunmuştur.
Antalya'da 1 kişinin öldüğü teleferik kazasında yaralananlardan haber var
Antalya'da 1 kişinin öldüğü teleferik kazasında yaralananlardan haber var Antalya’daki teleferik kazasında yaralanan 7 kişiden Herdem Eyyüpoğlu ile Kaan Akgün de taburcu edildi. Keziban Çapar Gümüş, oğlu Fatih Gümüş ve Özlem Şahin'in tedavisi ise sürüyor.
22.04.2024 Gündem
Teleferik faciasında yürek yakan detay! Babasının öldüğünü kimse söyleyemedi
Teleferik faciasında yürek yakan detay! Babasının öldüğünü kimse söyleyemedi Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasında yaralananların tedavileri devam ediyor. Hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün (54) büyük oğlu Lütfüllah Gümüş (17) taburcu edilirken, eşi Keziban Çapar Gümüş ise küçük oğlu Fatih Gümüş'ün (10) isteği üzerine onunla aynı odaya alındı. Fatih Gümüş'ün, babasının öldüğünden henüz haberinin olmadığı belirtildi.
17.04.2024 Gündem
2 çocuk annesi kadın feci şekilde can verdi!
2 çocuk annesi kadın feci şekilde can verdi! Antalya’da meydana gelen motosiklet kazasında yolcu olarak bulunan 2 çocuk annesi kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü ise ağır yaralandı.
15.04.2024 Gündem
Turizm kenti Antalya'da panik! 'Rüzgarla taşınarak deniz üzerinde kümeleniyor'
Turizm kenti Antalya'da panik! 'Rüzgarla taşınarak deniz üzerinde kümeleniyor' Turizm kenti Antalya'da bir süredir sahil ve Antalya Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden oldu.
9.04.2024 Gündem
Antalya'da denizde korkutan manzara: Kıyıya yakın sularda sürüler halinde
Antalya'da denizde korkutan manzara: Kıyıya yakın sularda sürüler halinde Antalya'da kıyıya yakın sularda yoğun görülen denizanaları, denize girenlere zor anlar yaşattı. Kulaç atarken önündeki denizanasını fark edenlerden biri kısa süreli panik yaşadı. Tedirgin olanların bazıları da yüzerek denizanasının bulunduğu bölgeden uzaklaşıp, kıyıda güneşlendi.
8.04.2024 Gündem
120 ünite kan aldı, hayatta kaldı! Mucize böyle gerçekleşti
120 ünite kan aldı, hayatta kaldı! Mucize böyle gerçekleşti Kemik iliğinin yeterli kan üretememesinden dolayı hastalığına Miyelodisplastik Sendrom (MDS) tanısı koyulan Sümmani Karakuş (51,) yaklaşık 2 yıllık süreçte verilen 120 ünite kanla ayakta kaldı. Ancak aldığı yoğun miktardaki kan başka sağlık sorunlarına yol açtı.
7.04.2024 Gündem
Sahilde tedirgin eden görüntü! Yüzlerce denizanası kıyıya vurdu
Sahilde tedirgin eden görüntü! Yüzlerce denizanası kıyıya vurdu Antalya’da denizde görülen ve paniğe neden olan yüzlerce denizanasından bir kısmı sahile vurdu.
6.04.2024 Gündem
Sakarya seçim sonuçları! Kazanan isim AK Parti adayı Yusuf Alemdar oldu
Sakarya seçim sonuçları! Kazanan isim AK Parti adayı Yusuf Alemdar oldu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Yusuf Alemdar seçildi. İlçelerde ise AK Parti 8, Yeniden Refah Partisi (YRP) 3, Büyük Birlik Partisi (BBP) 2, CHP, MHP ve İYİ Parti 1'er belediye başkanlığını kazandı.
1.04.2024 Gündem
Akdeniz'de ağları yırtan denizanaları: Bu bir uyarıdır
Akdeniz'de ağları yırtan denizanaları: Bu bir uyarıdır Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı" dedi.
30.03.2024 Gündem
Sürücü ehliyetsiz ve alkollüydü! Dilara'yı yatalak hale getirdi: Anneden yürek yakan isyan
Sürücü ehliyetsiz ve alkollüydü! Dilara'yı yatalak hale getirdi: Anneden yürek yakan isyan İzmir’de, motosikletteki Dilara Aldanoğlu'na (26) çarparak yatağa bağımlı hale gelmesine neden olan ehliyetsiz ve alkollü sürücü İsa Eyice'ye (28) 4,5 yıllık hapis cezası verilen karar, istinaf mahkemesine taşındı. Yasemin Aldanoğlu (48), "Kızım Dilara, 2 yıl 3 aydır yatağa mahkum. Hiçbir şekilde bizi tanımıyor. Sanığın ehliyetsiz trafiğe çıkışı, olası kasta girmeli. Ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istiyorum. Bu bir ilk olsun" dedi.
28.03.2024 Gündem
5 milyon sivrisineği doğaya saldı: Çoğaltarak bitireceğiz! Türkiye'de durum çok farklı
5 milyon sivrisineği doğaya saldı: Çoğaltarak bitireceğiz! Türkiye'de durum çok farklı Sinir bozucu kızarıklıklar, kaşıntılı tepecikler... Sivrisineğin soktuğu bölgeler bazen kaşınmakla da kalmayıp tüm vücuda yayılacak hastalıkların giriş kapısı da olabiliyor. Ancak öyle bir yer var ki bu küçük canlılarla mücadelede bambaşka bir yöntem uyguluyor: Haftada yaklaşık 5 milyon sivrisinek üretip doğaya salıyor. Peki ama neden? "Türkiye'de durum çok farklı" diyen Prof. Dr. Hüseyin Çetin'e sorduk.
28.03.2024 Yaşam
İkinci bahar üniversitesi! Tamamen ücretsiz
İkinci bahar üniversitesi! Tamamen ücretsiz Türkiye’de her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanıyor. Yaşlılara saygı denilince akla ilk olarak huzurevleri gibi kurumlar geliyor. Peki 60 yaş üzerine özel olarak açılmış ve tamamen ücretsiz olan “Tazelenme Üniversitesi”ni duydunuz mu?
24.03.2024 Eğitim
2 aylıkken teşhis konuldu! Minik İkra'nın annesinden yardım çağrısı
2 aylıkken teşhis konuldu! Minik İkra'nın annesinden yardım çağrısı Antalya’da 2 aylıkken Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi koyulan ve annesinden yarı uyumlu ilik nakledilen İkra Öner'in (2) vücudu, nakli reddetti. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren kızının her gün granülosit kana ihtiyacı olduğunu söyleyen Büşra Öner, “A pozitif granülosit kan arıyorum" dedi.
23.03.2024 Gündem
3 aylık Meva bebek yanarak can vermişti! Evde şoke eden ikinci yangın
3 aylık Meva bebek yanarak can vermişti! Evde şoke eden ikinci yangın Antalya’da 3 aylık Meva bebeğin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangının olduğu dairede bugün de yangın çıktı. Yangında evde kimsenin olmadığı öğrenilirken apartman sakinleri büyük panik yaşadı. Yan dairede kalan bir vatandaş ise yangını duyup olay yerine gelerek evdeki 3 kedisini dumandan etkilenmeden kurtardı.
22.03.2024 Gündem
1 ‘yaşlı’nın oyu 4 seçmeni etkiler
1 ‘yaşlı’nın oyu 4 seçmeni etkiler 65+ Yaşlı Hakları Derneği, yerel seçimler yaklaşırken adaylardan yaşlı dostu kentler inşa etmelerini istedi.
22.03.2024 Gündem
Evdeki yangında 3 aylık Meva öldü, annesi sinir krizi geçirdi
Evdeki yangında 3 aylık Meva öldü, annesi sinir krizi geçirdi Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 4 katlı binanın son katında çıkan yangında 3 aylık Meva Çalı, hayatını kaybetti. Acı haberi duyup sınav için gittiği okuldan dönen annesi Şeval Çalı, sinir krizi geçirdi.
20.03.2024 Haberler
Üniversitedeki sınavından döndü, hayatının en büyük acısını yaşadı!
Üniversitedeki sınavından döndü, hayatının en büyük acısını yaşadı! Antalya’da 3 aylık bebeğini uyutup ailesine emanet ettikten sonra üniversitedeki sınavına giden anne, evde çıkan yangında bebeğini kaybetti. Anne, gözyaşlarına boğulan aile yakınları ve komşuları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
20.03.2024 Gündem
Dilara'nın kabusu! Kaza sonrası hayatı karardı, yatağa bağımlı hale geldi
Dilara'nın kabusu! Kaza sonrası hayatı karardı, yatağa bağımlı hale geldi Dilara Aldanoğlu'nun (25) yatağa bağımlı hale gelmesine neden olan İsa Eyice'ye (27) verilen ceza belli oldu.
15.03.2024 Gündem
KKTC’de üniversite krizi büyüyor
KKTC’de üniversite krizi büyüyor Sahte diploma, yolsuzluk, kaçak kurumlar… ‘Üniversite adası’ KKTC’de büyük kriz var. Eğitimciler, üniversite sayısının kontrolsüzce artırılması, yeterli denetimlerin yapılmaması nedeniyle yaşananların şaşırtıcı olmadığı görüşünde.
13.03.2024 Eğitim
Göç yolundaki denizanaları çıyanların avı oldu
Göç yolundaki denizanaları çıyanların avı oldu Antalya Körfezi'nde sıklıkla görülen, kıyıya kadar yaklaştığı için tedirginliğe neden olan denizanaları, çıyanların saldırısına uğruyor. Deniz çıyanlarının denizanasını yediği anları görüntüleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bir denizanasının üzerinde 30 çıyan saydık. Şu anda çıyanların denizanalarına yoğun saldırısı var" dedi.
12.03.2024 Haberler
Lösemiyi yenip hemşire oldu! Merve şimdi kanserli çocuklara umut oluyor
Lösemiyi yenip hemşire oldu! Merve şimdi kanserli çocuklara umut oluyor Antalya’da 14 yaşında yakalandığı lösemiyi 2 yılda yenen Merve Yıldırım (34), Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'ni bitirip, tedavi gördüğü klinikte hemşire olarak çalışmaya başladı.
11.03.2024 Gündem
Akdeniz Üniversitesi'nde YÖK Başkanı Özvar başkanlığında toplantı
Akdeniz Üniversitesi'nde YÖK Başkanı Özvar başkanlığında toplantı Akdeniz Üniversitesi'nde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında bölge üniversite rektörleri ile toplantı gerçekleştirildi.
1.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Ömer Özkan: Beyin nakli yüzyıllardır insanların aklında
Prof. Dr. Ömer Özkan: Beyin nakli yüzyıllardır insanların aklında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, "İnsan ömründe şimdilerde 80- 85'lerden bahsediyoruz. Ölümsüzlük denilen kavramda 30'lardan 80'e geldiysek belki 100'e de uzayacak. Felç hastalarını iyileştirdiğimiz zaman bilin ki kafa nakli de mümkün olabilecek" açıklamasında bulundu.
23.02.2024 Gündem
'Gençler artık üniversite 4’üncü sınıfta işini buluyor'
'Gençler artık üniversite 4’üncü sınıfta işini buluyor' Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, "Avrupa’da mezun olan bir kişi, 31 başvuru sonunda iş sahibi olurken Türkiye’de bu durum 11. Gençler artık üniversite 4’üncü sınıfta işini buluyor" şeklinde konuştu.
23.02.2024 Gündem
Azra'yı hayattan koparan katilin avukatı 'dolandırıcı' çıktı
Azra'yı hayattan koparan katilin avukatı 'dolandırıcı' çıktı Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu (21) öldürüp, cesedini 13 parçaya ayıran ve gönderildiği cezaevinde ölen Mustafa Murat Ayhan'ın avukatı Mehmet Ali Başaslan, 'dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklandı. Avukat Başaslan’ın, dosyaya bakan hakim ve savcılarla görüşüp, erken tahliyesini sağlayabileceği yönünde tutuklu yakınından 495 bin TL aldığı ileri sürüldü.
21.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Akdeniz Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.