Hangi laikler?
Hangi laikler? Hangi laikler?
5.06.1997 Yazarlar
Mersin'de keşfetti, ismi verildi: Fritillaria Nevzatcaglari
Mersin'de keşfetti, ismi verildi: Fritillaria Nevzatcaglari Mersin'de coğrafya öğretmeni Nevzat Çağlar, Anamur ilçesi Evcialanı Yaylası'nda 1750 metre yükseklikte yeni bir ters lale türü keşfetti. ‘Fritillaria Nevzatcaglari’ ismi verilen bitki türü dergide yayımlanarak bilim dünyasına tanıtıldı.
25.01.2024 Gündem
'C Takımı' teaser'ına 20 milyon izlenme!
'C Takımı' teaser'ına 20 milyon izlenme! 16 Şubat'ta vizyona gireceği duyurulan ve 2024 yılının en iddialı filmlerinden biri olan 'C Takımı’nın teaser'ı sosyal medyada filmin vizyona girmesine haftalar varken 20 milyon izlendi.
13.01.2024 Kültür Sanat
Ç ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Ç Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Ç ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Ç Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duygularından birisi de hiç şüphesiz evlat sahibi olmak. Ancak bebek bekleyen çiftlerin sorumluluk duygusu da artıyor. Anne ve baba adayları bebeklerinin cinsiyetini öğrendikten sonra verecekleri isim konusunda seçici oluyorlar. Kız bebekleri için kulağa hoş gelen, anlamları güzel olan ve modern isimleri tercih ediyorlar. Kız bebek isimleri ve anlamları konusunda detaylı bir incelemeye giren çiftler duyulmamış, nadir bulunan ve keşfedilmemiş isimleri vermek istiyorlar. Ç harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “Ç ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
5.01.2024 Bebek
2023'e damga vuranlar
2023'e damga vuranlar Evlenenler, boşananlar, sürpriz birliktelikler, sonu hapishanede biten ‘fenomen hayatlar’, polemikler ve kaybettiklerimiz...
27.12.2023 Cadde
Yalanlar kimseyi mutlu etmez
Yalanlar kimseyi mutlu etmez Nermin Yıldırım’ın “Bavula Sığmayan’’ adlı öykü kitabından uyarladığı, Melisa Sözen, Ülkü Duru ve Müfit Kayacan’ın oynadığı ve Hakan Emre Ünal’ın yönettiği “Aile Yalanları” önceki gün seyirciyle buluştu. 
22.12.2023 Kültür Sanat
Enkazdan annesinin cesedi çıkmıştı! 'Küçücük bir delikten önce Öykü'yü sonra babasını aldık'
Enkazdan annesinin cesedi çıkmıştı! 'Küçücük bir delikten önce Öykü'yü sonra babasını aldık' Hatay'daki depremin 2. günü göçük altındaki annesinin cansız bedeninin ardından 5 saatlik uğraş sonucu babası ile kurtarılan 4 yaşındaki Öykü'nün yaşama tutunmasını sağlayan Denizlili gönüllü ekip, aylar sonra yaşadıklarını anlattı.
24.10.2023 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Icardi mi, Dzeko mu, Aboubakar mı? Attila Gökçe seçimini yaptı
Icardi mi, Dzeko mu, Aboubakar mı? Attila Gökçe seçimini yaptı Trendyol Süper Lig'de bu sezon golcüler arasında büyük bir rekabet yaşanacak. Galatasaray'ın ünlü yıldızı Mauro Icardi, Fenerbahçe'nin usta golcüsü Edin Dzeko ve Beşiktaş'ın formda forveti Vincent Aboubakar 'krallık' için yarışacak. Attila Gökçe bu haftaki köşesinde üç golcüyü değerlendirip tercihini yaptı. İşte Gökçe'nin "Üçünden biri... Hangisi?" başlıklı yazısı...
30.08.2023 Süper Lig
İstanbullu cimnastikçiler 5 ödül aldı
İstanbullu cimnastikçiler 5 ödül aldı Uluslararası Estetik Grup Cimnastik Federasyonu tarafından Bulgaristan’ın Burgas kentinde düzenlenen Balkan Oyunları’na İstanbullu cimnastikçiler damga vurdu. 8 farklı ülkeden 62 takımın katıldığı yarışmada, İstanbul Şavkar Cimnastik Kulübü sporcuları, rakiplerini geride bırakarak 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.
12.07.2023 Diğer
Memleket, tüm seçim bölgelerinde aday gösterdi
Memleket, tüm seçim bölgelerinde aday gösterdi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşen Memleket Partisi, Yüksek Seçim Kurulu’na 81 il ve 87 seçim bölgesinin tamamı için aday listesi sundu.
10.04.2023 Gündem
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Atölyede kutlama Ulusal ve uluslararası alanda yarattığı çeyrek asırlık mücevher markasıyla Semra Ecer, tasarımlarıyla isminden bahsettiryor...
15.12.2022 Cadde
Yaralarımız peşimizi hiç bırakmıyor
Yaralarımız peşimizi hiç bırakmıyor Nermin Yıldırım, “Bavula Sığmayan”da çok tanıdık, bildik, hepimizde olan yaraları anlatıyor. Nasıl açıldıklarını, nelere mâl olduklarını gösteriyor. Buruk öyküler anlatıyor ama yanına hep umudu da yoldaş ediyor.
11.12.2022 Kültür Sanat
‘Onlar artık Türkiye’nin evladı’
‘Onlar artık Türkiye’nin evladı’ Bartın’da 41 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciası 52 çocuğu babasız bıraktı. İşçilerin büyük çoğunluğu gençti ve henüz yeni baba olmuştu. Cenaze törenlerindeki minik bebekler tüm Türkiye’nin acısını katlarken, geride kalan çocukların geleceği için tüm Türkiye seferberlik başlattı.
18.10.2022 Gündem
Yan yana yaşayıp yan yana öldüler! 'Ustabaşı yoktu' iddiası
Yan yana yaşayıp yan yana öldüler! 'Ustabaşı yoktu' iddiası Bartın, Amasra’da maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren işçiler son yolculuğuna uğurlanıyor. Patlamada yan yana ölen 3 çocukluk arkadaşı yan yana toprağa verildi. Patlamanın olduğu kottaki bölüm tamamen kapatılırken, kömür üretimine de ara verildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olayı soruşturan savcı sayısının 5’e çıkarıldığını bildirdi.
17.10.2022 Gündem
KADERİMİN OYUNU OYUNCULARI kim, hangi gün yayımlanıyor? Kaderimin Oyunu dizisi konusu nedir, nerede çekiliyor?
KADERİMİN OYUNU OYUNCULARI kim, hangi gün yayımlanıyor? Kaderimin Oyunu dizisi konusu nedir, nerede çekiliyor? Kaderimin Oyunu dizisi her hafta cuma akşamları yeni bölümleri ile diziseverlerin beğenisine sunuluyor. Dizinin başrollerinde ise Öykü Karayel, Akın Akınözü, Sarp Apak gibi isimler bulunuyor. Seyirci ise ''Kaderimin Oyunu hangi gün, oyuncu kadrosunda kimler var?'' sorularına yanıt arıyor.
13.05.2022 Cadde
Kaderimin Oyunu OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ: Kaderimin Oyunu dizisi nerede çekiliyor?
Kaderimin Oyunu OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ: Kaderimin Oyunu dizisi nerede çekiliyor? Kaderimin Oyunu dizisi kısa bir süre önce yayın hayatına başladı. Emre Kabakuşak'ın yönetmenliğini gerçekleştirdiği dizinin senaryosunu ise Gül Abus Semerci kaleme alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda birçok isim yer alıyor. Peki Kaderimin Oyunu oyuncuları kimler, nerede çekiliyor?
17.12.2021 Cadde
Kaderimin Oyunu oyuncuları ve karakterleri: Kaderimin Oyunu dizisi nerede çekiliyor, konusu nedir, oyuncu kadrosunda kimler var?
Kaderimin Oyunu oyuncuları ve karakterleri: Kaderimin Oyunu dizisi nerede çekiliyor, konusu nedir, oyuncu kadrosunda kimler var? Kaderimin Oyunu dizisi ilk bölümü ile bu akşam izleyicilerle buluşacak. Oyuncu kadrosu ile dikkat çeken yapımın yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak yer alıyor. Gül Abus Semerci ise dizinin senaryosunu yazıyor. Yayın hayatına yeni başlayacak olan Kaderimin Oyunu dizisinin oyuncuları ve konusu ise araştırılıyor. Peki Kaderimin Oyunu oyuncuları kimler ve konusu nedir?
13.12.2021 Cadde
Yazar daha mı iyi yazar?
Yazar daha mı iyi yazar? Sayfalardan kanatlanıp TV ekranında hayat bulan hikâyeler dizilere hep güç kattı bazı dizilerse gücünü senaryo ekibindeki önemli yazarlardan aldı. Bu yazarlar arasında dünden bugüne pek çok isim var. Kimler mi? İşte o isimler!
10.10.2021 Kültür Sanat
Görkemli gecede anlamlı mesajlar
Görkemli gecede anlamlı mesajlar 25. Altın Objektif Ödülleri’ne katılan ünlü isimler, verdikleri anlamlı mesajlarla geceye damga vurdu
29.09.2021 Cadde
Edebiyat ödüllerinde kadının adı var…
Edebiyat ödüllerinde kadının adı var… Sait Faik, Tanpınar, Fakir Baykurt ve Duygu Asena gibi önemli yazarların anısına düzenlenen edebiyat ödüllerine bu yıl kadın yazarlar damga vurdu
13.06.2021 Kültür Sanat
Bir Başkadır dizisinin oyuncuları kimler? Bir Başkadır dizisinin konusu nedir?
Bir Başkadır dizisinin oyuncuları kimler? Bir Başkadır dizisinin konusu nedir? Bir Başkadır dizisi hakkında meraklı arayış devam ediyor. Dizinin oyuncu kadrosu ve işlenen konu oldukça büyük ilgi görüyor. İnternet dizisi olan ve Netflix'de yayınlanan Bir Başkadır dizisinin oyuncuları, karakterlerin kim olduğu ve konusu haberimizde...
17.11.2020 Cadde
Eksibir’de sanat buluşması
Eksibir’de sanat buluşması Eren Şenkardeş, Lalin Mercan ve Hilal Can tarafından kurulan, Eksibir, Beyoğlu’ndaki mekânında üç günlük etkinlik dizisine ev sahipliği yapıyor.
29.08.2020 Kültür Sanat
Şehitler uğurlandı
Şehitler uğurlandı Van’da insanlı keşif uçağının düşmesi sonucu şehit olan 7 emniyet mensubu ile Siirt’te çatışmada şehit olan özel harekât polisi dün törenlerin ardından toprağa verildi
18.07.2020 Siyaset
12 yıl sonra yeniden! Alex de Souza'nın paylaştığı isim konuştu
12 yıl sonra yeniden! Alex de Souza'nın paylaştığı isim konuştu Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza'nın ayaklarından alınan silikon kalıp ile yürüyen yazar ve arkeolog Murat Dural, milliyet.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu. Alex'in Instagram hesabından yaptığı paylaşıma değinen Dural, "Sağ olsun arayı çok açmaz, muhakkak hem hatırımı sorar hem de böyle güzel anıları kendi sosyal medyasından yad eder" dedi.
22.02.2022 Süper Lig