AB alarma geçti! Korkutan gelişme...
AB alarma geçti! Korkutan gelişme... Avrupa Birliği (AB), Belçika'da tespit edilen "Afrika  domuz vebası"na ilişkin uzman heyet görevlendireceğini duyurdu.
14.09.2018 Dünya
Çanakkale'de kuduz alarmı
Çanakkale'de kuduz alarmı Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan Azeri Rauf Ahmedov (42), baş ağrısı ve kollarında uyuşma nedeniyle tedavi için Bayramiç Devlet Hastanesi'ne gitti. Ağrıları artan Rauf Ahmedov'a, sevk edildiği Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde kuduz teşhisi konuldu. Durumunun ağır olduğu belirtilen Ahmedov'u Türkiye'ye gelmeden önce ülkesinde köpek ısırdığı öğrenildi. Azerbaycandan Çanakkalenin Bayramiç ilçesine akrabalarının yanına gelen ve 3 aydır ilçedeki domates bahçelerinde mevsimlik işçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Rauf Ahmedov, bir hafta önce baş ağrısı ve kollarında uyuşma nedeniyle Bayramiç Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Burada tedavisi sırasında ağrıları artan Rauf Ahmedov, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde tetkik ve incelemelerin yanı sıra tedavisi yapılan Rauf Ahmedova kuduz teşhisi konuldu. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Rauf Ahmedov, burada karantina altına alındı. SAĞLIK EKİBİ, HASTALAR VE YAKINLARINA DA AŞI YAPILDI Rauf Ahmedov'un 12 Ağustos günü tedavi için gittiği Bayramiç Devlet Hastanesi ile sevk edildiği Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Acil serviste görevli sağlık ekiplerine kuduz aşısı yapıldı. Rauf Ahmedovun Bayramiç Devlet Hastanesi'nden Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ambulansla aynı gün taşınan diğer hastalarda tek tek tespit edilerek kuduz aşıları yapılmaya başlandı. Rauf Ahmedovun aynı evde kaldığı 10 yakını da Bayramiç Devlet Hastanesi'ne getirilerek, kuduz aşıları yapıldı. Öte yandan, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde karantina altında bulunan Rauf Ahmedovun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Kocaeli'de Asya kaplan sivrisineği alarmı
Kocaeli'de Asya kaplan sivrisineği alarmı Güneydoğu Asya'da birçok tropikal hastalığın kaynağı olarak gösterilen ve iklim değişikliği ile birlikte Avrupa'dan sonra Türkiye'de de görülmeye başlanan “Asya Kaplan Sivrisineği ile mücadele için Kocaeli'de 66 personelle geniş kapsamlı mücadele çalışması başlatıldı.Kocaeli'de vatandaşlardan sıkça gelen sivrisinek şikayetleri sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde il genelinde mücadele çalışması başlatıldı. Havaların yağışlı geçmesiyle üremek için uygun koşullar bulan sivrisineklere karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yoğun bir mücadele veriyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Vektör Mücadelesi Hizmeti” kapsamında sivrisinek ve karasinek gibi vektör özelliği taşıyan ve insanlara hastalık bulaştırabilen canlılara yönelik ilaçlama çalışması yapılıyor. İl genelinde yapılan çalışmaların bir ayağı da Asya Kaplan Sivrisineği görülen Kartepe ilçesine Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince sürdürülüyor. Çalışmalar kapsamında harekete geçen ekipler, ilaçlama yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
11.09.2019 Yaşam
Atatürk Havalimanı'nda leylek alarmı
Atatürk Havalimanı'nda leylek alarmı Havaların ısınmaya başlamasıyla göç etmeye başlayan leylekler, Atatürk Havalimanı'na iniş ve kalkış yapacak uçaklara zor anlar yaşattı. Uçaklar leylek sürüleri nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı. Göç eden leylek sürüleri, Atatürk Havalimanı'nda uçak trafiğini etkiledi. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle Nisan ayında göçe başlayan leylekler, Atatürk Havalimanı'nda adeta alarm verilmesine neden oldu. Atatürk Havalimanı merkezli uçuşlar gerçekleştiren havayolu pilotlarının da leylek sürüleri ile ilgili uyarıları arttı. Bugün saat 11.00'da Atatürk Havalimanı'na iniş yapan bir uçak, leylek sürüleri nedeniyle pisti pas geçti. Uçağın pilotu inişte 35-40 leylek gördüğü bilgisini hava trafik kontrolörleri ile paylaştı. İstanbul-Düsseldorf seferini yapacak bir başka uçağın pilotu da leylekler nedeniyle kalkış yapamadı. Pilot kuleye, "Biz kalkış için hazırız ama kuşlar pist üzerinde olduğu için kalkış yapamıyoruz" anonsunu yaptı. Hava trafik kontrolörleri de leyleklerle ilgili diğer pilotları uyarılarda bulundu. Atatürk Havalimanı yetkilileri, leylek sürüleri ile mücadelenin tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.
11.09.2019 Yaşam
29 Haziran 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni)
29 Haziran 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni) 29 Haziran 2017 Türkiye Ve Dünya Gündemi (Gece Bülteni)
11.09.2019 Haberler
İpekoğlu alarmı
İpekoğlu alarmı Altay’ın şansı, bu haftaki rakibi Sakaryaspor’un Teknik Direktörü Engin İpekoğlu’na karşı hiç tutmuyor. İzmir ekibi önlem alacak
4.12.2008 Ege

Benzer Haber Etiketleri