Akıllı lens ameliyatı kimlere uygulanır, kimlere uygulanmaz?
Akıllı lens ameliyatı kimlere uygulanır, kimlere uygulanmaz? Cerrahi bir operasyon ile göz içine yerleştirilen 'akıllı lens' adıyla bilinen mercekler hakkında merak edilen pek çok şey var. "50 yaş üstü katarakt gelişmiş hastaların yanı sıra gençlerde yakın ve uzak gözlük bağımlılığından kurtulmak isteyenler ve görme sorunları yaşayanlar için kalıcı bir çözüm" diyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özsütçü, göz ameliyatı olmadan önce akıllı mercekler ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı
26.04.2021 Genel Sağlık
Akıllı Lens Nedir? Göz İçi Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır, Riskli Midir?
Akıllı Lens Nedir? Göz İçi Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır, Riskli Midir? Katarakt hastalarının tedavisinde önceden doğal lens çıkarılarak yakını ya da uzağı net görebilmesi için tasarlanan tek odaklı lenslerden birisi kullanılıyordu. Ama bu durumda hastanın gözlük kullanması zorunlu bir hal alıyordu. Günümüzde çok odaklı lenslerin kullanılması, görüş bozukluklarını düzeltmeye yarayarak görüşü olabildiğince doğal bir hale getiriyor. Akıllı lens nedir? İşte, tüm detaylar.
13.03.2021 Sağlık
Akıllı lens ameliyatları mercek altında!
Akıllı lens ameliyatları mercek altında! Son yıllarda yakın gözlüğünden kurtulmak için sıkça uygulanan Akıllı Lens Ameliyatları ile ilgili merak ettiğimiz soruları A. Üniversitesi Göz Hastalıkları AD Başkanı Prof. Dr. Banu Coşar cevapladı.
5.09.2019 Genel Sağlık
Diyabeti anlık olarak ölçebilecek akıllı lens geliştirildi
Diyabeti anlık olarak ölçebilecek akıllı lens geliştirildi ABD’de Oregon Eyalet Üniversitesi’nde kimya mühendisi olan Gregory Herman’ın başında olduğu ekip, kan değerlerini özellikle kandaki glikoz seviyesini ölçebilen akıllı bir lens geliştirdi.
12.04.2017 Teknoloji
Telefonunuzu Fotoğraf Makinesine Dönüştürün!
Telefonunuzu Fotoğraf Makinesine Dönüştürün! Sony’nin Xperia ailesine üye akıllı telefonları için geliştirilen ILCE-QX1 ve QX30 akıllı lensleri, IFA 2014’de tanıtıldı! Cep telefonunuzu profesyonel bir fotoğraf makinesine dönüştürmeye hazır mısınız?
5.09.2014 Teknoloji