Ala

Ala

Son dakika ala haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ala gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ala haber sayfamızda...

Ala

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.936 ala haberi bulunmuştur.
Trafik polisinin dikkati, fenalaşan sürücünün kaza yapmasını önledi
Trafik polisinin dikkati, fenalaşan sürücünün kaza yapmasını önledi Karaman'da dolmuşuyla seyir halindeyken fenalaşan sürücü, uygulama yapan trafik polisinin dikkati sayesinde kaza yapmaktan son anda kurtuldu. O anlar ise kameraya yansıdı.
16.04.2024 Haberler
Naci Görür: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Naci Görür: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir. Zaman, İstanbul'u depreme hazırlama zamanıdır. Bütün gücümüzle; hükümetle, yerel yönetimle, bilim dünyasıyla; İstanbul'u, Marmara Bölgesi'ni deprem dirençli hale getirmek yolunda gayret sarf etmeliyiz. Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
16.04.2024 Haberler
Naci Görür: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Naci Görür: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür; "İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir. Zaman, İstanbul'u depreme hazırlama zamanıdır. Bütün gücümüzle; hükümetle, yerel yönetimle, bilim dünyasıyla; İstanbul'u, Marmara Bölgesi'ni deprem dirençli hale getirmek yolunda gayret sarf etmeliyiz. Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
16.04.2024 Gündem
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri İslam dünyası için en kutsal gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesinin hangi güne denk geldiği ise merak konusu. Peki Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi namazı, duası, tesbihleri ve zikirleri nelerdir? 2024 Kadir Gecesi tarihine dair detaylar.
4.04.2024 Bilgi Rehberi
Tevessül Duası Nedir, Nasıl Okunur? Tevessül Duası Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı ve Faziletleri
Tevessül Duası Nedir, Nasıl Okunur? Tevessül Duası Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı ve Faziletleri Tevessül duası genelde dilek ve istekler için edilen duadır. Tüm Müslümanların sıkıntılarından arınmak için başvurduğu yolların başında gelir. Tevessül duası ile her daim sıkıntıdan kurtulmak ve Allah'ın rahmetine kavuşmak mümkündür. Bu duanın kısa süre içerisinde tesir ettiğine dair inanış da yaygındır. Bu yüzden Tevessül duası nedir ve nasıl okunur gibi soruları sizler için derledik
4.04.2024 Dini Bilgiler
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Mümtehine suresi, Kur’an-ı Kerim’in 60. suresidir. Sure toplam 13 ayetten oluşmaktadır. Mümtehine suresi tamamının Medine’de indirildiğine inanılır. Mushaftaki sırada altmışıncı, iniş sırasına göre doksan birinci suredir. Mümtehine suresi, Haşr suresinden sonra, Saf suresinden önce gelmektedir.
4.04.2024 Sureler
Mearic Suresi Oku: Mearic Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Mearic Suresi Oku: Mearic Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mearic suresi, Kur’an-ı Kerim’in 70. suresidir. Sure toplam 44 ayetten oluşmaktadır. Mearic suresinin Mekke döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Mearic suresi, Hakka suresinden sonra, Nuh suresinden önce gelmektedir. Surenin 3.ayetinde geçen “el- mearic” kelimesi surenin adını vermiştir. “Arece” kökünden gelen kelime yükselme basamakları anlamı da taşımaktadır. Mearic, yükselme dereceleri, yükseklik, merdivenler ve çıkılan yer anlamlarına gelmektedir. Mushaftaki sıralamada yetmişinci, iniş sırasına göre yetmiş dokuzuncu suredir. Mearic suresini zikreden kişiler için fazileti ise kıyamete dair korkularından uzaklaşacağına inanılır. Mearic Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Talak Suresi Oku: Talak Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 65. Sırasında Talak Suresi’ne yer verilmektedir. Toplamda 12 ayetten oluşan bu surenin ismi “boşanma” manası taşımaktadır. Sure içerisinde de boşanma ile alakalı konulara ve nafaka detaylarına yer verilmektedir.
4.04.2024 Sureler
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Sad suresi, Kur’an-ı Kerim’in 38. suresidir. Sure toplam 88 ayetten oluşur. Sad suresi Mekke’de inmiştir. Mushaftaki sıralamada otuz sekizinci, iniş sırasına göre de otuz sekizinci olmaktadır. Sure adını 1. ayetteki “Sad” harfinden almıştır. Surede Hz. Davud’un kıssalarına yer verildiğinden dolayı Davud suresi olarak da bilinmektedir. Sad Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Furkan suresi, Kur’an-ı Kerim’in 25.suresidir. Sure toplam 77 ayetten oluşmaktadır.
4.04.2024 Sureler
Cin Suresi Okunuşu ve Anlamı: Cin Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Cin Suresi Okunuşu ve Anlamı: Cin Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Cin Suresi, içeriği bakımından Kur’an-ı Kerim’de yer alan diğer surelerden oldukça farklılık göstermektedir. Bu bağlamda sure içerisinde genellikle cin kabilesinden bahsedilmektedir. Surenin ismi de bu içeriğinden gelmektedir. Cin Suresi, Mekke devrinde; Araf Suresi ile Yasin Suresi’nin arasında tebliğ olunmuştur. Kur’an-ı Kerim’de 72. sırada bulunan Cin Suresi toplamda 28 ayet-i kerimeden meydana gelmektedir. Her türlü manevi rahatsızlığa ve düşmanlığa karşı, nazar ve şeytanın şerrinden korunmak için Cin Suresi’nin okunması tavsiye edilmektedir. Bu bağlamda Cin Suresi oldukça faziletli bir kelam olarak bilinmektedir. Cin Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Hilye-i Şerif Duası Nedir? Hilye-i Şerif Okunuşu, Türkçe Anlamı, Faziletleri Nelerdir?
Hilye-i Şerif Duası Nedir? Hilye-i Şerif Okunuşu, Türkçe Anlamı, Faziletleri Nelerdir? Hilye-i Şerif, Hz. Muhammed'in (SAV)fiziki halinin tasvir edilmiş halidir. Peygamberin, ağır bir hastalık geçirdiği dönemde kızının ağlayarak "senin gül yüzünü bir daha nasıl göreceğiz" demesi üzerine Hz. Ali'ye (ra) yazdırdığı kelimelerden oluşan resimdir. Hilye-i Şerif'i okuduktan sonra ardından salavatı şerife okunuyor. Hilye-i Şerif'in ne anlama geldiğini, duasını detayları ile derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl?
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl? İslam alemi için farz kılınan ibadetlerden birisi de namazdır. Namaz İslam'ın en önemli ibadetlerindendir. 5 vakit kılınır. Bunlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı şeklindedir. Tekbir, kıyam, rükü, secde ve selam gibi kısımlardan oluşan namaz İslam'ın 5 şartından biridir. Namaz ibadetini yerine getirmek isteyenler namaz sureleri ve namaz kılınışı hakkında bilgi sahibi edinmek ister. Her vakit namazın rekatları farklıdır. Sabah namazı . Sabah namazı, 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat, yatsı namazı 13 rekattır. Namaz nasıl kılınır? 5 vakit namaz kılınışı ve rekatları...
4.04.2024 Gündem
Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Saff Suresi Oku: Saff Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Saff Suresi, Hz. Muhammed’in uyumadan önce okuduğu dualar arasında yer almaktadır. Bu sebeple de Müslümanlar tarafından sık sık okunmaktadır. Saff Suresi Medine devrinde indirilmiştir ve Kur’an’ın 61. sırasında yer almaktadır.
4.04.2024 Sureler
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 99 ayetten oluşan Hicr suresi, Kur’an-ı Kerim’in 15. suresidir. Surenin geneli Mekke’de inmiştir. Yalnızca surenin 87.ayeti Medine’de inmiştir. Sure adını 80. ayette geçen Hicr kelimesinden almıştır. Hicr Medine’nin kuzeyinde eski dönemde Semud kavmi'nin yaşadığı yerin adıdır. Okuması oldukça faziletli surelerdendir. Hicr Suresinde Allah'ın varlığından, birliğinden ve peygamberlerden söz edilmektedir. Hicr Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali Necm suresi, Kur’an-ı Kerim’in 53. suresidir. Sure toplam 62 ayetten oluşur.
4.04.2024 Sureler
Hizbul Bahr Duası Türkçe Okunuşu ve Arapça Yazılışı
Hizbul Bahr Duası Türkçe Okunuşu ve Arapça Yazılışı Kişilerin hayat içerisinde ettiği her duanın farklı anlamı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra her derdin, sıkıntının, dileğinde farklı bir kendisine ait, özel duası vardır. Bu dualar o kadar çok fazla ki tek bir sıkıntı için kişilerin edebileceği birçok dua bulunmaktadır. Hizbul Bahr duası nedir? Hizbul Bahr duasının Türkçe okunuşu ve Arapça yazılışı nasıldır? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik
4.04.2024 Dini Bilgiler
Namazdan Sonra Okunacak Dualar Nelerdir? Namazdan Sonra Okunması Gereken Dualar ve Türkçe Anlamları
Namazdan Sonra Okunacak Dualar Nelerdir? Namazdan Sonra Okunması Gereken Dualar ve Türkçe Anlamları İslam dinine göre namaz kılmak her Müslümanın üzerine vazife olan görevler arasında bulunur. Namazdan sonra dua etmek ve Tesbihat yapmak ise Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)’in sünnetleri arasında yer alır. Yapılabilecek birçok tesbihat türe bulunurken bunlardan en çok bilineni Hz. Peygamber (a.s.v.)’in yapmış olduğudur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 83. suresi olan Mutaffifin; Ankebut Suresi’nden sonra, Bakara Suresi’nden de önce Mekke’de indirilmiştir. Cebrail tarafından Hz. Muhammed’e tebliğ edilen bu surenin adı “el- mutaffifin” teriminden gelmektedir. Buna göre Mutaffifin, “ölçüde ya da tartıda hata ve hile yapan kişi” manası taşımaktadır. Bu sure, Mekke’de tebliğ edilen son sure; Medine’de tebliğ edilen ilk sure olma özelliğine sahiptir. Yani, Mutaffifin Suresi’nin ayetlerinin bir kısmı Mekke döneminde bir kısmı da Medine döneminde indirilmiştir.
4.04.2024 Sureler
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası
Moskova'da terör saldırısı! Kurtulmuş: Başka bir senaryonun parçası Moskova’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, " Burada da bazı ülkeler ‘vekil ülkeler’ olarak kullanılıyor, başka bir senaryonun parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor." dedi.
26.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan değil, Türkiye'dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan değil, Türkiye'dir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat’ta düzenlenen mitingde konuşma yapıyor.
25.03.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan değil Türkiye'dir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesele Erdoğan değil Türkiye'dir Tokat'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Akıl ve vicdan sahibi herkes biliyor ki, mesele Tayyip Erdoğan değildir, mesele AK Parti değildir, mesele Cumhur İttifakı değildir, mesele doğrudan Türkiye'dir, Türk milletidir. Milletimizin dünyanın bu müstesna coğrafyasındaki varlığından öylesine rahatsızlar ki, aradan bin yıl geçmiş olmasına rağmen kinleri halen dipdiri.' dedi.
25.03.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz: Gerçek belediyecilik yapanlar kazanacak
Cevdet Yılmaz: Gerçek belediyecilik yapanlar kazanacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Milletimiz ne yaparsa başımızın üstünde. Ama inanıyoruz ki bu seçimde de laf edenler, algı oluşturanlar değil, gerçek belediyecilik yapanlar, halka hizmet edenler, şehre hizmet edenler kazanacak diye inanıyoruz. Halkımız onlara, güç verecek diye inanıyoruz" dedi.
21.03.2024 Haberler
Cevdet Yılmaz: Gerçek belediyecilik yapanlar kazanacak
Cevdet Yılmaz: Gerçek belediyecilik yapanlar kazanacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Milletimiz ne yaparsa başımızın üstünde. Ama inanıyoruz ki bu seçimde de laf edenler, algı oluşturanlar değil, gerçek belediyecilik yapanlar, halka hizmet edenler, şehre hizmet edenler kazanacak diye inanıyoruz. Halkımız onlara, güç verecek diye inanıyoruz" dedi.
21.03.2024 Ekonomi
Bakan Fidan'dan CNN Türk'te ABD'ye PKK/YPG uyarısı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam!
Bakan Fidan'dan CNN Türk'te ABD'ye PKK/YPG uyarısı: Düşmanımı beslersen, buna sessiz kalamam! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin dış politikadaki yol haritasını Gece Görüşü’nde açıkladı. Bakan Fidan, ABD ile ilişkileri, Irak'taki ve Suriye'deki son durumu, Gazze'de yaşananları ve MİT Başkanı olduğu dönemleri anlattı. İşte o detaylar...
18.03.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Ala ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.