Prof. Dr. Arık: Meke Gölü'nü artık göl olarak nitelendirmek oldukça güç
Prof. Dr. Arık: Meke Gölü'nü artık göl olarak nitelendirmek oldukça güç Konya'nın  Karapınar ilçesinde tamamen kuruyan Meke Gölü'nün kuraklık sorunu için, son aylarda artan yağış oranı da yeterli olmadı.
13.06.2023 Gündem
Tamamen kuruyan Akşehir Gölü'nün tabanında su bulundu
Tamamen kuruyan Akşehir Gölü'nün tabanında su bulundu Kurak geçen yaz mevsiminin ardından tamamen kuruyan Akşehir Gölü'nde taban 2 metre kazıldığında su bulunduğu belirlendi.
23.10.2021 Haberler
Tamamen kuruyan Akşehir Gölü'nün tabanında su bulundu
Tamamen kuruyan Akşehir Gölü'nün tabanında su bulundu Kurak geçen yaz mevsiminin ardından tamamen kuruyan Akşehir Gölü'nde taban 2 metre kazıldığında su bulunduğu belirlendi.
23.10.2021 Gündem
Kuruyan Akşehir Gölü üzerinde otomobille uçtan uca geziliyor!
Kuruyan Akşehir Gölü üzerinde otomobille uçtan uca geziliyor! Konya’da Akşehir Gölü, bilinçsiz tarımsal sulama ve küresel iklim değişikliği nedeniyle tamamen kurudu. Kuruyan gölde otomobille uçtan uca gezilebilirken, köylülerin bazıları büyükbaş hayvanlarını otlatıyor. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar "Şu an bizler Konya Gölü üzerinde evlerimizi yapıp oturmaktayız. Bugün Akşehir Gölü için de düşünmemiz mümkün olacaktır" dedi.
5.09.2021 Haberler
Kuruyan Akşehir Gölü'nün ortasında araçla gezilebiliyor! 'Bize veda eder durumda'
Kuruyan Akşehir Gölü'nün ortasında araçla gezilebiliyor! 'Bize veda eder durumda' Konya’da Akşehir Gölü, bilinçsiz tarımsal sulama ve küresel iklim değişikliği nedeniyle tamamen kurudu. Kuruyan gölde otomobille uçtan uca gezilebilirken, köylülerin bazıları büyükbaş hayvanlarını otlatıyor. Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar "Şu an bizler Konya Gölü üzerinde evlerimizi yapıp oturmaktayız. Bugün Akşehir Gölü için de düşünmemiz mümkün olacaktır" dedi.
5.09.2021 Gündem
Akşehir Gölü Afyohkarahisar İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi
Akşehir Gölü Afyohkarahisar İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi   Türkiye'de bulunan göller ve doğal güzellikler dünyaca ünlü göllerdendir. Ülkemizin en güzel gölleri arasında yer alan Akşehir gölü, saklı güzelliği ile bilinir. Bundan dolayı Akşehir gölü ve çevresine oldukça fazla ziyaretçi gelmektedir. Akşehir gölü ihtişamlı bir güzelliğe sahiptir. Özellikle kampçılar için de kamp alanı var mı şeklinde soruların doğuş noktasıdır. Akşehir gölü gezilip görülmesi gereken ve bulunduğu ilin gezilecek yerler arasında bulunan bir göldür. Göle geldikten sonra benzersiz bir deneyim yaşayacağınızdan emin olmakla beraber, bu göl internette en çok araştırılan ve tercih edilen göllerden bir tanesi olmuştur. Peki, Akşehir gölü nerededir? Akşehir gölüne nasıl ulaşılabilir? Akşehir gölünün özellikleri nelerdir? Akşehir gölü nasıl oluşmuştur? Akşehir gölünü gözler önüne seren detayları nelerdir? İşte Akşehir gölü ile ilgili bütün her şey.
24.09.2020 Tatil
Akşehir Gölü Afyohkarahisar İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi
Akşehir Gölü Afyohkarahisar İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi Afyohkarahisar'ın ve ülkemizin en önemli göllerinden biri olan Akşehir Gölü ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Hakkında oldukça arama yapılan Akşehir Gölü'nün özellikleri, oluşumu ve tarihçesini içeriğimizde bulabilirsiniz...
24.09.2020 Tatil