Buz küplerinin şaşırtan yararı! Sonuçlarına inanamayacaksınız
Buz küplerinin şaşırtan yararı! Sonuçlarına inanamayacaksınız Cilt iltihabını, kızarıklığı ve kaşıntıyı gidermenin en iyi yollarından biri, o bölgeye bir buz uygulamaktır. Aynı zamanda kan dolaşımını iyileştirir, gözeneklerinizi küçültür ve cildinizin parlamasını sağlar.
7.02.2024 Cilt Bakımı
Birkaç damlası yeterli! Stres ve uykusuzluğa birebir etki eden formül
Birkaç damlası yeterli! Stres ve uykusuzluğa birebir etki eden formül Bir esansiyel yağın, birkaç damlasının sizi stresten arındırma yeteneğine sahip olduğunu veya cildinizin sağlığını artırıp, saçlarınızı uzattığını söylesek ne dersiniz? Sedir ağacı yağının sağlığımız için pek çok faydası bulunuyor. İşte onlardan bazıları.
24.01.2024 Cilt Bakımı
Yüzünüzü çok sık temizlemeyin! Bu hatalar akneleri tetikliyor
Yüzünüzü çok sık temizlemeyin! Bu hatalar akneleri tetikliyor Halk arasında kullanılan adıyla 'ergenlik sivilcesi' ya da diğer bir deyişle akne çok yaygın görülüyor. Yapılan araştırmalar da aknenin hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen hastalıklar arasında ilk sıralarda olduğunu ortaya koyuyor. Peki akne tedavisinde nelere dikkat edilmeli? İşte uzman görüşüyle akne tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler.
3.12.2023 Genel Sağlık
Sivilcesiz bir cilt için basit ipuçları! Yüzünüzü günde 2 kez böyle temizleyin
Sivilcesiz bir cilt için basit ipuçları! Yüzünüzü günde 2 kez böyle temizleyin Sivilceye yatkın bir cildiniz varsa yapmanız gereken bazı cilt bakım rutinleri olduğunu unutmayın. Stres, beslenme düzeni ve terleme sivilcelerinizin artmasına sebep olabilir. Birkaç basit ipucu ile bu sivilceli görünümünüzden kurtulabilirsiniz.
13.11.2023 Cilt Bakımı
Pratik tarif: Ev yapımı sivilce tedavisi
Pratik tarif: Ev yapımı sivilce tedavisi Bazen cildinizi temiz tutmak için elinizden gelenin en iyisini yapsanız bile sivilce kaçınılmazdır. Bu ev yapımı sivilce tedavisi ani gelişen sivilceler üzerinde hızlıca çalışarak size yardım edecek! İşte birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz ev yapımı sivilce tedavisi... PEMBENAR ÖZEL
18.08.2021 Cilt Bakımı
Tedavi edilmeyen akneler iz ve lekelere neden olabilir
Tedavi edilmeyen akneler iz ve lekelere neden olabilir Deri içerisinde, özellikle yüz-boyun bölgesi başta olmakla birlikte saçlı deri, omuzlar, sırt, göğüs ve kalçalarda binlerce minik yağ bezesi bulunur. Aşırı çalışan yağ bezleri deriyi gereksiz yere fazla yağlandırır. Üretilen yağlar, yağ bezi kanalının içinde katılaşarak tıkaç oluşturur. Tıkacın gerisinde biriken hücre kalıntıları ve yağlar, bakterilerin eklenmesi ile kırmızı, hassas, sert ve iltihaplı şişliklere dönüşür. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ahmet Öztürk, akne ve akne tedavileri hakkında bilgi verdi.
9.07.2021 Cilt Bakımı
C vitamini sivilceleri tedavi ediyor mu?
C vitamini sivilceleri tedavi ediyor mu? Akne olarak da bilinen akne vulgaris, sivilce ve yağlı cilde neden olan bir cilt hastalığıdır. Birçok insan sivilceleri hafifletmek için topikal kremler, ilaçlar, yiyecekler ve takviyeler kullanır. C vitamini de sıklıkla akne tedavi yöntemlerinde tercih ediliyor. Peki, C vitamininin topikal uygulaması akne tedavisinde başarılı bir sonuç yaratıyor mu?
25.06.2020 Cilt Bakımı
Sivilce tedavisi için çay ağacı yağı işe yarar mı?
Sivilce tedavisi için çay ağacı yağı işe yarar mı? Cilt bakım dünyasında sivilce için çeşitli tedaviler olsa da, akne ve sivilce tedavisi için doğal bir çözüm olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Akneye meyilli ciltlerde uçucu yağların kullanılması yeni bir fikir değildir, ancak gerçekte hangi yağların işe yaradığı konusunda tartışmalar devam ediyor. Çay ağacı yağının akne tedavisi rutininize katmaya değer olup olmadığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
18.06.2020 Güzellik
Salisilik Asit ve Benzoil Peroksit: Akne tedavisi için hangisini kullanmalısınız?
Salisilik Asit ve Benzoil Peroksit: Akne tedavisi için hangisini kullanmalısınız? Akne tedavileri söz konusu olduğunda, en kötü sivilceleri bile yok etmek için en iyi şekilde çalışan iki spesifik bileşen vardır: salisilik asit ve benzoil peroksit. Her ikisi de akne oluşturan kire ve bakterilere saldırır, ancak benzerliklerin bittiği yer burasıdır. İşte detaylar...
16.06.2020 Cilt Bakımı
Sivilcelerden kurtulmak için mutlaka yapın!
Sivilcelerden kurtulmak için mutlaka yapın! Halk arasında 'ergenlik sivilcesi' olarak bilinen akne, ergenlik döneminde en sık görülen deri hastalıklarından biri. Akneye çoğunlukla genetik etkenler neden olsa da kişisel ve çevresel faktörler de zemin hazırlayabiliyor. Ancak bazı basit önlemlerle akneden korunmak mümkün! "Akneden nasıl kurtulurum?" diyorsanız Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof.Dr. Sedat Akdeniz'e kulak verin
11.12.2019 Sağlık
Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!
Popüler sivilce ilacı öldürüyordu! 24 yaşındaki kadın ergenliğinden beri kurtulmaya çalıştığı sivilcelerinden popüler ilaçla kurtuldu ancak ilacın yan etkileri hayatından ediyordu.
15.05.2017 Cilt Bakımı
Sivilcelerinden vegan diyetiyle kurtuldu
Sivilcelerinden vegan diyetiyle kurtuldu 23 yaşındaki Brian Turner, şiddetli akne probleminden kurtulmak için her yolu denedikten sonra sürpriz bir çare buldu.
23.09.2016 Cilt Bakımı
Sivilcelerden nasıl kurtulurum?
Sivilcelerden nasıl kurtulurum? Toplumun yüzde 80’ninin hayatının bir dönemini etkileyen akne yani sivilce, tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.
6.07.2015 Cilt Bakımı
Akne tedavisinde yeni yöntem
Akne tedavisinde yeni yöntem Akne tedavisinde geliştirilen üç yeni etken madde, antibiyotik kullanmaksızın sorunun ortadan kalkmasını sağlıyor.
8.04.2014 Cilt Bakımı
Akneyle savaşan 9 yiyecek!
Akneyle savaşan 9 yiyecek! Akne, iki cinsin de başının belası olabilen ve özgüveni sınırlayan bir cilt problemidir. Uzmanlar yediklerimizin de akneyle savaşta önemli olduğunu vurguluyor. İşte akneyle savaştaki yardımcılarınız…
2.03.2014 Cilt Bakımı